28.12.08

::HAPPY NEW YEAR 1430::

KEPADA KENGKAWAN YG AKU SAYANG,

::~SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1430::~


DOA AKHIR TAHUN

~dibaca selepas solat Asar

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.

Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.~DOA AWAL TAHUN~~dibaca selepas solat Magrib

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

7 comments:

niza salleh said...

Salam Maal Hijrah tuk ko sefamily.moga tahun ni membawa rahmat dan diperbanyakkan rezeki ko n keluarga.amin

TuYa : said...

selamat menyambut tahun baru maal hijrah kak ai sefamily..

ai said...

NIZA yg darah x penah rendah,
mekacih...AMIN!

Tuya tuktaktuktiya,
Mekacih...

Nur Syafawati said...

salam maah hijrah dan selamat tahun baru buat keluarga kakai...ape azam tahun 2009???azam aku nak kurusssssssss..kahhhh

ai said...

SYAPAk,
mekacih..
azam aku? ntah! tak penah berazam pon..kahhhhhhhh

Grow2g3th3r said...

Selamat Menyambut Maal Hijrah dan semoga tahun mendatang ini lebih baik dan bermakna dari tahun sebelum ini... Jadikan kenangan pahit dan manis tahun yg lalu sebagai pemangkin untuk terus maju dalam tahun yang mendatang...

ALL D BEST ....

ai said...

GROW yg bukan GRO,
mekaseh..mudah2an kowang pon begitu juga ye..AMIN

klik klik (^_^)