25.10.09

::STIM TENGAH MALAM::


APA
kowang ingat misi penting aku tu apa? Pojek Mega??!! Ek elehhhhh tu bagi aku tak penting pon. Benda tu bagi aku adalah AMALAN RUTIN! muahahahahahahahahahaaaaa(gelak syaiton bg panjang skit)...Tp mlm ni aku nk wat pojek lain. Pojek kek stim ceklat. Dah lama aku x buat kek ni. Kebetolan esoknya (ahad) ada tahlil adik bradik kat umah mak. Kami wat makan ala-ala potluck. Aku kene kategori dessert. Makanya, menu pilihan aku adalah kek stim + puding jagung + buah-buahan. Kebetolan jugak, disamping nk wat tahlil, kami nk selakburit birthday
AJ + Ayoi + Dillah (anak iena). Dah alang2 aku wat kek, nak try la buat kek sebeday. Aku rasa lom penah lagi org potong kek pakai yg stim punye. Takpe, moh kita try..buleh ke idak ye..

amik kau!! dalam piuk beso aku bancuh adunan kek aku.
yelah, nk wat utk 3 loyang..
aku ubah skit resepi supaya kek stim aku tu tak moist sgt.
Kang payah plak aku nk deco! deco! deco! :P

sambil stimkan kek, sambil masak puding jagong..

Rajin BB tolong mama..
dia la yg teman mama smp tengah malam.
abah dia plak tukang gaul adunan.
aku x guna mixer pon. ayun pakai tangan je!
sodap gak...gebussssssssssss

choc fudge simple tp sodap nk mampos

ewahhhhhhhhhhhhh...menjadi plak aihhh!
yg ni utk AJ + Ayoi

yg ni plak utk si Dillah..

sedang dlm proses...lalalalalala..
jgn kowang tak tau, ni pestime aku deco2 kek oooo..
redah jelah!!

siap aku tenggekkan patong free aku dpt masa beli CD barbie.. :P
OK, dh siap. Aku nk tido.

Esoknya aku nk goreng ikan plak. Saje nk tambah2 lauk nnt.

Kebetolan ada ikan dlm esbok aku tu. goreng jelah...





10 comments:

T.u.Y.a said...

wahhhh..
datin bukan je leh meckup2,vouge,skang dah leh wat sebeday kek ler..
multitasking katanya yerk..best2!!!

ayoi said...

mmg terangkat jubo u all sedap nak mampos....bukan saje2 nk up kn kak ai.....sumpah!....lepas ni bolehla kak ngah bukak kedai kek plk...aloi jadik sales girl eeehhh sales boy :)

pearl'E.J said...

haaa pasneh hang boleh laa buat berniaga kek coklat kukus pulak wehh... masyuk apeee....

el said...

amboi2..semua bizz die nak sapu bg lah kat org len sama..kahhh
kang lembek lak kak ngah korg...ngeh3...a'ah tgk pun dah terliur..kalo mkn ntah ape jd kan..perghh deco berbaloi3..sekali 3 bijik haa kau...marpelei..eh silap..marveles...kahhhhhhhhhhhhhh

Diarihatiku1976 said...

wahhhh.. mcm-mc biz y .. bagus-bagus.... wanita zaman sekarang kena aktif kan..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

walaupun ko kata 1st time kak...tp, wallah.....dah ada bakat nak deco2 tu kak....

MAS said...

wah...pandai kak ai wat kek ..erm ade amik tempahan x??kahkah...aku jer lum expert nak buat kek nie..dah bertahun xbuat..pandai makan jerla..

MUMMY ILA said...

perghh...ko membuatkan aku rasa nak makan kek coklat!

ai said...

TUYA,
YE, AKU ADALAH SUPERWOMEN! (ngaku sendiri..kahhhhhhhh)

AYOI,
OK, NNT AKU WATKAN UTK KAU 4 LOYANG! PUJI MELAMBONGGGGGGG...ngeeeeeeee

EJ,
KALAU AKU WAT BISNESS KEK STIM NI, AKU NAK KAU JADIK 1ST CUSTOMER AKU! BLEH? :P

EL,
TULER, MAU MATI KERING AKU!

DIARIHATIKU1976,
KALAU AKTIF SGT MAU AKU TERSUNGKUR! ekekekekeke

ZANA,
AKU MEN TEPEK JE CEKLAT TU...PSHTU TABOR CHOC CHIP. (cmtu anak aku pon reti) :P

MAS,
KEK YG SENANG CAMNI BOLEH LA. TRY KAU SUH AKU WAT KEK LAIN, MAMPOS TAK JADIK. SILAP ARIBULAN, MAU JADIK BINGKA!

ILA,
ELEHHHHHHHHH..BUAT JELAH. KAU KAN PRO! :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bery the creatif gitu....leh tempah nanti nie..

klik klik (^_^)