26.2.09

::EEEEEEEEEEEEE!!!::


PEPAGI DAH BUAT AKU HANGIN SAMPAI TAHAP CIPAN!!

TAK PASAL-PASAL AKU MENCARUT PEPAGI BUTA TADI.

HUH..!

Dalam kete masa kitaorg dh sampai kt Bt Kep tadi laki aku dpt call. Dari boss dia. Masa tu pukul 7:20. Actually laki aku ni sepatutnya stat keje kul 7pg. Tp dek kerana mmg tetiap pagi huru hara nk siapkan anak2 & nak hantar dowang ke nursery bagai, selalu le laki aku ni lewat skit. Dalam 10mnt, 15mnt camtu..Aku memula ingat tokey dia suh gi memana ke. Tengok2 muka laki aku dah kelat. Pastu laki aku ckp "boss, saya hantar anak2 pergi sekolah dulu.." aaaaarrrhhh!!! aku dah tau tokey babi dia tu tengah marahkan laki aku sbb lewat! ooooooooiiiii BABI UTAN LA KAU!!!

Musti kowang heran kenapa aku hangin bila tokey dia marah laki aku sbb mmg betul laki aku salah lewat sampai tmpt keje kan???? haloooooooooo! macamana aku tak marah??? berkira nk mampos ok! Kowang tau tak? Laki aku ni sepatutnya working hour dia sampai kul 5 ptg aje? Tp dlm seminggu (6 hr bekerja), dlm 4 kali dia kene hantar ayam ikan tu jejauh tau. Kalau takat Ipoh tu ok lagi. Ni sampai ke Pengkalan Hulu le..Penang le.. Dah le balik hari! dannnn...kalau kowang nak tau, dia akan sampai ke sini dalam kul 9/10 malam tau! NO OVERTIME CLAIM!! NO ALLOWANCE!! NO NOTHING!

Hellllooooooo...laki aku sampai balik kat store kau memalam buta kau tak amik hal pon! bila masuk lewat 20 minit kau dah nk call maki-maki laki aku??? Kau silap bila aku ade kat sebelah laki aku. Laki aku ni kan baik budi pekerti. Tak reti nk melawan mana pon! HA! Amik! kebetulan tadi tokey dia call, aku ade kat sebelah..aku siap jerit2 ckp "apesal org abis keje lewat malam u tak amik kisah??? org datang lewat skit u dah bising2??? CIBAI LA LU!!!" (along...cibai tu bunga busuk tau..bebudak tak boleh sebut.. :P - along ni rajin baca blog aku..keh keh..) Ha. geram aku! Pastu dia dengar tau aku jerit carutkan dia tu. Dia ckp balik kat laki aku.."itu macam, u hari2 hantar pegi tapah lah! u boleh balik pukul 2 petang!" - dia bengang, dia perli laki aku balik. pastu dia ckp nak jumpa ngan laki aku petang ni. Mampos kau la!!! mmg kene lawan balik tau org2 camni. Kalau tak dowang pijak kepala.

Dulu laki aku selalu dpt call masa hari cuti (ahad). Sibuk assistant si cibai tu ingatkan laki aku suh amik trus barang kering kat pasar borong. Sampai 1 hari tu aku dh tak tahan, dia call lagi hari Ahad tu aku yg jawab. "HA! LU MAU APA?? INI HARI CUTI!" "bukannnnn, saya mau ckp dengan itu kaman, esok mau suruh dia..." "ESOK, ESOK PUNYA CRITA LA CIBAI! INI HARI CUTI LU JGN KACAU LA!!!" Aku trus letak. Bukan aku x kenal dia pon..dia ni mmg kaki kipas boss. Mampos kau le kan. Ngan laki aku boleh le kau. Ngan aku kau jgn memain. Mulut aku mmg mulut puaka! Sial tul la dowang ni. Adelah 3/4 kali aku penah carutkan dia sbb call time laki aku cuti.

Eeeee..geram la aku. Mmg laki aku ade niat nk carik kerja lain. Tp dia risaukan aku. Dia tau aku x larat nk drive pegi balik kerja. Aku x kisah pon..nk carik rezeki kenelah berkorbankan? sian kat laki aku tau. Dulu elok2 je keje bhg admin (consultant company) 10 tahun! Silap sbb laki aku ikut bos dia bukak company sendiri, pastu x bertahan lama terpaksa gulung tikar. Tu yg dia terima je kerja apa pon lepas tu. Jadi lah dia driver lori kat tempat skang ni. Dah 5 tahun gak kerja ngan tokey dia ni. Kadang si cibai ni ok, kadang ko! isk! Tp ada gak kelebihan dia kerja kat sana. Aku banyak safe budget utk beli bahan makanan. Cam ayam, ikan + sayur. Boleh je bawak balik umah..

