RAMAI plak yg mintak resepi lauk cirit ni ye...ala, senang giler nk masak sambal ni!
Bahan-bahan:
1. Cili Api kampong - suke hati kowang nk byk mana pon
2. Bawang putih - biar lebih skit dari bwg merah
3. Bawang merah (kecik)
4. Bawang besau - hiris
5. Belacan skit
Cara-cara:
1. Blend sume bahan no. 1 - no. 5 (nk sedap lagi elok tumbuk la..)
2. Tumis bahan2 tadi tu sampai naik bau / garing - guna lebih skit minyak, kalu tak nnt hangit sambal kau!
3. Dah nk masak tu, tabor hirisan bawang besau.
4. Tutup api
5. Suke ati kowang la nk makan ngan apa pon. Ikan, ayam, hati ayam, udang, ketam..nk buat nasik grg pon boleh!
6. Yg pastinya esok pagi tu musti kowang tercirit punye! MANTOP!! (sila jgn salahkan aku kalau bontot kowang melecet k! :P)
6 comments:
you make me cry la ai.
huaaaaaaa!
akak terpakse lupekan laok serupe ini utk sementara waktu nih.
oh tidak!
hilang nikmat makanku.
ho yeah2! tenkiu... tapi lau nak kasi kering camne ek?hehhe...banyak plak tanyer kan...tapis ker?huhuhuh
kahhhhhhhh
tenkiu AJ
tu baru betul2 kaw
berdekah3
Muahahaaaa...mmg melecet bontot...yg penting MANTHOPPPPPPPPPPPP!!!!
tu dia...mmg sure meletup2 ler kan kak
oit...belacan tu ko letak time bila...aku nengok tada pun step utk belacan..
akunyer sambal pun beh kurang camnie...tp aku guna ikan bilis....pastu letak asam keping barang sekping dua....nak up sikit lagi...letak arr sos tiram....ceh ceh ceh....cili kasi lebih...
uihhh..mkn ni sure terbakar lidah...
hheheee
Post a Comment