21.1.09

::TENSIONNNN!!::

ADOIIIIII !! Tension aku! Pagi ni kan patutnye aku bawak Ely gi cocok kat klinik desa tu. Kete laki aku bawak gi keje. Janjinya tunggu dia dtg, gi ngan lori. Aku pon tunggu la sampai kul 8 lebih tadi. Elok je aku tengah berYM ngan mak2 ayam ni, laki aku call kata dah nk sampai. Aku pon bersiap la kejut Ely bangun. Tup2 dapat call lagi skali. Laki aku cakap lori rosak!! adohai..betul2 kat trafik lite umah aku ni. huhuhu..pastu dia ckp takpe, nnt dia try idupkan. Aku pon nunggu la balik ngan pewot kebulurnya. Sampai le nk pukul 10 tadi pon laki aku ckp takleh nk idup. huwaaaaaaaaaaa...! laki aku nk hantarkan bekpes utk aku. Tp sian lak..kalau jalan kaki, sangap gak la..sib bek ade lagi 4 keping roti. Bagi 2 ngan si Ely. Last2 aku try call klinik tu tanye kalau leh dtg ptg. Misi tu ckp boleh..sib bek! hmmmmm..sian laki aku, sampai waktu aku tulis ni pon lori dia xleh idup lagi. :(

Ni ler mata aku yg sakit tu. sila abaikan bedak aku yg bercapok tu ye. Ngan ingus aku bertakong. ngan mata selebet. bilalah aku nk sihat skit ni. huhuhu..oh ye! kencing aku dah kurang dah kehitaman dia. Tp still kaler dia gelap la. Sib bek nk test kencing utk kidney aku minggu depan. Kalau tak, mau doktor paksa aku buat predialysis! hhuhu..TAKMO!

Aku baru dpt call dari opismate aku si Lynnda Gebus D Vougis. Bagitau yg next week opis aku tutup seminggu. Yg tak bestnya. 3 hari tu dipaksa amik cuti! Giler banyak weiii...utk pengetahuan kowang, opis aku ni company melayu. Yg TAK BERSUNAT ade la 2 org! camne tu? ayoyoyo...Boss, kalau kau kasi cuti free best gak. ni tolak cuti aku. TAK ACI woooo..!

19 comments:

nasz said...

alahai, sian nye mkn roti bahagi 2 ngn anak. sadis nye peristiwa yg melanda ko kak ai...

wakakaka, tolak coti tuuuu. aku pon tak nak. kalo bg free, pucuk dicita, ulan mendatang la. ahaks!!!

jiejah d'blogger said...

akupun sama .. dipaksa cuti & ditolak cuti huhuhu

ehhhh assalamualaikum :))

eLYies said...

sian ko kak ai..tp ko sakit mata..huuhuhu..aku dah tgk..aku ni dah ler cepat berjangkit...tidakkkkkkkk

Hulubalang Derhaka said...

Makaih..!!
Tu laa.. sekodeng lagi..!!
Kehkehkeh..

Gurau je sis.. Layan je laa kepala gua yang tak berapa betul ni..!!

chykeenzachary said...

kak ai... jd diri baek2...

helena's said...

kesian lagik...

MUMMY ILA said...

nape mata tu??..alahai...ada2 je dugaannya.sabo kak ...

~~ciklinn~~ said...

alahi ciannyer ko kak...... huhhuuuuuuhu mcm2 hal yer kak... takpo diet sikit..hahahhahah

Bibu said...

merah mata? best arr coti next week.. tu kasi ko rehat tuh

Nur Syafawati said...

kakai..cian kamo..mata merah bengkak..cian ely gak..huhuh.bangun pagi2 ..tapi x leh gi klinik lak..huhuh..dah lori nak rosak kak ai..what to do..sabo yerk...jgn tension2..ko tu x sihat..cool..chilled je mcm aku..kahhh

Big Mamma Bukhari said...

kak ai.. macam2 yg berlaku ye kak ai.. t dh tengok entry yg lepas2.. mcm2 story ada.. yg paling syiok gmbr hubby kak ai dok melipat kain dan dok suap anak2 kak ai tu.. mmg dia family man.... untung kak ai dpt suami yg penyayang mcm tu...
tq pada kak ai.. sakit2 pun rajin singgah di blog t...

sharamli said...

jgn tnsi0n2 akak erk

lieya_latif said...

cian ko kak...arini lak lori wat hal....sabo kak yeak....

weh kak, mate merah tu mmg aku suke...ade can nak mintak mc lame ....h ihi hi ihi (ni kenyataan keji dari pekerja yg pemalas cam aku ni kak)

wei kak...cantik kulit ko kak kan...licin jek....

kak aku gelak ko tulis yg tak bersunat tu...ko ni mmg siut la kak....sempoooooooooooooooooooiiiiiiiiii he he hehe

elly said...

sian nye ko kak... x pe la sabar ye... ko kan kuat kan...

uih cuti tu ngalahkan raya kite plak!

kasihatie said...

kak ai.atie pun tengah sakit nie.sakit giler pala.bertambah bengong la atie ari nie.

sHwEeT ByAtcH said...

alahai..
nmpok sakit bonar ni....

sabor2!!...
skt pon maintain cun tuuu..
mata menambahkan keseductivan..:P

kirana-ummikmal said...

huhhhhhhhhhhhh
muka sakit mcm mana pun...
kalo dan cun dan anggun...
nak menidakkan pun x leh...
mcm mana ni.....!!~

grow2g3th3r said...

semoga ko semakin sihat ye ai.. aku ni pun sedang sakit ni.. so, tak mahu lah nasihatkan ko supaya makan ubat kerana aku sendiri pun kena telan ubat..

okay.. take care ai.

ai said...

NA$,
mmg sadis nas oiii :(

JIEJAH,
Menci aku tau! bg coti, tp kene tolak lak coti tu! eh, w'salam ;P

ELYIES,
mari yies, amik la! kahhh..

HULUBALANG LABUCHI,
takpe, sbb aku pon x bape betol gak ;P

CHIKEEN,
mekaseh yang...

HELENA,
mmg kesiannnn

ILA DEBAB,
mata aku kene kencing katak ;P

CIKLINN,
diet? keh keh..tu ketandusan namanya!

BIBU,
merah mata, mata merah ;P

SYAPAK,
mmg aku sentiasa mengechilledkan diri aku le ni ;P

T,
Alhamdullilah T, dia mmg ringan tulang. hihihi

SHA,
dah x tension dah..ely pon dh kene enjet ;P

LIEYA,
kulit aku licin??? wakakakakaka..itu palsu semata2 lieya oii..muka aku ni berbintat gak wei! ;P

SUELY,
tulah..pelik aku ngan boss aku ni tau! huh!

ATIE,
senasib le kita gamaknye tie oiii ;(

SHWEET,
keh keh..pandai la kau :P

KIR,
ni lagik sorang!..keh keh ;P

DLA,
KITA SENASIBBBBBBBBBBBBBBB :(

klik klik (^_^)