3.2.09

::BBQ + POT LAK PARTY BERSAMA MAK-MAK AYAM::

Memula aku nk ucapkan a million thanks to tulang blakang party sex ..eh, BBQ ni..ILA Debab + Apis Shrek di atas ketekunan dan kekejungan kowang yg bertungkus lumus buat persiapan. Kitaorg buat ni kat umah dowang, Platinum Kondo kalu x silap aku.

Aku buat puding jagung. Lupa lak aku nk amik gambo. Sonok tul dapat gather2 ngan mak mak ayam ni. Tp, dlm reramai mak-mak ayam, ade lak terselit sekor AYAM DARA, Aellynn yg aku panggil Alien. :P

Dek kerana muka aku yg sama pucat ngan mayat, jenoh la aku tepek bedak miyami kt muka aku. Ade lah dalam 6 inci tebal. keh keh keh..kang kejung lak mak-mak ayam tu tengok muka aku. Apa2 hal pon aku happy dpt jumpa ngan kowang..nnt kita wat lagi gather-gather ni ye. Insyaallah!

MAK AYAM DEDEKS (yg x pegang anak tu ler Alien..hihihi)

moncong tul molot kau SUE!!
'syoh..syoh..pi jauh! ibu nk potong buah ni'

ORANG KUAT...ILA + APIS

eh..mamat wataniah ni pon turun padang le!


Bini Mamat Wataniah jadik photoG yg x bertauliah!
dasyat la hang YIES!
sama hebat camera kau ngan BIBU punye..
dengkinye akuuuuuuuu ;P

Ketibaan BIBU dan kuncu2nya..

MAK VOUGE!!
SYAPA DAG DIG DUG

IZZ makan apa tu cayang??
Ni le anak si ILA DEBAB..

Kipas bang...kipassssssss

Yies + Sya + Bibu + Ai + Aellynn

sama tapi x sropa!!

Tu dia aihhhhhhh

Baby donut yg dibawak oleh Alien..
jgn marah tau, aku gurau je aritu ckp kau malas nk goreng nugget.. ;P
ke..mmg malas betol??? keh keh
gurau je yangggg

hoi!! brape kali aku ckp, belok kanannnn!
kau belok kiri apesal??? ish!

Anak2 aku yg ngaib dlm gelongsor!!


Laki sapa la ni..
mithali sungguh!
laki kau ke ni SUE??

ME and my besan, FIZA
(ohhhh..daguku berlapis lapis!! ;P)

AYIEN and her cute twin..




Menantuku, Mierza

The Pot Lak
try carik puding jagung aku... ;P

acara makan yg agak gelojoh!


menantuku IT Engineer..

Nyenyaknye Jasseena tido..
mana mama kau nak??

BB kejung..syiannye dia..

Ely yg dah x ingat dunia terjun pool

'Along-Along' yg bertanggungjawab menjaga adik



14 comments:

saveme_zero said...

sukanya aku BBQ ni, tp aku tak puas makan beb..huwaaaaaaaaaaa. Nak lagiiiiiiiiiiii

nasz said...

seronok nye korang berBBQ. rugi rasa tak dpt join

ZiE said...

memang puas ati tengok blog kak ai ni. byk gambar... apapun memang hapening bbq kali pertama ni. teringin nak jumpa semua.. hm agaknya kan. hahahha

Eda said...

mek gambar2 ko amik sungguh malatop....aku sgt sokaaa...walaupun tak dapek join..tapi sonot tgk gambo2 yg dabomb ni mek... sungguh meriah...arrr rindu arr nko mek!

helena's said...

kak ai bile nak buat potlak untuk rakan2 blog ???ahaha

~~ciklinn~~ said...

wah syiokknyer kak... agaknya musim gatheirng kot.... linn pun baru gathering dgn kak zai kulim tu....

hehheeh kak ai bila nak ajak linn gathering sekalikk nie... :) tingin nak jumpa akak yg cun melecun nie

Bibu said...

best wooo..
aku je x bape nak mkn..sakit peruuuut

Tinie said...

best jer mak2 ayam ni gather2..
dengki o..
rasa rugi jer aku x join..

elly said...

puas ati aku! dpt tgk byk gmbr ekeke... sakan kome gather2... bile aku dpt join nie? uwaghhhh...

Nur Syafawati said...

aku pun sukeeeeeeee bbq ini!!tq la kak ai..sbb mempamirkan gambo2 yg sgt indah!!nak2 gambo aku yg mcm bluehypo tu!!kureng acham ko kak ai!!!mcmaner pun aku tetap kagum sama kamo puan aizah..sbb kamo sanggup mai walaupun kesihatan x bape mengizin kan..hua..hua..huaa!!!wallahh!!!

eLYies said...

cayalah la kak ai..kamoo mmg superb..semua gambo ader...nape aku diberi gelaran bini mamat wataniah..kahhhhhhhhhhhhhhh..i dont likeeeeeeeeeeee

Zanna_MamaBatrice said...

pergh kak
mmg best arr nengok korang gathering gitew
meriah siot..ngan pot luck yg yummy2 sumer tu....
next time panggil aku kak ...hik hik hik...x malu sungguh lah kan...

Rafizah Nordin said...

dari atas aku usha gambo aku sbb mase kat sane aku manyak wat hal sendiri melayan si mierza yg aktif maut, mak oiii geram sungguh kat menantu ko yg tak mo dok setempat.sampaikan makan pun terpaksa aku benti2.x dapat nak feel makan...

tqsm to ila debab & apis shrek...

aTan and JuLies @ aYu said...

bestnyer berBBQ..... sedap!!! sedap!!!

klik klik (^_^)