31.1.09

::CORAT CORET::

12 PENGOMEN
Balik Melaka smalam mmg tak sempat nk tatap wajah nenek sbb by the time aku sampai tu jenazah dah selamat dikebumi. Takpela, takde rezeki aku. huhuhu..sampai kt sana sume kaum kerabat aku melepet! keletihan..AJ + Arul dapat hantar jenazah ke kubur. Giler laju kau rempit ye AJ!

Pastu kami anak branak sebenornya plan nk balik hari. Kiranya dari umah nenek tu singgah umah mak mandikan anak2 + makan pastu berambus balik sini. Sbb pagi sabtu ni laki aku kerja. Tup2 lepas makan & lepak2..Along pujuk kami tido kt umah mak je. Kiranya bertolak pepagi buta la nnt. siap mak aku pon wat dialog pujuk "ala Tan, mak tak kisah kowang nk balik malam ni ke, pagi esok ke. kesian gak ngan si kaman..dia keje esok. tp kalau kau tido leh gak temankan mak ni. sunyiiiii je rasa. kau leh tido anak banak kat bilik ekon tu (umpan ok... ;P). suka ati kau laki bini la. kalau kau nk tido sni mak nk readykan tmpt tido kowang..mak angkat toto ye? kau golek2 dulu kat depan tv tu..pastu tido masuk bilik.." Mak aiii Biah! panjang lebo penerangan kau! hihihi, dek kerana along pon tak abis2 pujuk, aku laki bini setuju la tido kt umah mak aku. Kul 4:20 pagi laki aku dah kejutkan siap2 nk balik..huhuhu..ni yg tak syiok ni!!!

Wei kowang, cuba teka kat bawah ni sape??? aku cukup kagum woo jumpa dia ni!! kowang tengok, nampak aku lagi tua dari dia kan??? dia sebenarnye...

Busu aku!!! Adik bongsu mak aku. Mmg padan ngan nama dia, CHOMEL! Giler arrr..mmg awet muda dia ni!! ni baru real beb! kalau kowang nak tau, umur dia dah 50 tahun ok! cucu pon dah ade 3 org! bila dia dok berlonggok ngan anak2 jantan dia betol2 nampak cam kakak + adik! aku nk jadik cam dia la..keh keh..leh ke? pasan lebih kan? tapi aku mmg kuat perasan pon! mak2 ayam pon tau tahap keriakkan aku ni. kahhhhhhhhhhhhhh

Mak aku yg hepi giler aku banje makan zingger tower kepsi!
(adik2 ku sekalian, aku pon cerdik ok..tunggu kowang
sume takde baru aku banje mak + abah makan kepsi.

kalau kowang ade skali mau rabak duit aku yg tak bape nak ade ni.
takpe, Insyaallah next week aku banje kowang
makan steambot kat umah aku ye..)




anak2 mak pon join sekali mkn gak

buroknye kau makan biah!!
no wonder..nurun kat anak cucu bagai! kahhhhhhh

celaka tol budak kepsi tu tau! hangin betul aku bila balik
aku tengok sume bhg isi je yg dia bagi!
kepak seketul pon takde! peha ade la seketul..huh!!!


"mamaaaaaa...pleaseeeeee..kita tido sni la mamaaaaaaaaaaaaaaaa...."

Biah yg tungkus lumus amik toto nk tido ngan cucu dia, Along

Aktiviti menantu mengepow rokok pak mentua


belen ayam kepsi mlm tadi aku buat nasik goreng kepsi..sedap gak!

aksi gediks mama + bb qitie

30.1.09

::AL-FATIHAH::

16 PENGOMEN
AL-FATIHAH buat Nenek Siti yg menghembuskan nafasnya tengah malam tadi. Beliau merupakan ibu kandung kepada mak aku. Walaupon sebelum ini Arwah Nenek Chek yg membela mak aku, kami tetap rapat dah sayang menyayangi. Sedikit terkilan kerana waktu aku balik Melaka tempohari aku tak berkesempatan utk menziarah Arwah. Sedangkan Along berkali2 minta nak pergi tengok onyangnya. (Along lom tau berita ni lagi). Lepas semayang Jumaat ni nnt, Insyaalah kami akan bertolak ke Melaka..

Mintak jasa baik kengkawan sume, sedekahkan Al-Fatihah utk arwah nenek aku ye..TERIMA KASIH





Next entry adalah di bawah, sila scroll down ye (aku dh auto publish malam tadi..)

::ABG USIN BLANJE::

6 PENGOMEN
Rezeki Jangan Ditolak!!!! Syukur, dapat makan pree kitarog balik dari Pengkalan Balak tu. Aku dapat call dari abang aku yg sulong, Abg Usin ckp dia dh tunggu kat restoren. Kalau kowang nk tau, Abg Usin ni ialah abang sulong aku yg berlainan mak. Kan aku penah kabokan, aku ade 2 org mak. Aku ade 3 orang kakak + sorang lagi adik lelaki kat 'site' sana. 'Site' aku lak ade 6 org. So, sume adik badik aku ade 11 org. Abah aku skang ni mmg mak aku yg jaga sbb 'mak sana' pon dah tak bape sihat. Mak aku yg tua tu mmg tinggal ngan Abg Usin ni. Kat Melaka gak, Taman Cheng Perdana.


yg baju biru dahi luas tu lah abg usin..tgh2 tu abah kami :)



tekangkang anak aku makan!! siap duk atas meja. dia sorang je kongker meja tu!
mmg diva tul la bambam aku ni!! huh!
see????

mcm biasa la, laki aku tukang monitor bebudak.
rajin sungguh la..laki sapa la tu??

MAK + MAK
hihihi..mmg dedua pon aku panggil mak..

My Happy Family :)


::PENGKALAN BALAK::

3 PENGOMEN
Saje jenjalan lepak waktu petang kat Pengkalan Balak ni. Lagi pon, leh bawak abah aku amik angin luar. Almaklumla, dia skang ni jarang dapat kuar dari umah. Dah tak larat nk jalan. Ramai tul org kt sana.. yelahkan, time coti. Oh ye, ramai yg tanya mak aku duk mana. Umah mak aku kat Taman Kelemak Perdana, Alor Gajah. Dari umah mak aku ke Pengkalan Balak ni pon tak le jauh sgt. Dlm 30 mnt je..

CT + AJ + AI + ARUL + IENA + PEZAL



ABAH + MAK ku cuyunk!!




THE TWIN - AJ + ARUL

IENA's

Laki aku tukang monitor bebudak men pasir..

sedap wei ABC $1.20 ni!!!


Pehal lak pompuan ni???!!

Peliknye kau sengeh camtu Arul!! keh keh..
yg kat blakang kau tu toksah criter la..ngangaaaaaaa je keje dia!



wakakakaka..syian Aiman!! member dh standby nganga, ibu nye yg ngap!!

ntah apa yg dia pikir ntah!!
wei, kau ingat lelayang kau kt umah tu ke??

Tekangkang anak kau Na!! Gigih sungguh!!


Hasil binaan tunnel Along..

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei