12.2.09

::LAKIKU SAYANG::

Udah-udah le menyedih-nyedih tu..aku nangis giler baca komen kowang. Mekaseh le sbb sudi share perasaan sedey aku tu ye kengkawan. Kowang sume bespren aku yg paling best!! ai lebiu all..muahhhhhhhhhh :x

Kita citer pasal chenta-chintun lak ye. Cam kengkawan aku yg lelama (mak2 ayam porn) tu sume kenal + tau camne laki aku ni. Laki aku ni mmg spesis lomantik yg amat & sangat rajin. Alhamdullilah Tuhan kurniakan laki yg sehebat ini utk aku. Cam aku tulis dulu la..dia tak kaya $$ tp kaya ngan kasih sayang.

Kowang jgn nk samakan ngan laki kowang lak. Sbb mmg ade lelaki yg payah nk tunjuk kasih sayang. Walhal dowang ni mmg sayang yg amat ngan bini memasing. Kalau x sayang, watpe lak nk kawen kan? It' just that dowang ni tak reti nk tunjuk camne.

Ade gak spesis yg sama ngan laki aku.. :P cam bapak aku. W/pon dia ade 2 org bini (yg sama panggilan..'Yah'), dia tetap romantik sama rata ngan mak-mak aku tu. Sangat romantik ok..sampai aku dara pon still nk mak aku duduk sebelah tgk tv sesama..jalan still pegang2 tangan..tp tu masa dia sihat la. Skang ni dia dah strok..huhuhu..tp still nk berkepit ngan mak aku. Sonok je tengok mak-mak pak aku dulu. Tak sangka lak aku skang dpt laki camtu. Cuma bezanya abah aku dulu tak serajin laki aku la. Abah aku just rajin masak. tu pon weekend je. ;P

Saje aku nak tayang sms rutin yg biasa + tetiap hari aku dapat dari laki aku ni. kot2 leh jadik cth utk para somi..ngeh ngeh

"Assalammualaikum, Yang dah bf apa? ok tak? ubt tu makan, lok2 keje & jaga diri. Arini abg ke Ipoh. k. Lov u"

"Dah mkn ubat? ingat abg selalu, miss n lov u"

"Yang bz ke? lok2 jaga diri. Lov u"

"Yang, nanti drive lok2. Lov u"

Mmg camtu le rutin seharian laki aku. suke sms aku. Pastu kalau ckp tepon, hujung perbualan tu musti dia ckp "sayang Yang.." tp kengkadang ckp omputih woo laki aku ni "luv u Yang.." hihihi..

Tp tulah, takleh nk riak mana pon. Sbb hati manusia ni susah nk diramal. Tetiba je boleh berubah. Tp aku harap2 hubungan somi isteri kami yg dah nk masuk 11 tahun ni akan kekal bahagia hingga kehujung nyawa. Sayang sangat ngan ngan abang!!
Aku jugak doakan kehidupan kowang sume kekal bahagia..AMIN.


17 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

romantiknye...
huwaaaaaaaa....
tp betul kata akak..
mmg ade suami yg x pandai nk tunjuk kasih sayangnya..
padahal dia mmg sayang kan kite...
cuma cara je berlainan kan...

fieza doakan akak bahagian ngan somi n anak2...
semoga murah rezeki...

Anonymous. said...

Huhu, tersentuh jiwa.

Tapi suami akak memang terserlah keromantikan and kelembutan jiwanya kat airmuka dia.

Takpe kak, kaya kasih sayang lagi bahagia. Duit kepuk-kepuk tapi laki dok keluar masuk kelab malam pun bikin hati panas je hihi.

jiejah d'blogger said...

huwaaaaaaaaa suamiku adalah termasuk lam golongan tatak lomaktika d'amour ..


tp , aku tetap redha
wakaakak ayattttttttttt x hengat!!

~~ciklinn~~ said...

roamntikknyer kak............. jelesnyer.... akak tau husben linn tak pernah hantar ayat2 gitu..kdg2 sedih tau kak.... sampai linn sellau tanya abg sayang mama tak? huhhuh

sbb dia jarang ucap kata2 yg camtu..ntahlah..

beruntung sgt2 akak tau...

linn doakan semoga jodoh akak akan terus berkekalan hingga ke hujung nyawa...aminnn

fahmi latiff said...

fulamak.... romantiknyer... :)

pesan dr fadilah kamsah

kalau nak bahagia...
sebelum kuar rumah cakap kat bini
" sayang i love u... :)"

cium dahi ke pipi ker...

pas tu peluk... sambil bisik kat telinga isteri...

