13.11.08

::BBQ PAKAI DAPOR GAS OVEN::

erk...ye ke 'dapor gas oven'? aku tak tau nak panggil apa minatang ni. Nak kata microwave bukan..ahhh...lantak pi la wei! saje aku nk tunjuk aku wat BBQ lambchop pakai dapor ni. Aku pakai dulang yg kt dlm tu bakar kat atas dia. OK la jugak. Senang buat camni..masak pon cepat. Tak melekat lak tu..sedap pon sedap. Sape nk buat BBQ dlm umah, leh le tiru style aku ni. Senang, mudah dan ringkas.
begitu caranya..

adoiii..sangat menyentap tengkolok kerongkong aku yg bernapsu naga ni!

9 comments:

lieya_latif said...

akak...koni same cam aku...ade jek idea2 gile ...yg penting dapat memuaskan nafsu tekak kan he he he he....dulu lieya pun penah buat BBQ dlm umah...keh keh keh

mummy-izz said...

alalalalala....sian kakak keding tembun aku ni.
moh la g BBQ sabtu depan. bako atas bara lg sedappp.. syok woooo.. jom laaaaaaaaaaaaa...

hehehehe

kirana-ummikmal said...

pepagi udah tempek ini gambar yg membuka selera..... rajin nye ko kak..smlm stimbot ari ni bbq lak...
minik sapa la ni.....terharu betul kalo aku dapat mak mcm nih...kekkee

kak tuh ko perap gunalee kum kee x?
isk..aku carik menatang tuh x jumpa2 lg kak oi..cuba ko amik gambar itu botol taruk sini...

Bibu said...

APE2 JELA NAK GRILL ATAS DAPO PON BULEH JANJI TEKAK PUAS KEHKEH..ERK..AKU ADE STOVE CAM KO NAK LET GO..TATAW LA SAPE NAK

Tink said...

boleh eh wat cam tu????
eeeeee sedap ni...
leh cube ni heheh

saveme_zero said...

mak aii...dah wat BBQ woi. adoii..jeles aku...nak skit kak aiiiiii

ellydanish said...

wah wah wahhh makin ligat ko ai..mcm2 teknik memasak...ni pehal ni..kempunan BBQ gak ke...apa2 pun terer lah ko..sib baik ko x BBQ umah ko skali ..kahhh

ai said...

LIEYA,
Tulah, demi kerana tengkolok yg bernapsu tinggi ni, apa pon bleh..wakakakaka

ILA,
Nak gak gi tu..tengok keadaan dulu ye debab.

KIR,
Ala...bukannye payah pon masak ni. wei, yg ni aku tak guna lee kum kee. Aku tabur black paper & sos tiram je skit

BIBU,
Lelong le kat blog ngko..senang!

TINK,
boleh je tink..try le buat.

SUE,
Minggu depan le wat BBQ kt utan tu..

EL,
wakakakaka..ikutkan hati aku mau aku grill kan anak2 aku skali. Napsu makan tengah memuncak ni..pas ni tembun balik le aku!

ayien78 said...

sedap betul makanan ko ni Ai....
kalau rerasa nk berbabeque...boleh jek...
depan umah aku kan ada kolam....kita piknik depan umah sambil berbabeque....reramai bakar...nak?????

klik klik (^_^)