Heerrrmmmm..ntah le..

22 comments:

miss♥wahida said...

uih...garang tul akak den sorang nie..sabo bebyk erk...

jiejah d'blogger said...

heheheheeh marah sungguh ko pepagi buto neh .. sabar beb .

shimazahar said...

Cayalah ko kak..
dengan keberanian ko mencarut dekat tokei cina tu...

This is Mine said...

erk????

garangnye kakak saya nie...

huhu~

*terbeliak bijik mata jap...

pesanan pd tokey:

lu jgn main2 ar tokey.. sy punya kakak manyak galang woooo~ kalau lu buat perangai ar, lu mmg kena ngan dia lorh...


huhu~

sabo ye kak...

huu~

Tink said...

mak oi garang nye ko..
sabo...sabo!!!
tapi kan klu kije ngan bangsa yg satu ni lah mmg kena byk sabau loh!!
laki aku tokey die itu olang gak loh. byk tekanan!!!!!!

MUMMY ILA said...

siannya abg kaman. InsyaALALH ADA REZEKI lain tu

Eda said...

sabo mek.. mmg la cine cibai giteww... klau tak cibai bukan cine namanya..sabar eh.. :(

elly said...

aah kak... dah namo pon cino! byk makan babi... sbb tu pangai pon cam babi! kahhhhhhhh... babi lak yang kena eh... nasib la kan... sbb binatang tu haram pd kita! jd bleh la kita kategorikan binatang tu ngan cino tu kahhhhh lagi....

kasihatie said...

sabar yer kak ai..insyaallah ader rezeki lain untuk abang kaman tue..

Anonymous. said...

itulah orang cakap, Allah Maha Adil. bila si husband berbudi pekerti, bersopan santun and lembut hati, dikurniakanlah oleh-Nya isteri yang ganasssss, independent and tegas macam akak ni. cayalah kak, saya sokong apa yang akak buat, family comes first. memang pelik kadang-kadang dgn bangsa tertentu ni, bila dia kat atas bukan main berlagak lagi, tapi bila suruh kita beli barang or mintak tolong, amboi2, bodek tak hengat.

Zanna_MamaBatrice said...

hu hu hu
tatutttt nyer kak
ko nie garang jugak erk...
nampak muka abg kaman ko garang....tp ko yg garang sebenonyer..yerk

tp itu tokeh mmg patut kena carutkan kak...
give and take ler kan...
dia selalu buat abg kaman mu balik lambat...apa salahnyer pergi kerja lambat sikit ......hu hu hu

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ni betul-betul marah ni. sabor sabor

nabilah_2908 said...

hrumm..speechless jp..
but..tabik springg tuk akk..berani sungguh fire apek cine tuh.. :)

saveme_zero said...

aku paham kak ai. mmg bangang pya org tu! sian abg kaman aku tu. sib baik la dia jenis sabar.

nasz said...

ish kak ai, marah sungguh ko pg2 bute ye. bawak bersabar, istighfar byk2

helena's said...

sedih pulak bace..kak ai saba ye..

lieya_latif said...

kak, aku pun geram ngan org yg suke2 tindas org lain ni...mentang lee abg ko tu lembut n baik ati, dieorg gunekan sebetul2nye...mmg jahat la dieorg nie.....

tapi tule, buruk2 pun ade gak baiknye kan....kalo boleh sabar, sabar la kak, agak2 dah melampau, cari laa keje lain....

Dy said...

Wohoho...garangnya dia...tapi memang patut pun kena maki tokey tu...

oYa said...

alah kak...ko cabai je mulot tokey cibai tu..biau terkapai2...huhuhuhuhu

~~ciklinn~~ said...

adoiii linn baca pun geramm nie....

chaiyok kak sesekali mmg kena tegr gak org camtu.. haitsss...

byk2 sabo kak...

Ibu Mifzal Arsyad said...

mcm tu la kalau makan gaji kan..huhu..tahan telinga la..huhuk..

sayang mama papa said...

fuyooooo garangnya ko ai tapi mmg patut pun laki sy pun sama keje ngan cina cam tu lah keje ya allah nak cuti pun susah keje teruk tapi apa pun tarak gaji pun tak naik2 dah bertahun2

klik klik (^_^)