23.11.09

::ORENTASI SKOLAH RENDAH ANGAH::


SABTU
aritu ada hari Orentasi Tahun 1 kt SK Bkt Rawang Jaya. Aku gi sana ngan Along je sbb laki aku keje. Bebudak kecik tu aku letak kt nursery jap. Alahai, cam tak caye je Angah dah nk darjah 1! Kecik comel je dia. Hari tu ada exam utk tentutan kelas yg akan dia duduk nnt. Syukur sgt sbb Angah dpt result yg agak cantek. Dia dpt 21/22. Kemungkinan besar dia akan masuk kelas pertama. Hui...harus la lps ni dia fight betol2. Kene ada daya saing gitu. Elok gak la kan? At least dia kene berusaha nk belajar. Sama cam ms dia tadika tu. Kene bersaing ngan anak2 cina yg cerdik pandai tu. ngeeeeeeeee...

Cuma hari pertama sekolah tu nnt aku kene 'slow talk' skit ngan cikgu kelas dia. Kene mintak Angah duk kt barisan hadapan. Kene gak bagitau yg sebenornya angah ni 'special'. Pendengaran dia kan tak sama cam kita2 ni. Kita ni Tuhan kasi 2 telinga, tp Angah ada sebelah je. Aku harap cikgu paham keadaan Angah tu nnt..hrrmmmmm


alololoooo...angah ke ni?
mama mcm tak caye je..


ngan 'senior'


ngan 'senior' jugak :P



lawak arr cikgu ni. dia berdiri kat depan tu bukan cam kasi taklimat.
bunyik tu macam dia tgh berborak plak.
ekekekekeke...dia tak biasa public speaking kot..


yg ni doktor. dia pon sama gak.
lagi terok, siap terketar2 lagik.
tp takpe gak sbb dia bgtau yg ni firstime dia kasi taklimat kt ibubapa..


pakcik ni keje dia 'attack' cikgu2 yg kasi taklimat je.
aku rasa tak penting pon soklan2 yg dia ajukan tu.
siap bleh bercerita masa dia skolah2 dulu plak.
dia nk compare sekolah dulu ngan sekolah skang.
apa da!!


antara cikgu yg di attack pakcik tu..ngeeeeeeee



masa taklimat tu Angah kene tinggal kt kelas ni.
kene amik axam.
alhamdullilah, angah lulus cemerlang..



let's posing!



Sekolah baru Angah
SK Bukit Rawang Jaya

13 comments:

Ibu n Abah said...

Salam Ai,
akak selalu baca tapi baru kali ini nak komen...
Tahniah buat angah. Dia ada potensi untuk lebih berjaya..Inya'Allah...

eiza in the house.. said...

Salam kak Ai,
wah, dh nampak angah bijak tu kak ai, kene selalu bimbing dia biar bersemangat..

selamat bersekolah angah..:)

ai said...

AKAK,
AKAK BACA GAK BLOG AI NI YE? ngeeee..ALHAMDULLILAH KAK, W/PON DIA ADA KEKURANGAN FIZIKAL, TP ALLAH KASI KELEBIHAN PADA KECERDIKAN DIA. SYUKUR SGT!!

EIZA,
TULER, MMG DIA CERDIK. MINTAK2 LE BIOR SAMPAI BEBILA PON DIA BERUSAHA UTK JD YG TERBAEK (^_^)

Qumairah said...

Alhamdulillah, kekurangan yang ada Allah beri kelebihan yang lain. Sukanya tgk, teringat maser memula masuk darjah satu..hmmm maser dah lama berlalu

iena hamdi said...

la.. awal benar orentasi dia... anak aku 31 dec ni.. huhuhuh kejap jer dah besar kan anak2 dara kita

ieda said...

salam AI..
saya suka tengok budak2 masuk darjah satu ni..comei2 jer.tp sian bila tgk depa bawa beg..mcm kena dera.
AI..kekurangan fizikal tu akan jadi kekuatan & kelebihan pd dia.masa sek men dulu saya ada sorg senior yg ada kekurangan fizikal cm angah ni..but she's beautiful..smart & very nice person.

ai said...

QUMAIRAH,
KITA DULU X MCM BUDAK SKANG. DEDULU BUDAK RAMAI YG NANGES2. SKANG NI LAGI DOWANG HALAU KITA LAGI ADA. TAK KASI KITA DUK KT TINGKAP SBB MALU. ekekekekeke

IENA,
UMANG AI!! 31/12 TU DH NK BUKAK SKOLAH. hihihi..TP TULAH KAN? X SEDAR BILA DOWANG BESAR (^_^)

IEDA,
A'AH WEI. SIAN TENGOK DOWANG ANGKUT BEG SKOLAH. TU SBB AKU BELIKAN YG ADA RODA. KURANG SKIT RASA BEBAN TU.

YE KE IEDA? PENAH ADA KWN SPECIAL CMNI GAK YE? HARAP2 ANGAH PON AKAN KUAT CAM KWN KAU TU...INSYAALLAH..

D.O.U.B.L.E...S said...

angah budak bijak...chumel berbaju sekolah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

insya-allah semoga tuhan mempermudahkan angah dekat klas baru dia nanti..dun worie k..

ai said...

CT,
CHUMEL JE KAN? KECIK.. :P

PURPLE,
TULER..MINTAK2 SUME DIPERMUDAHKAN NNT..

emellia said...

tahniah angah.. semoga angah jadi anak yang cerdik pandai..

ai- bertambah lagi tanggungjawab nak monitor pelajaran dia.. dah darjah satu bukan boleh main-main lagi.. kenkadang soalan2 peksa diaorang pun kita tak leh nak jawab..

reen_zz said...

salam kak.semoga angah cemerlang dn same jugak anak2 akak yg lain...

ai said...

EMY,
TULAH, MMG BETOL CKP KAU TU. KADANG KITA PON KONFIUS NGAN SOKLAN DOWANG. TAK TERJAWAB WEI!

REEN,
SALAM. MEKASEH (^_^)

klik klik (^_^)