28.9.09

::BERAYE DI KELANTAN::


Kami bertolak blk Kelantan hari Jumaat malam. Berbuka kat luar, pastu trus masuk PLUS. Yelah, kg abg kaman kat Jeli tu je. Mmg kamu ikut plus. Kuar kt kuala kangsar, lalu ikut gerik pastu trus jumpa Jeli. Tp mlm tu rasa cam jauh tul perjalanan sbb kene tunggu adik ipar aku yg blk kedah kat sg perak. Ada benda nk dia pas utk kg. Aku gilir2 drive ngan laki aku. Time turn laki aku drive kt lebuh raya timur barat lps kami bersahur tu dia dah mengantok tahap gaban! Bila aku nk drive, dia tak kasi plak. Last2 kami subuh kat banjaran titiwangsa..pastu tido anak branak dlm kete smp matahari terbit!!! amik kau! walhal umah dah dekat je...isk..

Ha...layankan jelah gambar raya pertama aku kat kelantan ni. Aku ni pon beraya 'ala-ala' je. Yelah...SUMPAH aku takde rasa mood nk beraya. Asyik tingat kat abah je. Sib bek la pak mentua aku ade lagi. Tinggal tu je abah yg ada utk aku kat dunia ni. So, aku mmg manja2 ngan dia je kat sana..huhuhu...


Banjaran Titiwangsa..cantek..

memasing baru bangun tido..

mcm kat cameron highlands plak!

anak-anak aku di pagi raye


mcm nk sama besar lak ely + angah kan?

ngan kazen twin dowang

kakdik (anak adik pompuan laki aku)

salam raya
abg kaman + abah

(aku takde gambau sbb syahdu
sgt masa aku salam abah aku ni..huhuhu)

salam mek plak
(sebelah mek tu mak su)

huhuhu

yg bertelekung tu kazen laki aku, ila..

along kidnap ntah anak sape..

anak sape pon lantak le..
leh aku brangan kunun tgh nyusukan anak lelaki sendiri!
kui kui kui

ni jelah sekeping gambau raya sefamily aku..
boleh la.. :P

lalink

me + naemah

(kowang jgn pelik la tgk aku kejap pakai tudung pesen lain,
kejap tukar tudung lain..isk! sungguh otak aku x keruan tau..)

me + my luvly boipren (abah in law)

me + mek in law

Beddy lak takde..
dia blk raya ke 3 kalau x silap aku

me + adik ipar aku, Kak Ja

juadah pagi raye yg mek aku masak..

raya ke 2 gi umah mak mentua kak ja plak..
laki dia tgh bertugas kat dlm hutan sempadan..
sian tul..

ely sedap mkn kepok leko

the pilot & his kepok




8 comments:

iedaLUVsham said...

ekekek!!! rayer kat klantan le pulak! ieda kat besut, huhuhu!!! ;p

☆ lieya latif ☆ said...

wah meriah gak raye akak.....seronok tgk...comel tgk ely kak....wah kak, kereta baru gitu....hihihi....

takpe kak, lieya paham perasaan akak...akak baru kehilangan ....

♥ Eda ♥ said...

hehe banyak tudung n baju raye salin2 berjenis2 kau..meriah la tuuuuuuu

FaizAmYAirieL said...

meriahnye raye kat kelantan...almaklumlaa menantu tersayang balik erk....muahahaha...

el said...

aku suke la baju kau tu ai...cantek
npk ko lain sgt tpi tetap cun....

Cha said...

Salam Aidilfitri Kak Ai shayang...
Maaf Zahir Btin klu sepnjg kite kenal2, ade ayat2 yg kot2 terkasar ke kan...ehek ehek...wah wah wah..tgk gambo kak ai di pagi rayer..1 baju leh match byk2 tudung..huhu..ye la..tokey tudung kan..tp mmg match je la..baju kak ai pon cantik la..

ayien78 said...

aku suka baju raya ko...nampak meletops seh....tapi apasal design baju kita lebih kurang sama jek????adu aiiiiii....

papa pun ko tetap jelitas macam anak dara ai...kalah dara2 pingitan di kampung ko beraya...

Mommy Prince said...

wah sakan ko kak ai beraya.. heheeh

suke nyer..aku kalau blk kelate pun mesti singgah am ik gambo kat banjaran ttwangsa.

ngehngeh

klik klik (^_^)