12.11.08

::BESTDAY DINNER@HOME::

Mlm td ingat nk dinner kt luar. Tp aku ade idea len. Aku nk makan puas2 sambil kangkang2! So, aku dinner kt umah je ngan anak2 skali. Aku buat "Seafood Steamboat Makan Sampai Pewot Lebam". Ha...amik ngko! puas ati aku makan.

Laki aku belikan aku kek bestday, sedap la pulak..choc banana. Tp bukan le SR punye. Beli kt King je. Hmmmm...sampai ke harini aku tak tau nk beli apa utk $ hadiah yg laki aku bagi. Laki aku ni mmg tak reti nk beli2 apa tau. Mmg dari belum kawen dulu. DIA MMG TAK RETI. Penah gak masa awal aku kawen dia belikan aku hadiah, tu pon dia ajak opismate dia gi skali. Lepas dari tu mmg dia kasi je kat aku $ terus. Ikut suka hati aku la nk beli apa pon. Tp betul SUMPAH, kalau dia tak kasi apa2 pon aku tak kisah..cukup ingatan dia utk aku..

Hmmmm..apa yg aku nk beli ni yek? tahun lepas dia kasi $ beli cincin emas putih skali ngan hadiah aniversari. tahun ni tak tau nk beli apa...oo ye! mlm tadi aku dapat hadiah dari along. Dia buat suprise. Letak dalam laci, kad & hadiah tu..nak tau apa???? jom tengok!

amik ngko! puas ati aku bedal!

tunggu time nk makan
handmade card dari along..TQ cayang!



jeng jeng jeng..klip rambut comey..pink lagik!


blur la pulak! isk..

epy bestday to me

fuh fuh fuh

cayang mama..

mari balun!!!
cedapppppppppppppp...

makan makan..

13 comments:

ZiE said...

byk nya makanan... best le mkn steamboat ngan phamily tecyg... apapun epi bithday kak ai. semoga pjg umur & happy happy selalu

kirana-ummikmal said...

sedapnya....aku geram tgok udang tuh... syoknyen ade anak reramai mcm nih... x buat mkn2 tuk org ramai pun dah cukup meriah.... aku nk jadi mcm ko lak kak..mcm ko...tp takmo la..cun sgt mcm ko..ahaksss

tink said...

steamboat !!!!
best nye....
udang tu menggode tolllll

Ibu Mifzal Arsyad said...

yang ku mau steamboat mu itu kak ai...slurrrp...sedapnya...

Eda said...

wow!!! stim bot seaput...i like..nyummm nyummyyy..mkn kat umah pun meriah....arghhhhh ...menggoda nafsu aku...

Bibu said...

best je aku tgk...basah dah pp aku ni!!

D.O.U.B.L.E...S said...

Bestnya,sedap...keluarga je pun dah meriahkan...tu yang bestnya anak ramai.......apa pun cayala....

shimazahar said...

salam kak ai..
fisrt time nak tinggal romenan dekat blog akak nie... selama nie masuk baca ajee,,hehehe,.. happy birthday yer... semoga dipanjangkan umur ddan dimurahkan rezeki dan lagi satu semoga penyakit akak tu sembuh.....
sedapnya makan ala ala steamboat dekat rumah... nak resepi leh tak.. heheheheh

saveme_zero said...

kak ai...rajinnya ko. ni yang aku pun nak buat..sedapnyaaaaaaa. sonok tgk ko & famili...very hepi famili

sayang mama papa said...

salam perkenalan.....happy birthday. kita sama sebaya tapi awak ttp nampak cantik cam baru 20tahun.semoga sihat dan ceria selalu

mummy-izz said...

amboiii...byknye seafood...

wat stimbot..x mengajak pun adik debab gebu ko ni..

sedeyynyeeeeee....

anyway...happy belated befdayyy...

shimazahar said...

akak entah laa...naper plak ek...

ai said...

ZIE,
TQ ladybird..

KIR,
erkk...cun kah aku?? cun kah?? kah kah kah..

TINK,
udang ni yg aku suke kepala dia je tink! badan tu cam separoh rela la ku makan..muahahaha

AINEY,
Ala..ngko buat je ainey..senang gilos!

EDA,
meh le memek, datang umah aku. Aku watkan utk ngko..ngeh ngeh..

BIBU,
asik buat kek je..balik ni wat stimbot lak. Amacam?

CT,
Nnt kita wat kt kg minggu ni k?

SHIMA,
TQ Shima..

ala, senang je..nnt aku watkan n3 utk resepi ni.

SUE,
mmg sonok susu. Tp anak2 aku tak hean sgt nk makan. Dowang dh kenyang. makan pon memain je..:P

ZANA,
ayoyooo..puji melambung tuh! hihihi..TQ..

ILA,
Takmo la ajak ngko..nnt sume ngko nk bedal. hihihi..len kali kita makan sesama ye dek gebu!

SHIMA,
Tulah..apesal yek? ke..kau bomohkan blog ngko tu shima??

klik klik (^_^)