3.2.09

::TEMPATKU BUKAN DI SINI::

Wahhhhhhhh..tajuk tak bleh blah!! keh keh

Sebenornya saje la nk jaja crite appointment aku ngan Dr. Faridah smalam kt spital selayang tu. Dia ni kalau kowang nk tau..ala-ala Kalut The Vougi gitu. Mulut dia lagi laju bercakap dari aku. ha! bayangkanla..tapi dia baik woo..Elok je aku masuk bilik dia, trus dia ckp

DOC : Aizah, u admit k..

AKU : erk! nape lak? (w/hal aku dh dpt agak..musti kene tahan wad ni..)

DOC : Result u last week x elok la. Darah putih u tinggi. Protein dlm urine ++++. Mesti u skang ni pon tak sihat kan? apa yg u rasa?

AKU : mmg le tak sihat. i dah 2 mgg demam. mmg terasa sangat 'batery weak'!

DOC : sambil bulatkan bijik mata ~ dah 2 minggu??!! Kenapa tak datang sini?? u tau tak, skang ni kalau u pengsan..maybe u dah tak boleh bangun2 lagi tau! kalau u pensan kat rumah camne?? bla..bla..bla.. pok pek pok pek..

AKU : OK, kalau i masuk wad, ubat apa yg u nk kasi i? I boleh try makan kat rumah dulu. (aku x bgtau yg aku keje arini..keh keh..)

DOC : isk..u ni kan. mmg degil kan?? tp u kene janji. Jgn sampai u jatuh pensan kat memana baru nk dtg sini. Kalau u still rasa lemah, trus dtg spital. Sbb ubat makan ngan enjection x sama. Ubat makan lambat skit nk effect. U INGAT TAU!!! Jgn tunggu..trus datang sini ok??? (sambil bijik mata buntang dia jeling tajam kat aku)..keh keh

AKU : iyelahhhhhhhh...JANJI!

~Dialog di atas telah disunting oleh pemilik belog ini sendiri kerana banyak yg tak boleh ditayangkan atas sebab2 yg tertentu. harap maklum.

Tapi harini aku tetap masuk opis. Aku makan je ubat yg dia bagi smalam. Dek kerana result darah + kencing aku terok minggu lepas, aku skang dah bertukar ubat. Cuma yg 1jenis lagi tu aku lom boleh makan. Hanya boleh stat makan bila badan aku betul2 sihat sbb ubat tu sangat2 strong! doc takut aku pensan..tp x tau sebab ubat or demam. Oh ye! Dr faridah suspek aku denggi. ciss molot kau! tp ntah le..sbb aku test darah utk virus 2 mgg lepas kt klinik kerajaan tu. masa tu lom timbul bintitk2 kt tangan aku ni lagi. Baru 2 hari timbul.hrrrmmm..tengok la besok kalau bintitk2 ni x ilang lagi, aku buat test lagi..

16 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

giler ler ko kak
admit jer lah kak...leh rileks kat spital tu...

apa2 pun aku doakan ko cepat sembuh kak .........

jiejah d'blogger said...

jaga diri wehhhhh ..
rest byk² even aku x tau ko sakit aper .

helena's said...

kesiannye..kak ai,jgn lupe makan ubat ye,,kalo perlu admit,admit je eh,jgn degil ye kak,.

KasiH said...

tabah sungguh dirimu...yg penting hepi alwayzz ok...ubat jgn loper..

D.O.U.B.L.E...S said...

kuat sungguh semangat ko kak..jangan lupa mkn ubat..kalau dah kena admit tu g je la tau..rasanya dah lama ko demam kak...

nasz said...

mmg btl kate doc tu, ko mmg degil kak ai... tp tak pe la, decision is yours... ko jgn lupa mkn obat tau kak ai

emellia said...

susah tuk seorang ibu tinggalkan anak-anak.. tapi ko pandai-pandai la jaga diri..

Eda said...

apa yg ko tapis mek??doctor tu herdik tengking ko ke??hehe...meh sini aku cubit doc tu...kahhh... mek aku tau klau ko masuk sepital ko akan rindu berbelog kan kan...aku pun nanti rindu kat ko mek...mugeee cepat sembuh ye mekk....muahhhhhhhcx

ieda said...

kak ai..jg dirimu baik2 yer kak..kalo dah lemah jgn pura2 kuat pulak nti akak yg susah..

saveme_zero said...

kak ai...moga ko cepat sihat ok. aku sayang kamu!

madam CT said...

jahhhhhhhhhhhh
..ko klo admit..consider mc kan??

apa lagi jah wehhh...ko bermaharajalela lah beb...rest byk2 kt spital tu ha..

klo ko pengsan camno beb?ishh ko ni..

elly said...

semoga ko cpt sembuh kak! think +ve je tau... ko kene kuat kak! i lebiu... rajin2 makan obat eh!

ab geldofg said...

hati2 mkn ubat ye

Nur Syafawati said...

ko ni mmg mak ayam yg degil!!!ayam punye mak pun x degil mcm ko kakai!!!doc dah suruh admid..admid ler...ape susah sgt ni ha>?!?!xpe..kalau ko x nak admid..meh sini pas baton..bagi aku yg admid!!maleh nak dok ofis ni ha..kahhhhhhhhhh...bley bwk notebook ngan bband kat sepital..relax..konon2 percutian 3d2n la..uhuk2..

apisz said...

tace care..

(^_^)

sayang mama papa said...

alahai cian nye ko ai banyak2 sabo ye

klik klik (^_^)