1.10.09

::GEGARRRRRRRRRR::


PTG smalam elok je aku smp kat area Rawang, adik aku si Iena Kudut tepon bgtau flet umah aku bergegar. Dia risokan Along kt umah. Aku pon trus tepon along. Yelah kan...riso le jugak aku. Biasa kalau kene gegar2 ni aku ada skali ngan dia. Ni dia sorang je. Dah le turun tu kene pakai tangga. Haih...


Aku call enpon Along..

Mama : Along ktne ni?


Along : Kat umah (biasa je sore dia)


Mama : Aik! Tak turun ke?

Along : Tak lagi.


Mama : Apesal x turun? tak rasa gegar ke?


Along : Ada rasa. Kuat sangat Ma. Masa Along tido tadi pon terjaga sebab kaki along goyang2.


Mama : La!! Abis tu, apesal tak turun bawah?


Along : Along pakai suar pendek ni.


Mama : Ya Allah..SALINLAH!!!!!! (ha..amik kau!)


Along : ha..ok..ok..


Mama : Mama dah ada kat bawah umah ni. Along turun cepat. Mama tunggu kat tmpt parking.

Cait! Selamba je anak dara ni. Walhal si Ema sebelah umah tu pon dah ketuk pintu suh dia turun. Bleh lak dia lengah2. Mmg le dah penah kene camtu. Tp elok le berjaga2 kan. Dah le gegar smalam tu jenjiran aku ckp paling kuat penah jadik. Mak aii.!! lagi hebat dari tsunami dulu tu. Mmg sah kuat le wei. Yg dulu2 tu aku byk kali gak rasa. Katil bilik aku pon goyang kau! Gate aku berdentam dentum. Umah aku berayun buat kepala aku pening tau! Dah le aku duk paling atas. Penthouse org panggil :P tingkat 10! Isk...kaget..kaget...

Lepak2 dulu kt bawah tunggu bomba buat inspection sambil borak2 aksi lucah ngan jenjiran tetangga, dlm kul 7 lebih kami naik. Siap aku sound si Ana yg dah aku janji nk dtg raya umah dia. Gi naik cepat. Sambung masak. Aku nk dtg makan. Gempa tu jadi masa dia tgh sibok masak. Ngeeeeeeeeeeeeeee....





6 comments:

el said...

kat ofis aku ni pun rs...ofismate aku la cite..tpi aku x pasan lak ada GEGAR tu ..sbb sebok beraya umah org..kahhhhhhh

@e_da said...

saya pun rasa kak... dah pegang baby nak lari turun.. tp tanya org lain tak rasa.. so ingat kepala sendiri pening.. tak jd turun.. heheh

fazilzura said...

mmg ramai yg rs kak ..
ofice mate pun ckp diorg sume merasa.. daku x rs cz dh selamat tido dlm kete ehehhehe

☆ lieya latif ☆ said...

uih selamba jek along ye kak...keh keh keh .....syukur tak jadi ape kan...lieya plak mase tu dlm keter....tau2 jek pening....

☆ lieya latif ☆ said...

uih selamba jek along ye kak...keh keh keh .....syukur tak jadi ape kan...lieya plak mase tu dlm keter....tau2 jek pening....

FaizAmYAirieL said...

yer smlm jg aku terase..aku ingatkan aku nak pengsan ke ape tetibe pening n berpusing..tgk2 smue org kat ofis pon rase..tgk luar dah ramai gile org kat luar berkumpull...ehehee..ni 1st time aku merasekan gegaran..along dah x heran erk sbb dah berpengalaman..ekekee

klik klik (^_^)