4.1.10

::CORAT CORET CIRIT::


Aku bertolak blk melaka aritu dlm kul 6:30ptg. Lambat sbb menyinggah comolot ngan laki aku kt tmpt keje dia dulu. Jln jem kt KL tak henggat! Kejung pala hotak aku. Dlm kul 8:15 gitu aku sampai kt umah biah. Bleh plak dia takde! Huwaaaaaaaaaaaaaa. Dah le aku x jumpa kunci kt tmpt yg biasa dia simpan tu. Sib bek gate dia x lock. Sempat lagi aku mandikan bebudak kt paip luar umah tu. Yelah, berlengas! Kan aku amik dowang dari nursery. Betol2 cam koboi kami anak branak dok kt branda umah. Rupanya dia gi surau ngan Along. Dlm kul 9 lebih baru blk. Pengalaman sungguh le..muahahahahahaha...Yg best tu, aku tak layan langsung tv nk tengok bunga api ke apa bagai..dah nk kul 12, aku masok tido. ngeeeeeeeeeee...



Pepagi Jumaat tu aku + mak + along gi ziarah kubur Abah. Rindu beno aku
=( Pastu masa nk gi pasar bleh plak menyinggah umah Abg Usin aku. W/hal jaoh beno tersasar dari laluan nk gi pasar! ekekekeke..yelah, saje aku nk lawat mak tua. Aritu masa kenduri kan aku x dpt nk join..


dah naik batu nisan.. tp nape plak nama atok aku silap eja tu? sepatotnya Mohd Najimuddin. hrrrmmmmm


Al-Fatihah


pepagi dah dpt habuan!
aku belikan menan sbb nangis2 kene tinggal ngan aku.
Kakak2 pon dpt gak. Ala, beli kt kedai $5 tu je (^_^)


with Makcu


aksi porno AJ.

Dia pon nyibok blk sbb ada job mekap kat Pontian.
Jaoh ooo..4 jam dari Melaka.
Rezeki punye pasal, jgn ditolak (^_^)


Pembantu Peribadi AJ, Aqie =)


Masa Aqie mandi, kitaorg gelebek brg mekap dia.
muahahahahahahaha

aik, apesal keding sgt aku dlm gambo ni?
mcm kene sampok ngan keliwons je! ish..


beg mekap Aqie..
kau ni apa pesen AJ?


Ptg lepas semayang jumaat, dowang bertolak ke Pontian.
Panten mmg dh sediakan bilik hotel utk dowang kt sana nnt.


"elok2 bawak kete tu Ril, jgn laju2"
-pesanan dari Biah utk anak bongsunya


VERANGAN!!!

Sape yg sangka jejaka2 macho ni bleh bikin panten nampak vouge the vass?
muahahahahahaha..
UP BRO!! UP!!
Elok je jejaka2 kepit eh, macho tu blah..
kitaorg pon siap2 gi jenjalan kt Melaka.
Kononnya nk gi bandar hilir.
MAMPOS!!!
Sesat barat je aku wei.
kahhhhhhhhhhhh! bikin malu!


aku pon x tau apa nama tmpt ni.
tp best gak la kt sni..
bleh tgk pelancong, pelancong tengok kita!

(jenoh la aku masok bandar melaka ni.ish! sosek manjang den!)


nape plak skema je anak2 aku tu..


bubye....
mak + naemah + along + BB naik belon


budak gayat!
geram aku x dpt nk layan naik skali belon tu..huhuhuhu


ish!!
melampau plak aihh.
Lamo bona plak dio pusing tak bonti-bonti!
Smp ke malam ha..kot ye pon, agak2 la kan?
smp pusingan ke 7, mak aku serender.
siap jerit2 kat budak tu soh bentikan.
yelah, dah le pusing tu slow.
bagi 3 round pon dah cukup. ni mcm tak kasi turun je..
wakakakakakakakaka


canteknye....

Lps selamat turun tu kami akhirnya berjaya masok ke Bandar Hilir.
Tp x benti la, round tengok dari dlm kete je.
Kowang jgn tak tau, aku ni nama je MACAM org melaka.
Tp sangat Jakun ok!
yelah, yg aku tau blk kg kt Alor Gajah je. ngeeeeeee

Ala, bukannye aku lahir kat sana pon. Aku kan anak jati Batu Caves.
PADDAYAPPA!!


ke Ayer Keroh plak
Graha Makmur kalau x silap aku tmpt ni..


Ok, dah. jom balik. Dah ujan!


Sabtu tu plak, aku + naemah + along gi Tesco.
Konon nk carik beg skolah Along.
Umang aiiii!! mahal nk mampos!
Tak kose aku. Baik aku gi BUTIK Hari Hari je..huh!


budak kissmas


me + reen
(sempat lg berposing kt BUTIK Hari Hari =P)

Ni pestime kami jumpa. Dh lama tingin nk jumpa, br ni le rezeki kami dpt lelaga teteks. Reen ni aku pon lupa kenal camne. Kat YM ke ha reen? huhuhu..
Sian oo ngan dia. Laki dia pon sakit buah pinggang. Skang ni tgh dialisis 3x seminggu. Yg perihnya tu, kene wat 4jam 1/2. Org lain biasa wat 4 jam je.
Aduhai, dah nasib memasing =(
Apa2 pon aku doakan yg terbaik utk kau laki bini & anak branak..
Sonok dapat jumpa kowang. Insyaallah, len kali kita jumpa lagi ye..


cam biasa, harus la aku riakkan laok mak aku masak.. nyummmmmmmm


Ptg Sabtu tu kami dah bersiap2 nk bertolak blk KL dah. Tp mak aku bukan direct blk rawang, dia dok kat umah adik aku Ayoi dulu.


Mak + adik2 Bebek tinggal kt sana. Ada jiran tlg tengok2 kan..


saje mak aku letak daun kesayangan dia kt sni. Bg kene matahari..


bubye Depan!


Bubye Dapo!





6 comments:

nome said...

sgt2 cantek bandar hilir...udahlama x gerak ke sana....cantek umah mak ko kak ai...i loikeeee!!!

iena said...

akak tunjuk gini teringin nak pergi.. dulu pergi tak der pun benda cenggini

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

ayo....gigih kowang jejalan pas kami gerak p pontian ek....very the the !!!

oYa said...

bestnya naik belon

helena's said...

DAH LAMA TAK BERJALAN...

A.I said...

NOME,
MMG CANTEK MELAKA WEI. AKU NI NAMA JE MAK DUK KT MELAKA. YG AKU TAU ALOR GAJAH JE! muahahahaha..
ELEH, UMAH MAK KAU LAGI LAWA NOKS!

IENA,
MMG BANYAK BERUBAH..SUME TEMPAT CANTEK2 OOO...KALAH KL!

AJ,
DAH, KAU INGAT KOWANG JE NK BERJALAN? KAMI PON NK GAK BERGEDIK2! ;P

OYA,
TP KALAU DAH BEREJAM..MELAMPAU PLAK.

HEL,
JOM JENJALAN SAMBIL BANJE AKAK KAU NI MAKAN. lalalalalala

klik klik (^_^)