11.11.08

::MAMA, ALONG ADE HADIAH UTK MAMA..:

Ptg smalam aku dpt sms dari along:

"mama, along ade 2 hadiah best untuk mama"

"hadiah apa tu? tak sabar mama nk tengok"

"adalah. along pon tak sabar nak mama balik tengok hadiah tu"


huhuhu..aku ingat hadiah bestday aku ke apa tau. masa amik laki aku tu, aku crite le psl sms dari along tu. Rupanya laki aku pon dpt sms yg sama gak. Aik??!! maknanya ni bukan le hadiah bestday aku..keh keh keh..pasan tul aku. Pehtu aku dh dpt agak. Ni musti berkenaan ngan skolah dia ni. Sbb masa aku kt spital arotu pon dia sms camtu gak.."mama, along ade suprise untuk mama. Nanti mama balik rumah mama tengok ye.." . Bila aku kuar wad, aku tengok rupanya dia nk tunjuk yg Pendidikan Islam dia dpt A. Dia sonok...hihihi..
So, smalam masa aku sampai umah aku tgk takde apa2 tau. Dia pon takde. Gi ngaji. Dlm kul 8 lebih camtu dia balik, trus tunjuk kat aku report card. hihihi..kan betul? ade kene mengena pasal skolah. Rupanya dia Lulus utk 2nd semester ni. Aritu dia dpt gak banyak A tp disebabkan sciene fail, sume dianggap GAGAL. Kali ni walaupon Science dia D, Tapi dia LULUS. Tu yang dia happy tu. Mmg cikgu kelas dia ckp silibes science mmg susah. Payah utk student dapat score A. Sian along. Atleast dia dh berusaha.




Lagi satu HADIAH yg dia nk tunjuk ialah, dia dpt surat jemputan dari sekolah utk terima anugerah!!! Alhamdullilah...along dapat anugerah pelajar yg ade peningkatan peratus kemajuan! W/pon dia dpt no. 15 dalam kelas, tp peningkatan dia amat mendadak. Dalam kelas, hanya dia seorang yg dapat anugerah tu. Happy tul aku! Kalau kowang nk tau, sekolah along ni dulu sepatutnye sekolah Bistari. Tp kan kerajaan dah mansuhkan. So, dlm sekolah tu kebanyakkannye BEST STUDENT. So, along mmg kene 'fight' le utk belajar..bagus gak camtu kan? Aku happy tengok dia happy. Laki aku pon sama gak. So, Ari jumaat ni aku laki bini akan pegi tengok dia terima anugerah tu nnt. Tahniah sayang...mama & abah happy sgt...muahhhhh







10 comments:

saveme_zero said...

tahniah along. akak sue sayang along..ngeh ngeh. pandainya anak2 ko kak ai...sejok perut ko nandung.

Ibu Fatin said...

tahniah along..pandai ko didik anak2 ko erk m.ai..
aku pun xsbr tggu fatin beso nk ajar ABC...5,6,7,8.........

mummy-izz said...

tahniah along. InsyaALLAH dia akan terus menjadi anak yang berjaya & cemerlang.

Tink said...

tahniah along!!!!!

ZiE said...

tahniah along ... pandai sungguh anak kak ai ni. Congratesss!!!

Big Mamma Bukhari said...

salam kak.. uii. kak tu.. yelah.. t baru 29.. kena hormatkan akak ai.. panggil akak ai ye? hehe.. selamat hari jadi.. semoga dimurahkan rezeki, dipnjgkan umur dan berbhg selalu.. tahniah bt anak akak.. nak terima anugerah.. bukan senang2 nak dpt tu kak.. bertuah akak mengandungkan dia.. blaja rajin2 ye dik.. dgr cakap mama/papa ye! tq wishkan t n adik t tu ye kak ai..

kirana-ummikmal said...

tahniah along...bertuah rasa dapat anak mcm ni kan..
bila anak aku nk sekolah ni weiiii

watie said...

ha saya pun nak meromen gak la kat cni...huhu akak pun ada blog gak ye..saya je ha yg belum ada hati nak bukak blog...wAlau fp sengal tahap gaban, saya tetap setia ngan fp

ctm-cak'on said...

~~wah along...terer sey! jeles akkkaaakkkk taw ;p mmg ade potensi la along coz leh capai % tinggi dr sblm nie. mama along kene keje keras lg la thn dpn ek :)

D.O.U.B.L.E...S said...

tahniah along....m.tam doakan along berjaya lebih lagi dimasa akan dtg...usaha tangga kejayaan...nanti bila jumpa anis cita dgn dia..tau...bakar kan semangat dia...supaya dia dapat ikut along....ALONGKAN KAKAK...

klik klik (^_^)