27.11.08

::PENGUMUMAN::

Kojut aku tengah makan tadi ade pengumuman raya. Giler punye awal dia nk umumkan bila raya haji. Agaknye senang kot kalau2 nk order lembu, kambing, kebau bagai..Ingat lagi masa kecik2 dulu suka sangat bila ade pengumuman raya. Pas dia umumkan musti pakat jerit ramai2 ngan adik badik lain. JAKUN tul!! Rasa2 aku, cam sama je org tua yg umumkan ni. Style sama je baca skrip..ahakkksss

Raya Haji ni kowang balik mana? Aku dah tentu2 balik kelantan (kg. laki aku). Sekali je Raya Haji kt Melaka. Masa tu pon sbb mak aku x sihat. Aku suka Raya Haji kt Kelantan sbb aku leh bedal spare part lembu fresh! Masa tu jugak le aku dapat makan otak lembu. Isk....sedap giler masak lemak cili api. Masa potong daging, biasa daging tu berdenyut2 lagik! Tu yg sedap tu. Fresh giler! adoiiiii..sedapnye...Tp sian le kat pak mentua aku. Dia lah yg melayan napsu tekak aku ni. Cam tahun lepas dia angkut 2 ketul kepala lembu. Aku ni apa yg aku tak bedal? sume aku belasah! Cam hantu raya je. Sib bek senang dapat sbb dia ni tukang sembelih lembu bila raya..hihihi..lagi pon kami anak beranak mmg tiap kali raya musti buat korban/qiqah. Tahun ni aku nk qiqahkan ely. Anak2 aku yg len sume dah settled.


14 comments:

Rafizah Nordin said...

ooo mase pengumuman tu ko tgh makan ye?aku mase tu tgh marah menantu ko dok main plug peti ais...takut keras jek...

nasz said...

ingatkan kak ai nak umumkan ape la td. kot la nak p aji ke... kahhhhhh

ai said...

FIZA,
mak ai..menantu aku! Takde mende lain ke nk main. Jangan le sayang, keras kejung kau kang!

NAS,
Gi Haji??? huhuhu..mmg tingin giler! $ lak non ado... :(

ZiE said...

awalnya wat pengumuman.. hmm.. apapun slamat hari raya aji

Mummy ILa said...

aku cam biasa RAYA HAJI xde apa sgt. sama cam WEEKEND..HAPPY SUNDAY. hee..lepak umah dok ngadap tv.
Selalu ari raya haji ni abah & laki aku bz korbankan encik2 lembu..kambing..unta..kuda kat masjid la kat opis la..
Malam tu baru aku bz sikit.. wat sup kegemaran aku hidangan family aku.

lieya_latif said...

raye aji?...ala kalo kat kelantan syok lee...meriah sambutannye....kat tempat lieya ni tak pun...mkn2 tetap ade....tapi tak pun berbaju kurung bagai hu hu hu

tapi bab tgk lembu kene korban tu WAJIB!!!

Bibu said...

wah meriah le kau balik klate ye..
aku musti balik umah mak aku without fail every year..tak pernah balik umah mil..terok kan? hihihi..ala adik badik aku 3 org je..len le belah aben aku..so aci la tu kan heheheh

ps: ko mmg hantu raya time raya je ker? otak lembu tuh!!

ai said...

ZIE LADYBIRD,
Tuler..awal giler!

ILA,
wahhh..sedapnye kuda. Aku penah makan kuda masak rendang..daging dia leh lerai2..

LIEYA,
Mmg meriah kt kelantan. Sonok..naik darah tinggi bedal daging! :P

Eda said...

uik awalnya...wakakak..aku raya ni balik Melbourne.. wawawawa.... korbankan kangaroo sekor..kahhhhhhhhhhh!!!

ai said...

EDA MEMEK,
wakakakakakakaka...kau jgn korban koala lak! syian dia!

ayien78 said...

sila bukak blog den...ada keje yg ko kena buat...hahahar

green apple said...

aku biasa la balik Gold Coast.

ai said...

AYIEN,
Aku dah buat..malas nk bat lagik. :P

DI APPLE IJO,
Kim salam kt mak lang aku yg dok sebelah umah mak kau tu ye..

ctm-cak'on said...

ahaks...ade pengumuman yg depa lupa nk wat tu kakak ai...ini adalh sambungan dr pengumumannye itu ek ;)

".....bersamaan dgn 8hb Dec 2008 adalah juga HARI KELAHIRAN insan yg x taw malu iaitu DAKU yammi85 a.k.a yam busyuk!"

hehehe...depa lupa nk sebut tu k.ai, kalut sgt takut lembut lari time tue, hahahaha!

klik klik (^_^)