5.1.09

::FIRST DAY @ SCHOOL::

FUH!!!!! Letihnyeeeeeee..keras kepala aku ni. Dari bende yg besar2 sampai la yg kecik. Sume nk kene pikir + buat! kowang bayangkanlah, 3 anak aku sekolah. Nak siapkan barang sekolah + nursery. huhuhu..sakit jiwa weiii! T syukur, dek kerana anak..aku tak kesah. Ade aku kesah??? (tp merungut letih...keh keh)

******AINNUR QISTINA@QITIE@BB******

Harini merupakan hari pertama persekolahan utk anak aku no. 3, Ainnur Qistina @ BB Qitie. Umur 4 tahun. Aku dah mmg agak dia musti sempoi punye sbb dah brape harini tak sabr2 nk gi sekolah. Dah naik lunyai buku skolah dia kebek! Kan betul tekaan aku. Mmg dia ok je. Tak nangis pon. Just memula tu diam la. Ntah pegi mana sore. Lelama tu dah ok. Enjin dah panas! Yg poyonye si BB ni, takmo masuk kelas 4 years punye. Kononye sume budak nampak cam budak kecik. Lagi pon kat kelas 5 years ade geng dia. Anak jiran aku ni. hihihi..tambah lak dalam kelas dia tu ade budak umur 2 tahun setengah + 3 tahun. Tak trill la kan? keh keh..ala kejap je, pastu ok dah dia. 2 kali aku tgk aktiviti dia jadik leader. Kejap2 angkat tangan, kejap2 angkat tangan..POYO. hihihi..takpe, mama suka. Mama tau anak mama ni HEBAT!

2 beradik, TASHA (angah) + QISTINA (BB Qitie)

dia sorang je yg dpt name tag kat kelas 4 years. suka la tu!

mana sore BB? tanye apa2 angguk je..(memula masa enjin lom warming up)

geng bas skolah dia kat class 5 UPM, Tinie

Ni ler class 4 Years punye..memula tu dia sorang je malay. pastu masuk lagi sorang malay gurl. skang dah jadik bestpren dia. tak sempat aku nk tanye nama. esok la..nampak tak budak boy yg tak pakai uniform tu?

nama dia Chi Chi..umur 2 thn setengah! tp mmg giler sempoi la baby ni. betul2 nk sekolah. tak takut langsung! cute kan?

anak mama yg HEBAT!!

Teacher BB, pon lupa nk tanye nama..esok la jugak!

tengok! dia bangga ada name tag..org len takde..kahhhhhh

BB jadik leader

BB dah stat pegang pepet..nk kencing la tu! isk budak ni...


******AINNUR NATASHA@TASHA@ANGAH******


Tahun ni 2nd year angah skolah kat Karisma ni. Mmg aku puas ati! Dia dah boleh baca ngan lancar. Alhamdullilah. Tu sbb bila BB ckp nk sekolah, aku tekat nk hantar dia ke sini jugak. Lagik pon masa aku tanye class playschool kat nursery tu mahal melampau! alang2 baik ak hantar dia kat sini je..memula jelah bayar yuran pendaftaran & etc. agak semput. Tp bulanan murah je. RM80.

Angah & her classmate _ 6 UKM

2nd year angah in KARISMA

Angah ditinjau Abah sebelom berangkat ke tempat keje..anak abah...Angah ni lembut. Sgt gegel. So, aku takleh sangat nk bergurau senda ngan dia. Aku ni kasar. yg leh gurau ngan aku si BB + Ely je. Jadik, dia lebih rapat ngan laki aku sbb laki aku ni pon lembut..eh, lembut ke?? 'kerasssssss' je aku rasa! kahhhhhhh ;P

lalalalalaala..eskem potong, eskem potongggg....(tu je lagu melayu yg ade..keh keh)


******AINNUR ASHIQIN@QIQIN@KAK TIQIN@ALONG******

Along tahun ni dah masuk darjah 4. Sekolah kat SK Bukit Rawang Jaya. Sekolah Bistari. Alhamdullilah..sonok ngan pencapaian dia kat sekolah tu. Di dh leh berdikari. So, aku tak gi pon jenguk dia kat sekolah..pepandai le kau bawak diri ye along...

eh...'kakak' along pon nk interprame ye? biorkan jelah dia along..kasi can!
~dah nampak aku gomok tenat kan?? mata pon lebam...huhuhu ;(

18 comments:

MUMMY ILA said...

selamat belajar ye adik2..ingat blajo rajin2 tau..dah beso nanti bio pandai cam akak ni. kahhhhh..

