6.10.09

::KOTAK MEKAP::


AHAD aritu pepagi buta dah kuar ngan AJ. Nak carik alat mekap utk aku. Yelah, selama ni aku share alat mekap utk andaman tu ngan AJ. Cam payah plak bila ada 2 job dlm 1 masa, kami still x bleh nk cover memasing sbb mekap tu ada 1 je. Last2 job tu AJ pass kat wedding planner lain je. Walhal set pelamin + baju mmg banyak. Skang ni mudah la. Kalau ada job lebih, aku boleh buat, AJ pon boleh. Idak le rugi bisness kan?

So, lepas ni kalau kowang nk hire aku jadik kak andam / mekapkan kowang utk apa2 function pon bley. Dan harga kami adalah sangat2 berpatutan. Muahahahahahaha...

alahaiiiiii...encemnye Adam ni.
Ikut auntie blk nak?
Ni anak kepada pekerja kat Bright Sail
tmpt aku beli barang mekap tu..

Cembeng plak muka si Adam.
Dia x suke ngan kau la AJ.
kahhhhhhhh

big boss tekun memilih yg terbaek utk aku & clients :)

pilih...pilih..beli..beli..

menyempat je aku!

poyo je pompuan ni!

susut poket aku!

eh, takpe...ni sume pelaboran utk masa hadapan..
ngeeeee


pompuan yg kebulur dah tak pandang kiri kanan!

(kalau aku tau AJ nk blanje makan, idak le aku usung
dia mkn kt foodcourt ni!)
haih...rugi..rugi..!

our bedalan

dah isi tank, baru leh senyum..

pak andam encem.. :P

Sebenornya haritu AJ beli kotak mekap baru. Yg besau punye.
Dah alang2, aku beli jelah dari dia kotak mekap lama dia tu.
Still cantek & elok lagi.
AJ pon sayang ngan kotak tu sebenornya.
'kotak duit' dia panggil. :P
Takpe AJ, kau jgn riso le..
Aku jaga baekkkk punye kotak duit ni.

mine..

Laki aku pon gigih tolong lap..
Aku lap kotak tu ngan wet tissue.
Dia plak gigih cuci ngan cutton bud kat celah2 bedah..
bagus tol la.
laki sapa la ni..uhuk! :P

Alat penting...Base :)
Aku guna Krayolan + Naturactor + Malu Wilz (nurul shukor brand) + dll

Insyaallah, ada rezeki nnt aku tambah lagi alat mekap aku ni..
Kowang doakan yg terbaek utk aku + bisness kami ni ye.


nota buntut
: Kalau nk tau price utk services Cinta Aliah Wedding Gallery ni, bleh contact AJ / Aku. Kami ada berbagai pekej perkahwinan yg menarik utk kowang pada harga yg sangat2 berpatutan mengikut kemampuan. Juga disediakan service utk gubahan bunga & hantaran. Kami juga menyediakan kelas andaman basic - advanced. Boleh klik SINI






18 comments:

sis_nita said...

semoga ko berjayerr yerr dik..

AI BULEHHHHHHHHHHHHHHHH.. :)

ko kalo jual kryolan online ke.. loreal online ke.. akak nak gak beli tuhh..

akak ni malass nak kuar2 jenjalan carikk mekap..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

xpe kak.....tu sumer pelaburan ok...
bersusah2 dahulu...insya allah...senang di kemudian hari....

pergh...krayolan seh...
aku suke beb...coz' krayolan nie...nampak smooth jer make up ko tu nanti.....nampak cun jer....pastu tahan lama plak tu....tp harga....adoi ler...setakat nak pakai sendiri, mau pengsan....ha ha ha ha

strawberi @ mamadira said...

semoga ko berjaya ye dlm bisnes ..
yg penting rajin dan semangat tinggi utk berjaya dlm bidang bisnes ni..

Reena said...

wish u all the best..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Kotak Duit ku dh bertambah cun skg!!!harap2 bertambah2 lak duit kite gak pas ni ek Kakngah...Aminnnn

shah-ila-ain said...

weihhh...aku pun sgt minat bab solek menyolek nie....'

ko buka kelas make up aii... akunak join hehe...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ahaks..!!~ kedai tue, dulu jue slalu beli barang tuk kawin dulu..
hehehehe..

** semoga business semakin sukses.. aminnnnnnnnnnn...**

ai said...

MEL,
AJ MMG ADA KELAS MEKAP LA YANG. KAU NK QUOTATION LEH EMAIL DIA TAU. ADA SIJIL SKALI. SKANG NI PON DIA TGH CONDUCT MAK-MAK ANDAM YG NAK IMPROVED..UTK YG BASIC PON ADE GAK..

el said...

dah tuko eh
bkn mak andam...kak andam
kelassss auntieee...hehehehe

nome said...

dasat ko kak ai..semoga ko menjadi biz woman yg berjaya...aku tau ko adik badik mmg pandai mencantekkan org lebih2 muka aku yg tembun nih...insyAllah akan ku guna khidmat mu yg cemerlang itew...thumbz up to u ooolllzzzzsss!!! muahhhhhh

pearl'E.J said...

wehhh kat penang tak moh mai ajaq kaa?? aku nak belajaq mekap laa.. aku tak reti sangat mekap2 nih... just main tonyoh2 ajaa... AJ tak mau mai ajaq kat penang kaa??

pearl'E.J said...

ehhh lupa pulak... aku doakan agar perniagaan maju dan maju dan maju kehadapan yer noks... mudahan-mudahan apa yg ko idamkan akan dimakbulkan olehNya.. aminnnnn..

ai said...

EJ, KALAU KAU NK TAU, SI AJ NI ARITU ORG KAT KEDAH SANGGUP O BAYAR FLIGHT TICKET + HOTEL UTK AJ ANDAM DIA KT SANA. KAU NAK, KENE LE SUPPORT KOS PENGANGKUTAN SKALI..KOMPOM AKU PON IKUT! ngeeeeeeeeeeeee :P

*MaMa HeRdA* said...

k.ai...leh le aku jd model ko tak berbayar yer....aku sggup..sukatai le ko nk godek rupa aku cmne..iyer k.ai yerrrr...hahahaha...

D.O.U.B.L.E...S said...

bestnya..semuga berjaya..aku doakan untuk ko & aj.....aku boleh tumpang senang hehehehehhe...

Dj Epoi said...

Salam.Ai ....

Pergh!!!!!! Kotak tak hengat siut!!!
TAHNIAH...ada kemajuan tuh!!! Syabas!

Weih saper yg nak tolong make up Gua hari open House Gua tuh.....

Lu ker Aj....
kah!!!

s h u said...

sis, chumel lah 'kotak duit' tu.. hohoho.

hip hip hoyeehhh.. teruskan usaha..

FaizAmYAirieL said...

pewittt...suar ketat tuu..cunn laa..ekekee

klik klik (^_^)