"sayang kaulah permata hati ku, kaulah penyeri hidup ku, doa kan abang berjaya yer..."

haaa itu lah, lagi ramai bini lagi cepat kaya...

heheheh... kalau rasa tak boleh nak adil jgn kawin banyak, nanti bukan cepat kaya ... tapi jadi cepat kayap...

kenapa disaran supaya peluk dan berbisik kat telingga isteri sebelum keluar mencari rezeki... :)

emmmm sebab mengikut kajian ramai yang berjaya dalam hidupnya adalah hasil dari kebahagiaan dalam rumah tangga... :)

pehhh untung nyer akak ai dapat abang yang romantik gitu...

jaga abang elok2....

romantik tu... heheheh.. :)

sebab jarang jumpa lelaki macam abang akak ai sekarang ni...

heheheheh.. ;)

jaga jgn tak jaga...

nabilah_2908 said...

hrummm...best nyer dpt hubby cm tu...

Tinie said...

memang bertuah sangat sangat sangat ler ko dapt laki cm abg kaman tu..baik hati, lomantik, rajin dan yang penting kuat agama ok..
best..

ZiE said...

alhamdulillah kak ai... semoga kebahagian kak ai akan lebih bertambah n bahagia. laki aku spesis mcm ni sikit.. suka sms setiap hari kol setiap jam manje2 gitu tapi nak tunjuk tu tak de le... pegang tgn tu dah biasa n normal.pegang lain pun normal jugak kahhhh..

semoga kita semua akan lebih bahagia dgn pasagan masing2. aminnn!!

Eda said...

sgt lomantik oooo.. i like....somi aku ni tak suruh tak buat la...muahaha...pastu aku pun jenis malas reply sms...kahhhhhh

Zanna_MamaBatrice said...

untungnyer ko kak
udah ler romantik
rajin plak tu...
perfecto ler kak....
kaya $$$ pun tp hati keras tak guna jugak kak...bini gak nanti makan hati....lagi baik kaya kasih sayang dan perasaan.....isteri pun takde ler sakit hati...

laling hubby zana tu termasuk yg tak romantik ler kak ......payah benar nak ucap i luv u tu..leh di hitung...tp zana amalkan sebelum keluar rumah, wajib salam & cium pipi...wajib, w/pun tengah gaduh sekali pun...

semoga rumahtangga kita tetap bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat kan kak.....

D.O.U.B.L.E...S said...

tersentuk hati bila baca ayat2 abg kaman tu...masa balik kpg hari tu ..korang dah nak balik..dia salam mak..cakap lembut je ngan mak..siap peluk mak...teharu aku tengok...apa pun aku sentiasa mendoakan kebahagian korang..semuga kekal ke akhir hayat...doakan untuk adik2 mu sekali ye...

helena's said...

romantik gile..tp ngape sy rase cam sedih jugak je bace,,hehe

semoge kan..sy dapat lelaki yang camtu jugak spesisnye..aminnn!

- - - - - - - APISZ- - - - - - - said...

perh..romantaik habis ni....

(^_^)

Big Mamma Bukhari said...

kak ai.. samalah tu.. b pun rajin dok sms dan call ty t buat apa hari2 kat umah.. .. ty dh makan belum? tgh buat apa? kadang2 3,4 kali sehari.. padahal dia dh tahu tu bini dia dok umah mengadap pc je hari2.. ehhe.. kak ai sht x? makan ubat ye. jaga kesihatan tau..

ummu_hanis said...

today u make me cry,huaaaaa!!!!!!!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

memang romantik abislah lah, ngan anak seramai 4 orang tu pun ngan usia perkahwinan 11 tahun pun dha memgambarkan bahagia yang amat

Redbloodsnow said...

eeeee...romantik gilerr arr kak ai. rs diri dhargai n disygi sgt² kan bile hubby still treat kte mcm time² still bercinta dulu²..hehehe.

bez aaaa...harap² ler z dijodohkan dgn lelaki berjiwa romantik ngan hubby akak...aminnnnnnn.

:D

klik klik (^_^)