15.6.10

::21 TAHUN TAK JUMPA!::


TAK aku sangka, sebab FB la aku dpt jumpa balik ngan kawan lama aku masa kecik2 dulu. Skolah rendah sekali. Tak silap aku stat kenal dia ms darjah 4. Dia baru balik dari Canada ngan parents dia. Ke hulu ke hilir bersama. Buat baik bersama, buat nakal bersama. ngeh ngeh..

Skang ni dah jadi teacher kat salah satu skolah menengah kt T'ganu tu. Kebetulan skang ni cuti skolah, dia blk umah mak dia kat Sg Tua, Selayang. Dapat le kami jumpa. Tu pon sebenornya payah sbb hari Ahad tu aku ada 2 job mekap. Mmg rezeki kami kot, aku abis job awal. Memula nk jmp kt luar, tak jadi pulak. Tengah2 aku rehat kat umah ptg Ahad tu dia call kata dah smp kat area Rawang. Alahaiiiiiiiiiiiii..sweetnye kau FIDA! Sanggup kau dtg kat 'kondom mewah' aku tu. huhuhu..segan wei :P umah aku x macam umah kau, kete aku tak mcm kete kau. Murah tol rezeki kau kan? :)

Kowang bayangkanlah, dia travel 4 beranak dari T'ganu - KL. Laki kat Abu Dhabi nu..hohoho. Kagom mak, nyah! Adoiiiiiii...punye la kecoh umah aku petang tu, mcm nk roboh tingkat 10. Yelah, 21 tahun punye criter tak abis2. Smp ribut taufan datang pon kami buat dek je. Terjerit2 dalam ribut tu nk berborak! wakakakaakaka...

Fida, aku tak puas lagi la nk berborak2, nk bermaki2 ngan kau. Insyaallah, ada rezeki nnt aku smp le kt T'ganu tu. Boleh kita lepak, borak lelama lagi kan? (^_^)

ai lebiu forever & ever fida!! muahhhhhhhhhhhhhh



Fida the chumel lotey + anak kiut ke2 nya, Iman


Fida + Along

erk! napa along kau nampak cam adik kau je fida??
larikkkkkkkkkkkkkkk! :P


aksi gedik kami


Ya Allah! betol2 dituangnya air tu!
wakakakakaka...dah le panas.
kau mmg giler tau!


alololooooo...sweet moment dow!


Iman + Adek Ely + Bb Qitie

sebenornya Iman + BB adalah sebaya ok!
tp iman ni mmg kiut ikot mak dia betol.. :)


anak2 aku yg menjakun ngan camera si fida :P


bergosip sambil memaksa Fida borong belen2 tudung aku.
miahahahaha...
padan muka kau kene pow ngan aku!

maceh tau wei..
semoga dimurahkan lagi rezeki kau.
siap kasi anak2 aku 'duit raya' lagik.

ralat lak ati aku sbb tak hulur kat Iman duit raya, sian dia :(



suka tol Adek ngan si Fida!
kejap2 dia datang usap2 pipi fida lah,
betolkan tudung fida la..

alololoooo


Ya Rabbi! selekeh tol aku..(sila abaikan ye :P)

FIDA, ai lebiu forever!
lps ni dah takleh putus2 dah ok.
Insyaallah, ada rezeki + panjang umur,
kita jumpa lagi.
Kalau boleh aku nk gi sana pulak.
kita lepak2 kat tepi pantai (^_^)





5 comments:

el said...

hahahah meriah meriahhh
jumpa kawan2 lama xpe
takut terjpe yg lain hahahahahaha

D.O.U.B.L.E...S said...

meriahnya....wei lama tu 20 tahun tak jumpa.

A.I said...

EL,
YG LAIN TU TAK MUNGKIN. DAH BLACK LIST!

CT,
MMG LAMAAAAAAAAAAAA.. :)

Rosfida Abu Sufi said...

Ko nih...tak sompek aku nak post entry aku, ko buat dulu.Tapi takpe...nanti aku kopipes jer...hahha..

Intan, Thanks for your layanan!!! Sangat first class!!! Aku and Kaklong sangat kagum dengan layanan ko laki bini. Laki kau ok sangat2, takder rasa seganler nak borak-borak..itu yang kita boleh terpekik-pekik tu! Baik budi bahasa korang ajak kita orang makan...rasa terharuler!!!

Nanti Amat Apis balik ke Mesia, aku ajak dia ke penthouse okay!.

Love you dear!!!

A.I said...

FIDA,
AKU SEMEMANGNYA PANTAS! ekekekeke..
ALA, APA SANGAT LA LAYANAN TU. BUKANNYE AKU HIDANGKAN KAU NGAN APA2 PON. SETAKAT GRG PISANG YG LAKI AKU BORONG CUKUP UTK SEFLET AKU TU JE. :P
ORG AJAK MAKAN MALAM SKALI KT UMAH AKU KAU TAKMO. huh. TAKPE, NEXT TIME K. NNT KAU USUNG SKALI AMAT APIS TU KT PENTHOUSE MEWAH AKU TAU.. (^_^)

klik klik (^_^)