5.2.09

:: (^_^)::

Aku x bape nk ade mood sbb tengah ngenangkan adik aku si Arul. Skang ni dia kat Spital. Doc nk cek tahap keseriusan ulser usus dia. Aritu masuk spital jap sbb benda ni la. Dah le dia pon mmg ade penyakit. Asalnya tulang blakang dia terkehel (slip disc). Dah 2 kali buat operation tp mcm tak bape nk berjaya. Hasilnya, skang ni idup dia bergantung kat pain killer je. Tau2 jelah kan, kalau dah tetiap hari duk telan pain killer tu, musti le effect ke kidney. huhuhu..kami berdua ni mmg senasib la. Selalu buatkan mak kami nangis. :(

Tu pon yg sebenarnya SALAH SATU sebab nape aku tolak kene admit haritu. Aku takut nnt bila mak tau aku masuk wad, lagi tak tenteram jiwa raga org tua tu. "YA ALLAH, KALAU BOLEH BIARLAH SAKIT ANAK-ANAK AKU NI AKU YG RASA. KAU BAGI LA SAKIT TU PADA AKU YA ALLAH!!" sampai camtu skali mak aku. Tp kan, mmg betul woo..masa raya cina aritu Arul mmg tengah sakit sangat blakang dia. Sakit tu sampai ke bahu. Skali, mak pon sama terasa sakit. Pada tempat yang sama!!! mungkin mak 'tersalah bantal', tp sakit tu seolah2 sama ngan Arul. Then, masa sekali yg aku balik semula ke Melaka nenek aku ninggal tu..mak aku ade sebut, pewot dia sakit tiap kali masuk makanan. Pedih katanya. Aku ckp aku riso mak kene ulser usus. Sekali, ngan kuasa Allah..hari Ahad tu mmg Arul kene masuk spital sbb ulser usus!! Subhanaallah.. itulah kehebatan pertalian antara ibu ngan anak. huhuhu..

Aku x sabar2 nk tunggu petang ni nk call Arul tanye khabar dia. Aku pulak dah janji ngan dia aku nk masakkan stimbot. Tak penah lagi dia rasa stimbot aku. Dia minat sgt ngan seafood. "Arul, cepat sembuh tau..Kak Ngah dah siap belikan kau udang beso2. Ahad ni kita buat stimbot ye?? cepat sembuh tau.."
Utk A.Mie pon K.Ngah harap kau dah sihat. Makan ubat ikut arahan doktor k? Kau tu dah le ade virus!! ish..memacam! Kalau kowang nk tau, AJ kene demam chikungunya. Tp dia bukan pembawa, tp mengidap. Ntah le kowang paham ke idak sbb aku sendiri pon tak bape nk paham. Apa2 pon K.Ngah harap kowang berdua cepat2 le sembuh ye??

~GET WELL SOON..LUV U BOTH~

13 comments:

saveme_zero said...

alahai...aku doakan arul & aj cepat sembuh..& also ko kak ai. moga korang cepat sembuh k.

helena's said...

sedihnye..semoge arul+aj+kak ai jugak,,sembuh dr semua penyakit..aminn

Tinie said...

alahai
aku pun sedih nak dengar..
kalu sedara kita yang sakit memang kita terasa sgt kan..
doakan supaya adik ko tu sihat..ko pun sama, jangan asyik nk mngelat jer

Rafizah Nordin said...

alahai besan,sedih aku bace n3 ko kali ni.terserlah hilang kegilaan kau...

bersabar dan banyaklah berdoa semoga dugaan ini cepat2 berlalu.sesngguhnya org yang sering diduga itu adalah org yang disayangi olehNYA...

semoga korang adik badik cepat sembuh, amin...

shimazahar said...

cian korang ek kak.. tapi kan kak setiap penyakit yang Allah bagi dekat kita tu ader hikmahnya kak.. itu bermakna yang Allah tu sayang kan kita.. insyaAllah kak.. orang doakan semoga kalian cepat sembuh.. Amin

lieya_latif said...

sian arul.....kite ramai2 doakan kesihatan arul bertambah baik....mmg sakit kalo ulser perut tu kan kak ai....kene jaga makan tu.....ape2 pun harap takde ape2 serius......

jiejah d'blogger said...

ai , harap² korang adik beradik cepat² sembuh ..

as a mader , mmg kalau boleh biar kita yg sakit .. jgn anak².
paham ngan perasaan mak ko ;((

maswani said...

ai..semoga semua nya cepat sembuh n sihat segala nya termasuk awak sekeluarga..
mmg sedih bila org2 yg kita sayang dlm kesusahan..
take care..

elly said...

semoga korang adik badik cepat sembuh!

~~ciklinn~~ said...

ramai semua2 tu cepat sembuh yer kak.....aminn

Emy Omar said...

Semoga adik akak cepat sembuh eh..

madam CT said...

get well soon to both of them..
sayang tul kakak derang ni kt adik2 dia ek..hehge

p/s:walawehhhh...kurus ke aku jah??ni yg wat aku semangat nk lg kurus ni..muahahahaha

pearlEJ said...

aku doakan adik ko cepat sembuh.. amin..

klik klik (^_^)