20.2.09

::TAG DARI IENA::

Dapat TAG ni dari kawan baru aku IENA. Kau saje nk dera aku kan?? hihihi..Ingat gak kau ngan aku ye..makaseh yang..



~1st Born Tag~

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself! Let's see how much you remember!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Tak. Dalam 4 bulan pas aku kawen aku bunting.

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
Oi!! Apa kau ingat aku bohsia ke???

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Sonok la sebab nak dapat anak.

4. HOW OLD WERE YOU?
Masa tu aku baru je 22 tahun. Aku kawen umur 21. syiokkkkkkkkk

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Tetiba aku pitam masa service kete kt workshop ngan laki aku. Huhuhu…

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Datin Rubi atau nama kampongnya Kak Biah. Mak aku le..

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Tak langsung! Siap pesan ngan doc kalau dia ternampak masa scan jgn bgtau kami. Keh keh

8. DUE DATE?
28-Dec-1999

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Bukan takat morning, ngan nite sickness skali!!

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Semua. Tetiba je nanti tekak nk itu, nak ini..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Bau opis aku yg masa tu aku keje kat TTDI. Iyeeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwww..

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Pompuan

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
Tak langsung sbb mmg terima je masa tu apa pon jantina anak.

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Tak banyak naik le. Aku peknenkan Along badan aku kering je.

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Tak buat sebab masa tu aku tak tau pon kewujudan Baby Shower ni! Huh! Kalau aku tau sekalipon, takmo buat gak.

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
erk..

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Darah merah kurang. 7.5 je. Time nk branak tu sempat lg masukkan darah 2 peket!

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hopital Melaka – sbb aku amik cuti duk ngan mak masa nk dekat branak tu.

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Kejap je sbb kene tolak masuk bilik operate. Baby lemas.

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Abah aku. Masa tu abah aku sihat lagik..

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Allah S.W.T + Doctors + Nurses

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
C-section sbb baby dah lemas

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Oi!! Mestilah. Pewot aku doctor tu rabakkan, takkan tak amik bius lak! Gilo!

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.9 kg

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
25-Dec-1999 - Xmas Day! ho ho ho

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Ainnur Ashiqin – Mata Cahaya Pecinta

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
10 tahun

4 comments:

Tinie said...

wei
aku baru jer nak tag ko..
ko dh jawab plak ceh!

iena hamdi said...

tq dear... hehhehe anyway ko sakit apa ni?.. meh la share ngan kawan baru ko ni..hehehhhe

ummu_hanis said...

series ni akak nak kasitau kat ko. anak-anak ko espesyeli dak along ni kan, sume rupe cam hindustan.

Anonymous. said...

Feewittt budak dalam magazine tuuu ;p

klik klik (^_^)