1.6.10

::MAKAN LA NAK.. MAKAN::

SIAN kt anak2 aku. Skang ni mcm kurang je masa aku ngan dowang. Senin-Jumaat aku keje. Sabtu-Ahad lak gi tepek topong gomak. huhuhu..nak taknak, tepikan rasa letih tu. Blk dari wat job, gigih la aku angkut bebudak tu jenjalan naik kete. Round2 pehtu benti makan kt memana. Ni nk cuti skolah mgg depan lagi le sian. Mmg tak ke mana la. Tp tgk le kot2 aku leh nyelit bawak bebudak ni jenjalan memana. Dapat gi lepak kat Desa Kanching kt umah tu pon jadik la kan? asalkan dowang hepi..



kowang jgn terpedaya lak ngan gambar2 kat bawah ni.
Ni bukan bekpes, tp dinner ok!
sebenornya bapak dia dah kasi dowang makan,
saje lepak2 kat kedai mamak lak.
ha..belasah le kowang nk makan apa pon.
betol2 dah mcm bekpes je gayanya :P

Along takde ms ni sbb dia ikot mak blk Alor Gajah..

angah tetap ngan roti canai kechentaannya


BB tgh korek milo tabor.
last2 blk tu singgah kedai, aku belikan milo serbuk sepeket,
ha..ratah la kowang smp mabok!
miahahahahaha..

kat umah tu mmg dah ada milo. tp yg 3 in 1 punye.
tu yg aku kene beli lain..hihihi

notty!


cayunkkkkkkk

hari sabtu ptg - ahad sepanjang hari,
dia lah yg jaga umah + anak2
sementara aku gi menepek mekap..
huhuhu..


telor setengah masak feberet BB + Adeq



makan smp licin 2 bijik tu..ish


alolooooooooo



Ni lak betol2 dinner la :P

bebudak ni makan chicken chop je..
dowang mintak nasik aku tak kasi.
dah makan kt umah, kat kedai pon nk nasik gak.
isk..mama nk blanje makan sedap, kowang takmo lak.
cait!


kaman tetap makan nasik kambeng.
terbaek!


licin tau budak notty ni makan..
bagus adeq..


ni mama punye!
mbeeekkkkkkkkkkkk


suke!!




ni lak mlm tadi.
aku ajak mak turun makan skali takmo lak org tua tu..
nak tapaukan apa2 pon takmo.
isk mak ni. tolak rezeki tol tau :P

along tetap ngan berger pojaan hatinya tu..


nape kau ngah?


special request dari BB,
nasik goreng cina bubuh sotong!
hehehe

dia mmg pecinta sotong..


ooooooooooo..


geget kau kang!


udang masak kicap + udang masak pedas malatop ;)


kangkong belacan malatop




kaman stim makan nasik :P


licin!

siap kaman susun pinggan lagik.
ekekekeke..
ni mmg kedai feberet kami anak branak.
mmg dia masak ikot citarasa kami betol.
dah biasa dah ngan kedai ni.
harga pon sangat2 le berbaloi :)




20 comments:

bay said...

Mesti hilang penat bila kau hadap muka anak2 kau kan kak, memacam peel btoi..BB tu tembam gebu je,comey ahh

A.I said...

BAY,
HARUS LE..ANAK :)
WEI, YG TEMBAM TU BUKAN BB LE. TU ADEQ ELY :P

Ibu n Abah said...

Ai..
seronokkan jadi ibubapa yg membelanjakan rezeki pada anak-anak... Alhamdulillah... semuga rezeki diberkati Allah snw..Amin...

el said...

mcm2 peel citarasa anak banak ni
yg kecik smpilah beso
tp nasi tetap di hati terbaekkkkk hehehe
lama x mkn ciken cop
lalinkkkkkkkkkkk jom hahahahaha

fazilzura said...

wahhh besh nye makan2 time ..

betul2 kak .. dok keje je kan , kene jgk bwk diorg jalan2, makan2 sesekali

AngahSayang2314 said...

ambik makan tak ingat tue.. hehehe tak pe sesekali kan?? bawa anak2 kuar makan apa salahnya

A.I said...

AKAK,
MEKASEH ATAS DOA TU KAK.. :)

EL,
ITU LE..IKOTKAN JELAH PEEL MEMASING. PITAM AKU! ;P

ZURA,
A'AH. AKU KENE CURIK TIME BAWAK DOWANG GAK TIME CUTI SKOLAH NI..huhuhu

ANGAH,
ALA..MKN BIASA2 JE PON. BUKANNYE KT HOTEL. kui kui kui

nome said...

sedap nak mampos lauk2 yg ko orda...seyes, mmg menaikkan selera aku...elok jer anak2 ko mkn..abis licin!

ai said...

NOME,
DOWANG MMG HANTU NASIK! ;P

Syumaimah Edite said...

huihh...hutan kanching tu jauhhhhhhh..rawang tuuu....kihkihkih

Syumaimah Edite said...

gue tengok kaman nih kan, good boy sungguh. bleh gue wat menantu ai? kihkihkih

Asz said...

aduihhh!!! aku tgk mknan ni sume jadik lapar perut aku mlm2 buta nih ... elok je kan ko mkn mlm2 bdan ko cantik molek lagi ... aku nih jenis x mkn malam elok je 'tembun' ... huhuhu

sker tgk anak2 ko mkn .. dah besar2 anak dara ko kann ... aku pon kadang miss time2 gini ngan anak2 ...

bay said...

kang Bay pi kedai nak order milo tabur 1 !..macam heaven je tgk BB korek milo tu

A.I said...

SYUMAIMAH,
OIT! RAWANG X JAOH LA! hohoho...KAU MAKSUDKAN NI NK WAT ANAK AKU JD MENANTU KAU KE, NK WAT LAKI AKU JADI MENANTU KAU? kahhhhhhhhhh

ASZ,
AKU NI DAH MMG KETURUNAN KEREMPENG. SUMBAT LE MKN BYK MANA PON, MMG CAMNI LE BDN AKU. AKU MERASA GOMOK TIME AKU MAKAN STEROID TU JE DULU :P

BAY,
ORDER 3 SKALI LA BAY ;P

rossysweety said...

seronok tgk ko anak beranak makan ...berselera sungguh...

A.I said...

ROSSY,
BEBUDAK NI MMG MAKAN NO 1! ;P

Syumaimah Edite said...

ai..aku nak sebut kaman sebagai menantu, tapi takut plak aku nanti ko buat muka aku macam bini shrek..tak apalah..along tu pun okeh..bapak rajin and good boy, anak sure la kann...harapnya lahh..kalau tak aku tekad je amik kaman jadi menantu..kahkahkah

ai, ko jangan semput lak dengar nih. nanti kalu ko meroyan, aku hantar lipas kat umah aku ni haa suh gigit ko..banyak tulll kat sini...

Cinta Hatiku said...

wah..suka aku tgk gambar bb peluk ko tu ai..geramnyeee...

A.I said...

SYUMAIMAH,
HA..TAKPE LA, KALAU KAU BERKENAN SGT NGAN KAMAN TU..AMIK LE JADI NANTU KAU. TP AKU CAJ HANTARAN LA. kehkeh..DAH TERBALIK LAK ;P

AYU,
TU BUKAN BB LE. TU ADEQ (ELY). BB YG NO 3 ;P

Cinta Hatiku said...

a ah la..aku leh salah tulis nama plak..tp aku tau dak domok yg kuit tu..anak ko yg bongsu..hahaha..tersilap la plak..

klik klik (^_^)