17.11.08

::STIMBOT KAT KAMPONG LAK::

AMARAN : IENA & ARUL, PAPARAN DI BAWAH MUNGKIN AKAN MENGANGGU EMOSI DAN PERASAAN KALIAN. MINTA KALIAN BERTENANG DAN MENARIK NAPAS PANJANG TANPA PERLU MENGHEMBUSNYA KEMBALI. MUAHAHAHAHAHA..bertenang adik2 ku sekalian. Nnt ade rezeki lain, kita balik kg sesama..kita buat stimbot ye. Kita bedal sampai lobam!
Macam tak puas aku balik kg. Rasa cam kejap sangat! Yelah smp kt melaka pon sabtu dah malam..huhuhu..Tujuan aku balik kg ni bukannye apa, nak hantar anak2 aku duk sana sempena coti sekolah ni. Yelah, sian lak angah & along. Biar le dowang temankan mak abah aku kt kampong tu. At least aku pon lega gak mak jaga dowang sempena coti sekolah ni. Kalau duk ber2 kt umah tu..riso aku! Ni ler first time angah duk kt kg. Sian abah ye, girlpren abah duk kt melaka. Sib bek dia ok. So far, takde lak angah nangis. Angah ni 'anak abah' sebenarnya. manja sangat ngan laki aku. Duk elok2 kat sana ye sayang..
Balik aritu, adik aku sam + family & AJ pon ade. Dah alang2, SIL aku si CT tu pon tingin giler nk makan stimbot yg aku tayang kt blog ni masa dinner bestday aku tu, kami buat le stimbot tu tetengah hari buta! mak aiii..x penah dibuat org! TP, sonok betul aku tengok abah + mak makan..ong len toksah citer la..gelojoh! Takpe la ye iena + arul, next time kita buat..kita makan sampai lobam. Janji 'tong-tong' la..muahahahaha..

siap angkut gas

macam2 ado

sos melecet jubo!
nasik goreng pedas berapi!

gelojohnye wei..

chef diimport khas dari rawang

sonok tengok abah ..banyak dia makan.
nnt intan buatkan utk abah lagi ye..

makan...makan...

AJ + AKI_sempat mengediks masa makan!

makan kt laman umah je..

tu aku punye wei!

AJ + AKI _ nk bertolak balik KL. letih uruskan andaman kt alor gajah.
(cantek giler pelamin tu wei, aku suko!!)

main layang2 lak..mano angin nie? takdo pon!

ely bambam..Deq, kau nk lawan mama ye?? ha??

amik angin potang yg tak brapo nak ado angin e!

14 comments:

ctm-cak'on said...

ya Allah k.ai...sgt2 la t'liur taw! isk..isk..bile lak nak dpt merasa stimbot k.ai nieh!? aura kuah kacang aritu pun sampai skang nie x leh lupa, ni kan pula STIMBOT kamuk k.ai!!!!!!!

saveme_zero said...

sekali lg kak ai...ko buat aku jelesssssss!!!!!!!!!!!

ZiE said...

byknya.. ni betol2 mkn sampai lembom. hahahaha tapi memang nampak sodap la kak ai. tak rugi order chef jauh2. kahhhh

Nur Syafawati said...

kak ai woiii!!!!stim aku tengokk steamboat ko ni wehhh!!!!ni kalah kat kedai ni...ko nye lagi menarik..waaaaaaaa..sonok nyer...ape kate nanti kite wat steamboat gak nak.nak..tapi mcm x bape nak kenyang eh..tapi seronok steamboat ni..merapatkan kemesraan kite semua..heheheh

mummy-izz said...

aku suka hidangan ni..menyentap napsu napsi aku.

xpe ..aku x jeles..cuma aku cemburu tgk kowang adik badik berkumpul makan sama2 mak ayah.. i likeeee tooo

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..sedapnya stimboat....

suka arr tgk gmbar ely duk posing tuh..comei bangat..

lieya_latif said...

ermmm kak ai...meriahnye makan2 kali ni....mmg best leee....sure licin kan....makan ramai2 cenggini syok,.....bersilang2 tangan amik lauk......

alahai comelnye ely .....sweet gaun die tu...

kasihatie said...

mak aih...kak ai..terliur giler atie nengok.tambah2 tang udang tue.sampai bleh menjilat ibu jari kaki nie.hehehe

nasz said...

sedap nye aku tgk... nak pulak mkn ramai2 mcm tu, kat luar umah lak tu. nyum nyum nyum!!!

Eda said...

mamek..apa kes ko ni asyik makan je..ishhh jeles i taw...kang ko gemok ko salahkan aku..kahhhhh

Bibu said...

waa..bestnye mkn botwap lagi ye kau!!kemain..eh cantek umah parents ko kat melaka!

Tinie said...

ko leh buka kedai kut..kalau pasal makan ko no. 1 erk

shimazahar said...

kak ai... terliur lagi nie.. dah laa pose tengok laa steambot yang wallaaa.... isshhh takleh jadi nie.. minggu nie mmg kena buat gak steambot nie.. berpandukan resepi yang telah kak ai bagi tu..... slurrrrppppppp

sayang mama papa said...

alahai cedapnya stimboat ko tu nak lagi makan ramai2kan. si ely tomeinya geram aunty tgk nagn pipinya yg bambam tu lagi......eeee

klik klik (^_^)