noreen-bulan said...

wah selonok ooo anak dh besau2....
Rajin2 Belajo yer semua Ainnur....

eLYies said...

huhuh..dah 3 orang dah anak kak ai bersekolah..belajar pandai2 ye sayang...balas balik jasa mama dan abah yer...

eiza in the house.. said...

bestnya kak ai..mesti seronokkan..terigt anak2 sedara yg kat bukit aping tu..si kakak dah masuk tingkatan satu, adik yg bongsu masuk kelas 4 tahun...cm ner arr rupa dia org hari nie..hehe

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam ...

waa.. semua- nya naik sekolah hari nie ... sorang umur 4 thn, sorang 6 thn and last darjah 4

mesti seronok dan pengalaman yang manis bila tgk anak2 msk ssekolah kan

tapi pagi tadi kelam kabut tak
hehehehhe- jgn marah tau .. anak KP baru umur 3 thn blm msk sekolah lagi jadi tak tahu camne ...

ai said...

ILA debab,
ye,,mekaseh kak debab yg kiut miut!

REEN bulan,
Mekaseh dari SEMUA AINNUR.. ;P

Yies apom,
tulah..mcm tak caye je! huhuhu..TQ yies.

EIZA yg ade rumah,
Sonok mmg sonok sgt!! dlm pada tu memacam gak yg aku mikir..moga2 anak2 aku sume berjaya..

KP,
salam. mmg best KP ooiii..tp mmg le memula tu kelam kabut. Tp kene betul2 planning la. cthnye, kemas masukkan baju2 anak, susun buku skolah sume belah malam. So, pagi tu takde la kelam kabut. Cam aku malam sume dah siap aku susun beg tu. kan mudah?

elle said...

kan ...seronok tgk anak2 ai ni..memang bertuah diaorang dapat ibu mcm u...class & tangkas...anak ayam suka...

TuYa : said...

wahhhhhhhhhh...begitu la kekecohan kat sek bile 1st day..nak2 kat tadika..lagi best tengok gelagat deorg..ape2 pun selamat bersekolah 3 beradik yg cute miut..

Rafizah Nordin said...

nasib baiklah kite tak melalui pengalaman anak2 menangis biler ditinggalkan di sekolah kan... klu tak mesti tensen giler...

kirana-ummikmal said...

kira bb 4 thn la ek kak...?
aku plan nk masuk kan ikmal thn depan....4 thn umonye...tapi anak aku KECIK!!~

syok tgok anak2 reramai dah sekolah camni....
ibu MENTAL(ko mental cute kak..kekekek) yg kuat mental sahaja yg leh conduct sume neyh!!~

ubey said...

hehe. doakan ank2 kak bjaya. cute2 seme

Tinie said...

bz nyer ko erk..
aku rasa mcm aku xsanggup jer nk jd ko..

elly said...

selamat bersekolah tuk anak2 kak ai... rajin belajar ye anak2... bangga kan mama n abah!

Eda said...

dah bersekolah ye anak2 ayam ko..nasib baik la anak ko x cengeng eh.. sonok g skolah..hehe..

ayien78 said...

waaa....anak2 dah besar g sekolah...jay bila ekkkk

ai said...

ELLE anak ayam jelitas,
kau nk ibu ayam cam aku tak el?? auwww! mak ayam pon suk noks! ;P

TUYA tuktaktuktiya,
memacam gelagat leh tgk kt tadika tu..kiut2 je dowang!

FIZA besen,
kan besen kan? sib bek la jenis bukan yg melalak tu..tensen wooo!

KIR boyot,
ala kir..tak kira la kecik ke besar. masukkan je..ramai lagi bebudak yg kecik cm ikmal tu..halusss je! hihihi

mmg kene mental + kental mcm aku la..baru trill!

UBEY,
mekaseh dek. anak2 akak sume mmg cute ikut akak..erk!

TINIE tiut,
meh le try jadik AKU.. ;P

SUELY chumel lotey,
mekaseh auntie chumel!

EDA memek,
memang memek oii..sib bek tak cenggeng..kental je bubye aku dari dlm van. Dlm kelas pon wat dunno je kat aku..poyo sungguh itu bb + angah! ;P

AYIEN bini jin,
sabooooo...sabooooo...dah sekolah sok, tau la kau! keh keh

saveme_zero said...

sonoknya aku tgk anak2 ko dah sekolah kak ai. meriah tol! ehh...mane ely kak ai??

ai said...

SUE susu masam,
meriah pon ye..letih pon ye! huhuhu..ely? ely kt nursery.. ;P

klik klik (^_^)