14.1.09

::TEBONGKANG!::


Muka hepi sebab apa yek? sebabbbbb...


akhirnya aku berjaya bagi kat berok2 tu makan roti. kan aritu depa sume takde. Aku just tinggalkan roti tu kt tepi jalan je. Kali ni banyak berok tunggu aku..keh keh..tp tak dpt nk snap gambo le. Tangan sibuk campak roti. Dapat snap yg ni je..nampak? dia tgh kutip roti..cutenye!


Pas amik anak2 aku dari nursery, dowang mintak susu..tup2 diam je dowang. Aku gi depan tengok dowang dah terbongkang!! alalalaaa...siannye anak2 mama keletihan. Main jelah tu kt nursery. Yg paling sian tu, jenoh dah aku laki bini kejut suh dowang bangun mandi, makan + buat homework. HARAM! Langsung tak sedar! Last2 sampai ke pagi ni dowang tido kau! ha..amik! pepagi le abah suap dowang makan + tlg buat homework..


homework yg di kerjakan pepagi buta tadi..huhuhu

kakak2 sume tido, adeq siap mandi makan bagai..

Ely sedang di make up oleh abahnye

Dah siap!!! tp nilah hasilnya kalau abah yg amik baju. Baju kaler oren, suar kaler biru..APAKAH??? hihihi...


14 comments:

Tink said...

alah baju kalepul tak pe le gajin gak die nulong kan.kan.kan

kasihatie said...

atie lagi dasat,smpi skolah br nak bt homework.buku sampai berasap la sebab pulun tulis.ngeh...ngeh...

lieya_latif said...

hi hihi...takpe laa kak, baju kaler lain seluar kaler lain...yg penting rajin nolong kite ....

wei kak, citer kite same...arini lieya gi keje lalu kat seri kembangan nampak ade berok satu family.....ade bapak, mak ngan 3 ekor anak, kebetulan lieya bawak roti kosng 3 keping nak makan kat opis....last2 sedekah kat beruk tu.....hi hihi hi

~~ciklinn~~ said...

alahai ciannyer betul2 penat anak2 ko tu kak.....

hhahahha org laki mmg camtu... main aci amik jer baju anak....laki aku tu pun sama..

fahmi latiff said...

hi3... akak bagi beruk tu makan..

Tinie said...

sayang gak ko kat beruk2 tu erk...hihi

betuah ler laki ko pandai make up kn anak..laki aku haram ler, dia cuma tau beli papers jer..yg len xtau

saveme_zero said...

abg kaman ni mmg leh harap la..tp terlbh harap...hahahaha

ai said...

TINK tonk,
dia mmg camtu tau tink. pelik tul mata dia..keh keh..

ATIE yg baru pecah dara,
mak aii..kan susah camtu. isk! anak-anakkkkk..jgn tiru aksi aunti atie ni tau! ;P

LIEYA chumel cam anak dara,
hihihi...rezeki si berok. dari minggu lepas aku tunggu. akhirnya dpt gak..

CIKLINN budak skolah,
tulah kan?? pelik tul mata derang ni tau..main balun je. tp asalkan nolong udah! ;P

FAHMI kembo norman kru,
apesal? kau pon nak ke? kau tunggu akak kat tepi jalan ye.. keh keh..
jgn nangis lak. aku gurau jee.. ;P

TINIE tiut,
berok2 tu pon sayang kt aku gak ;P
yelah..elok gak laki kau belikan pampers. nolong la jugak tu..

SUE susu,
aku suka sbb dia terlebih harap! muahahahahaha...

helena's said...

::kehkeh,,sy pon salu pakai baju tak same kaler ape..hahaha

sayang mama papa said...

tak kisah lah ai baju len suar len pun janji cumel juga anak2 dan si suami lak rajin nolong besar rahmah dah tu

D.O.U.B.L.E...S said...

asalkan ada org nak menolong...awal la korang bagun yek?

ai said...

HELENA si ayam dara,
gonjeng le wei! keh keh..

FARHANA,
hihihi..chumel ye? a'ah, dia mmg ringan tulang. syukurrrr..

CT adik ipor ku yg chumel,
mmg giler awal aku bangun skang ni ct oii.. kul 5 pagi dah bangun. bebudak tu pulak aku kejut kul 6..

Bibu said...

tingin aku nak ade adegan somi pakaikan + siapkan anak2 baju + make up kat umah aku huhuhuhu...ko sgt bertuah Ai!

ai said...

BIBU yg pandai masak,
errkk..adegan tu takde ke kt umah kau? ala..takpela bibu, adegan lain ade kan? keh keh..

klik klik (^_^)