7.1.09

::MIKALI TAMAK HALOBA::

Ni le gayanya kalau aku buat mee kari. Giler tamak! Mee nya tak bape nak nampak sbb penoh ngan 'sampah sarap'. keh keh..alah, aku bukannye masak cam kowang. beria. aku masak sempoi je. Kuah tu aku masak sama je cam masak kari ayam. tp ayam tu aku tokak kecik2 pehtu aku rebus ubi kentang (soh laki lenyekkan) pastu camporkan dalam kari tu skali ngan fishcake + ball. Dah siap! sedap nk mampos ok.. (harus UP jugak). lalalalalalala...


::daribijikmata ai+kimie::


14 comments:

f.i.e.z.a said...

hye sis.found ur blog dari aktiviti bloghopping.hehhe..akak dah ada 4 org pretty daughters but still maintain lawa..keep it up sis.fieza suka baca cite pasal akak n family..fieza link kan ye :)

fieza
kuching

Tink said...

huh tak kesah mana care pon mee kali tu..
aku nmpk sodap je...
ade lagi ke??

MUMMY ILA said...

sedappp...sedappp...apa pun sedapppppp

kasihatie said...

kak ai.jgn la tunjuk gambar makanan jer.masukkan la resepi skali.atie nie spesis blur skit bab-bab masak nie.maklumlah balik ujung minggu nie nak la masak yg sedap2.bleh atie try resepi kak ai plak.ngeh...ngeh...

ZiE said...

kak ai...dari biji mata aku nampak sedap. sungguh menyelerakan... nyum nyum... teringinnyaa.. mengidamnya...

ai said...

FIEZA serawak,
bloghopping tu mende? keh keh..bodo tul aku ni.
mekaseh sbb suke ngan citer aku yg merepek2 tu ye. eh, aku dah linkkan kau pon aritu.. :)

TINK tonk,
takdo. tu minggu lepas aku masak. dah selamat kat loji taik tu. keh keh

ILA debab,
kau apa yg tak sedap?? sume sedap!

ATIE yg baru pecah dara,
la..kan dah aku tulis tu..lombab gak kau ni Atie..takpe, aku paham. kau gersang kan?

ZIE ladybird,
ape kau susah? beli je..keh keh

TuYa : said...

jeles sungguh tengok segala makanan yang kak ai masak...sume nampak sedappp jerk..air luiq bukan berjejeh dah ni..menitik nitik dah..ampeh tol kak ai,riak tunjuk dia msak sedap..huhuhuhu

Rafizah Nordin said...

woi setambun kerangkang!kahhhhhh

Eda said...

amboii....bab kerang tu yg tak tahan tu.....macam kerang ko tersengih mek!!!cantik gambo ko shoot mek..sampai sekarang aku kagumm!!oh yer..aku pun nak menggelarkan camera aku..aku dah carik nama dier..nak gak gile glemer kemere aku tuh..nanti aku tepek!!

~~ciklinn~~ said...

pergh...... ni gerenti sedap giler lah...dari ayat2 sedap nak mampos tu pun tau kak oii.... mihahahhahahha

mee kari kalu letak kerang mmglah sedap... leleh ayaq liuq aku ni...

fahmi latiff said...

a'kum
hai ... akak dan abang
pandai jugak ek akak masak
fahmi bagi 5 star.....
lapar la plak tengok akak masak...
beruntung abang dapat akak sebab pandai masak......
semoga bahagia dan masakan akak yang menyambung tali kebahagian sekeluarga... heheheh... heheh :)
ok bye2.. cantik blog

ai said...

TUYA tui,
hihihi..menetek2 air liur kau ye??aku kan mmg kuat meriak. i likeeee..

FIZA bensen,
mmg kerang tu yg aku TEKANkan..aku suke kerang..

EDA memek,
alah, camera aku biasa je. tak mcm kau punye! wei, nama apa kau nk bagi? Cemot? Kiput?

CIKLINN budak skolah,
aku masak apa pon sedap!! (nada riak)

FAHMI jantan cute,
kau mana tau mi aku tu sedap? leh lak kau bagi 5 star. tp takpe..aku suke. sbb aku tau mmg aku masak sedap...keh keh

lieya_latif said...

meriah mee kari ko kak...ni kalo jual ni mau letak rm6.50 sepinggan nieh hi hi hi

ai said...

LIEYA yg chumel cam anak dara,
$6.50 je ke? aku ingat $9.90.. ;P

klik klik (^_^)