29.9.09

::KE MELAKA PULAK::


DEK kerana aku dah tersekat dalam jem kat KB. Pehtu kene patah balik ke Jeli sbb nk ikut jln gerik tu, pastu menyinggah plak ke Bukit Bunga nk beli buah tangan utk adik badik aku, makanya sampai kat rawang pon dah pukul 4 pagi!!! Oh ye! Aku beli utk adik badik pompuan termasuk le kak & dik ipar aku kukusan sorang seketol. Itu je yg aku sempat sambar. Aku ni bukannye reti nk beli brg. Dlm last minit (ms tu dah nk kul 10 mlm) br gi carik buah tgn utk dowang. huhuhu..jadik la..asalkan ado!


So, kalau dh smp kat area rawang pon dah kul 4 pg, takde makna la aku nk trus blk Melaka. Dh le laki aku kene keje dah Jumaat tu. Blk umah, kemas2 apa yg patot..mandikan anak, tido jap, pastu bangun. Planningnye nk hantor laki aku gi keje dulu pastu baru aku direct blk melaka ngan anak2. Dah laki aku lak rasa cam x best pulak. Dia pon nk ikut blk melaka. Makanya, berpontengan le laki aku Jumaat tu. Lepas bekpes kt kedai mamak yg bapak mahal kt Sri Gombak tu trus berdesup blk Melaka. Ayoyo...aku tgk bumbung umah tu pon dah rasa sayu. Biasa dengar dah sore Abah aku "Yah...intan dah sampai..intan dah sampai!" huwaaaaaaaaaaaaaaaa :(


AJ melepak baca paper. Iena laki bini tgh memujuk si Fawza makan. Biasa kat kusi tu le abah baring dulu. Mmg arwah tu jelah yg kongker kusi tu. Skang ni sesape pon boleh nk duk baring situ. huhuhu..

Ely yg membongkang tido. Sodap la kau tido ye dek? bilik ekon! Lama tul dia tido.. Tu plak si Sam tgh pujuk rayu nk suh aiman tido. Takde maknenye dia nk tido kalau kene paksa. Lagi dia nk memain ada la! Jenoh la kau sam..

Ni hari Sabtu nk ngantor Mak ke umah Abg Long kat Nilai.
Family Cik Temah pakai baju raye.
Cute je aku tengok kowang anak branak..


Nape plak kau pegang pusat aku Temah??

Ha..kalau kowang nk tau,
Baju yg aku pakai tu BUKAN BAJU RAYA aku.
Aku TAKDE baju raya!
Tu baju dah berbulan2 aku tempah tapi x penah pakai.
So, bagi takmo serabut kepala hotak aku nk mikir beli baju raya,
makanya aku istiharkan jelah baju tu sebagai baju aku pakai di pagi raya.
ngeeeeeeeeeee...Boleh? :P


- Gambar2 kat bawah aku snap dari laptop si AJ. Memula mak aku takmo edisi salam bersalaman tu. Syahdu katanya. Bila Abg Long aku puas pujuk rayu, baru dia nk bersalam2. Tu pon dalam nangis2. Tingat sgt kat Abah. :( -

Abg Longs Family

ayoyo...sedeynye!! :(

yg ade dipagi raya
Ienas family + Abg longs family + Ayoi + AJ

suke tgk gambau ni..
sesama santek!

AJ + Mak



- Kat bawah ni plak gambar2 raye tahun lepas. Masa aku haplod ni pon menetek-netek air mata aku...sob sob sob -


sayu je abah masa bermaafan ngan mak.
Ni le raya terakhir dia ngan kami.
Adoii.. :(

"yah sayang abang.."

sayang abah..

kenangan raye tahun lepas...
huhuhu



12 comments:

FaizAmYAirieL said...

uhukk..kak ai sedeynyee..berat mate memandang berat lg bahu memikul kesedihannye kan..banyak2 sabar ye kak ai..huhuhhh..aku kasi ko senyuum skit..lawo baju raye yg ko baru isytiharkan baju raye tu..ekekekee

T.u.Y.a said...

salam kak ai..
berair mata Tuya tgk pic raya akk tahun lepas tu..
Tuya imagine macam ner la Tuya kalau mak abah x de nanti..

selamat hari raya kak..

f.i.e.z.a said...

sedehhnyaaa laa..
fieza plak tingat kat arwah atok.kalo ada dier lagi meriah raya..

selamat hr raya kak ai..

Fiza Nordin said...

besan,aku nangis2 taip komen aku tadi tp tenet ni 'haramzatey' (vers hindustan) menelan komen aku tadi hilang entah ke mane...geram tull...

dah!!!aku malas nak taip lagi.kang banjir lak tmn desaria ni dek air mate aku yg melimpah ruah...cume aku nak taip sikit ni je...nasib kite hampir same...ko thn pertama beraye tanpa abah aku lak tahun pertama beraye tanpa mak...

besan,aku rindu tul ngan mak aku saat ni...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

hu hu hu
sedey ler kak...yelah, arwah pergi dah nak dekat2 raya kan....mmg sure ko rasa kehilangan sesangat....mak ko lagi ler...sabar kak ai sabar
Allah lebih menyayangi arwah kak..sama2 kita sedekahkan al-fatihah buat arwah yerk kak...insya allah, arwah bahagia di sana.....

yelah...cun seh baju yg ko baru istyharkan sebagai baju raya ko tu....aku suka corak dia...abstrak gitew...pastu sopan2 seksi...i likeeee.....ngeh ngeh ngeh

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

ABAH.............huhuhuhu
AL FATIHAH

el said...

huhuhu...kalo aku pun..aku sedey gak
sabarlah...yg pergi tetap pergi ok..kenangan je yg dpt mengobati hati rindu...huhuhu sedey lak aku

haaa baju isytihar tu mmg kelasss
kahhhhhhhhhhhh

Bibu said...

yg pergi mmg tak kembali...yg hidup kene teruskan..lawo baju raya!

D.O.U.B.L.E...S said...

sedih aku kak....

JaJa'Z said...

hi..my first time droping by at ur blog...

donno why blah atas tu i baca entry u gi bersihkan kubur abah u...entry ni plak u tayang gambar arwah abah u raya last year..so touching..
sebak plak tetiba...:( esp part ur mom peluk ur abah...

iera_ayen said...

zah...aku sedih gak tgk gambar2 yg ko letak ni...aku pon ntah ler kalo aku kt tmpt ko zah...sabar ye.

noor said...

aku pun rindu kat abah aku...wpun dah lebih 7 tahun dia pergi....

klik klik (^_^)