6.1.09

::TAKDE API!!!!::

Ni ler van yg angkut anak2 aku dari nursery ke sekolah + dari sekolah ke nursery..mahal nk mampos ok. tahun lepas dia naikkan tambang dari $20 ke $25 aku leh la terima sbb masa tu rege minyak naik. Skang ni kan dah turun giler babi punye. Tahun ni dia kene angkut anak2 aku dari nursery tu je. Gila bapak dekat ok..kalau kowang kentut dalam kete, lom abis bau tu ilang dah sampai dah! giler dekat jarak dia. Aku mintak la kurang $5 sbb tahun ni anak aku 2 org yg naik. HARAM!!! skit pon takmo dia kurangkan. Terpaksalah aku bayar $50 utk 2 org tu. huh!! but i dont have a choice...tu je van yg ado. huhuhu...


budak lelaki tu dia charge $20 utk sehala!!! Terok tul!


Ptg tadi masa aku nk turun dari umah nk amik anak2 aku kt nursery, tetiba black out! aku ingat lift tu idup la. Rupanya mampos!!!! adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...time turun ni takpe lagi. tu pon kaki aku dah mengigil. kowang bayangkanlah, aku ni duk kt TINGKAT 10. dah le aku ni bukan manusia normal cam kowang. huhuh..camne lah jap lagi nk berangkut anak2 sume ni. ngan beg2 lagik...ngan nk kene dokong si ely lagik..huh!

ni baru turun tangga, aku dah semput!

along yg happy turun tangga. GILO!

Disebabkan harini aku tak berlaki, so aku sengsorang ngan along je yg jemput bebudak tu kt nursery. Harus aku pikirkan camne nk kurangkan beban nk naik tangga 10 tingkat tu karang. Last2, aku tinggalkan dulu beg2 skolah dowang kt nursery. Tp malang tak berbau. (eh..bukan mmg tak berbau ke?), elok je sampai aku anak banak kt bawah, tetiba aku diserang kesakitan yg melampau! (hu..ayat sungguh poyo). Tp mmg sakit yg amat la. Sakit kat antara tulang dada + pinggang. Giler babun punye. Sampai aku mengucap banyak kali la. Ingat dah nk mati. huhuhu..so, kami anak beranak sume 'terkurung kt dlm kete'. Aku langsung takleh nk gerak. Kebetulan ely lak duk kat pangku aku. huhuhu..azabnye rasa masa tu! Lama giler kami kt dlm kete. ish! takleh jadik, aku nk cuba lawan. Aku gagahkan jugak kuar dari kete tu..adoiiiiiiiiii..sakittttt!!! setapak..setapak..anak2 aku sume suspen. Ely aku pimpin dulu. Pastu aku relax jap. Lepas aku tarik napas dendalam, aku anak banak mulakan menapak tangga jahanam tu. Ely aku dah stat dokong. waaaaaaaaaahhh!! Alhamdullilahhh! elok je selangkah aku naik tangga, ilang trus sakit aku tu tadi. Tp sangap gak la aku nk sampai kat tingkat seploh tu wei! ngan beban si ely bambam tu lagik.Akhirnya aku berjaya sampai kat umah. Ingat nk amik gambar..tp baik takyah la..kowang giler beruk tengok muka aku kang! Dah nk kul 8 baru ade api. Laki aku lak smp umah dalam kul 9 lebih la. Ptg tadi cina lancau tu soh dia gi Seremban hantar ikan. Tu sbb lambat skit smp umah.. Adoiii...memacam hal harini!

ely sedang memantau belog mamanya yg sengal


sian dia..ni ler 'award' terkini yg ely dapat duk kat nursery. Adam cobit! (ntah yg mana satu, tu pon angah + bb yg bagitau) tp aku tak heran sbb anak aku ni pon sama 'naik' ngan bebudak lain. mmg camni lah kan kalau duk kt nursery tu. Jgn melampau udah! Sabo ye deq...besen, kau tengokla menantu kau ni..sian kan?

24 comments:

Grow2g3th3r said...

AI.. kesiannyer ko hari ni... aku dapat membayangkan kesengsaraan dan kesakitan ko tu.. tapi dalam masa yg sama.. aku yakin ko mampu melawan apa jua cabaran sebab KO MEMANG JENIS TAHAN LASAK...

Apa2pun,...ko kena pikir... badan ko tu nak kena pakai lama... so, sayangilah badan ko tu... jangan terlalu memaksa diri okay...

Emmm memang skrg ni harga bas/van mahal nak mampossssss! tensen sungguh aku... tapi what to do.... bayar ajelah...

Okay Ai.. aku pun busy gak skrg ni ngan urusan anak2 sekolah... all d best to you ...

Rafizah Nordin said...

ye ye besan...buntang mate aku tgk nantu aku kene kutil ngan dak adam tu.nnt ko tangkap gambo bdk adam tu.bio aku 'aim' dia.aku jumpe nnt aku pial dia pulak!berani sungguh dia mengutil nantu aku ye...!(marah nih!)

azabnya...aku yg sihat walafiat ni pun klu naik tangga tingkat 2 sambil dokong menantu ko naik semput,inikan pulak tingkat 10.klu tetibe aku nak g umah ko & xde letrik,maunye aku cancel,masuk kete balik besan oiii!!!

niza salleh said...

alahai ciannya kat ko sampai kena menapak ke tingkat 10 tuh, kalo aku ntahla...terpeleot kut kaki aku nih..ko nih mmg semangat kental ekk..


Si elly bambam tu yo yo jo..bijak sungguhh...lebam tu mek kena pial tuhh..si bam2 pun ikut semangat kental ko tu mek,,,

Bibu said...

mmg tak leh kurang ye bas tu..chisss
Elly dpt love bite????haohohohoh

en_me said...

lotehhhh.. kannnns

helena's said...

sy yg sehat ni pon rase mcm azab gak kalo nak naek tgkat sepuluh!huhuhu

lieya_latif said...

kesihan ko kak...dapat bygnkan ko camne....dah le ko sakit...kene laak menapak tangga tuh....pergh....mmg ko bersenam free2 jek ari ni he hehehehehehe

takpe...kang cik abe balik main urut2 tau...alah ko kan suke kak....hi hi hi hi

ai said...

DLA gro,
mmg mahal oooo..! x boleh bertoleransi lgsg! huh!

FIZA besen,
Tulah, tp aku yg over kesian ngan dia. dia ok je..tp bila aku cerita ngan abah dia, tetiba ngada2 lak 'akit...akit..; ;P

NIZA yg darah x penah nk turun,
mmg keras kejung dah betis aku ni niza oiii... :(

BIBU yg pandai masak,
hihihi..love bite dari adam.

En Me,
mmd letih giler encik!

Helena ayam dara,
kau try le naik tangga sambil dokong budak yg lebih 10kg tu!! mampos!

LIEYA chumel cm anak dara,
urut kaki jelah ye? urut lain takleh ke??? ;P

KasiH said...

Love bite ke tuh?...Laalalalalala~~~

ai said...

KASIH kekasihku,
a'ah..anak aku kene cabul kat nursery!!

elly said...

tingkat 10? mak aihhh... mau tegang sume urat kaki aku... xpe, sabo kak ye...
ciannye ely... tu lah kalo dah ramai2 kat nusery tu kan... x pe la, ely kuat kan?

D.O.U.B.L.E...S said...

ya ALLAH..mampoh la...nak naik tingkat 10 tu..aku hari2kat office naik tingkat satu pun dah separuh nafas...kak..kak..ko nie memang hebat...

ai said...

SUELLY chumel lotey,
mmg tegang le ni ely oiii... ;(

CT adek ipoku yg cute,
huhuhu..ko bayangkanlah kesengsaraan aku masa tu..huhuhuwaaaa....

kasihatie said...

ya ampun.....kesiannya nyer ely bambam...tp kan kak ai apsal kesan lebam tue sama cam lebam atie jer.wakakakakkaka...

ai said...

ATIE yg baru pecah dara,
lebam kau tu lebam lain. lebam kau sama cam aku punye lebam! kahhhhhhhh

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

mak aiii...
klu saya mmg semput le..
dalam masa yang sama turun 10kg..
bila smpi umah..naik balik 2kg..sbb mentekedarah jek..

ciannye lah anak akak..

ayien78 said...

ai....bapak penat... kalau aku...besok la aku naik tingkat atas umah aku ...( kalau aku) aku singgah umah jiran tingkat 1....
hehehehe

wei...ko kata mahal van anak ko...kwn aku htr anak dia g sekolah.... lagi bapak babun mahal
RM390 =school fees+ RM5o material for paper, color, teaching material( ni monthly ok, bukan yearly) + RM80 van sekolah sehala...( sowang ok)= RM530 sebulan...belum masuk registration fees ribu riban....mak aiiiii
aku dah discuss ngan laki aku...Jay adik beradik aku ajar kat umah jek...paling2 g taska kemas...
uhuk2.....gaban mahal tadika skrg ni

ai said...

FIEZA si ibu fazwa,
huiii..kalau aku laki bini takpe. ni sbb aku kene dokong anak aku si bambam tu! beban wooo...beban!

AYIEN bini jin,
MAMPOS aku kalau camtu punye monthly kene bayar!!! mak aiii..tadika apa tu ayien ooiii??? giler arrr...

saveme_zero said...

alahai..siannya ko kak ai. naik pelan2 la weii. ko jgn ganaz2 lak. sape weii yg cubit ely...terok gitu hahh. sian ely.

Big Mamma Bukhari said...

macam2 cite ai.. ari tu pasal cirit birit ye! mmg bercinta kalau berulang alik g tandas sakit perut cirit biritkan? t penah kena.. dekat 4/5 ari jugak.. mmg sakit arrrr....
dok tgkt 10 ye? kuantan area mana ai duduk?
poyo sengal punya pemandu van.. cubalah ushar2 pemandu van yg lain.. cekik darah betulkan?

noreen-bulan said...

ala cian nya......
dapat aku rasakan kesengaraan naik tangga
awat tak sms den
lehh den call laki den....
hehehehhe

ai said...

SUE susu masam,
siankan kat dia susu? tp dia sempoii je!

T si bini loya,
wei T, bila masa lak aku duk kat kuantan? hihihi..
aku duk kat taman tun teja, RAWANG le. ;P

MUMMY ILA said...

oiiiiiiiiiiiiiii....azabnya ko kakai ...teronggek2 la ko naik tingkat 10 tu. kalau aku la ..sure dah kurus aku. terbako lemak2 yg ada + plak ada ely yg bam bam.. aku rasa kalau ko dukung izz aku..sure ko leh tersenyum lebo. hehe

apa pun aku risola dgn ko ni..ko xleh angkat berat tp nak wat camne.. aku doakan ALLAH sentiasa melindungi org yg BAIK cam ko ni.

BODOH la tokey van tu..!!! nak UNTUNG je..dah la xde permit bas sekolah..suke2 letak harga tinggi. cuba ko ugut org tu.. xmo turun hege..report sama jpj :)) kahhhh

ai said...

REEN bulan,
eeeeeehhhh! yelah! aku lupa laki kau 'org letrik' ;P

ILA debab..
huhuhu..sian aku kan debab kan??? ;(

klik klik (^_^)