20.2.09

::SPORT TOTO::

Ade 1 hari tu aku jemur toto aku kat branda tepi umah aku. memula si ely nampak toto tu aku sidai kat luar tu dia ngamuk suh bawak masuk balik. Dia ni mmg camtu kalau kowang nk tau. Mmg sayang giler ngan toto. Kalau pagi nk gi keje tu aku lipat toto kalau dia nampak pon ngamuk guling2 tak kasi aku lipat. Ntah nape. Pelik ooo ini budak. Dah le garang giler! Kat nursery tu mmg dia Taiko! Jgn harap org nk buli dia. Sbb dia pembuli besar kt situ! Kalau masa kowang jumpa dia memalu kucing..tu sume lakonan semata. Tp syukur gak dia buat camtu, Takde la dia lepuk anak kowang! Contohnya masa BBQ aritu. Dia buat malu2 kucing lak..selamat aku! keh keh..

OK, berbalik pd criter td. Aku buat dek jelah ngan dia masa ngamuk tu. Aku sepit toto tu ngan 4 penyepit. Bior jemur kat luar tu sampai petang. Bila nk senja baru aku tingat aku tak angkat lagi toto tu. Kejut berok aku!! Tengok toto aku dah takde!! Ya Allah! memang aku x prasan langsung! walhal aku bukannye tutup pon pintu dapor aku. Isk! mcm tak logik je wei..sbb aku sepit 4 tau. Yg aku pelik tu penyepit ada tercicir kat atas simen. herrrmmmm..

Aku suh laki aku carik kt bawah. Yelah, aku ni tinggal kt tingkat 10. Kot2 le toto tu terbang masuk ke parit ke, ke sebelah ke..Tp takde gak! huhuhu..sedey aku. Aku sayang ngan bende2 aku ni. Sampai rasa kesian ngan toto tu tau. Cam nyesal lak aku sidai.

Dlm 2 hari lps tu, aku balik keje..saje je jenguk kat bawah. Kira luar umah aku le. Aik!! aku nampak cam toto aku. isk! takkan kebetulan sama kot. Sebelom ni tak penah lak aku nampak org sidai sama ngan toto aku. Nape lak bila dah ilang baru aku nampak. huhuhu..sedey lagik sbb dah sah org lain amik toto tu. Aku rasa masa jatuh tu org tu angkut gi umah dia. Aku tau. Umah ujung tkt 2 tu umah india. YENNADEIII !! PORRAHCIT!!

Along tak tahan tengok toto dia kt umah org lain. Dia nk gi mintak balik ngan org tu. Ha!! elok2. Kalau aku sendiri yg nk gi mintak..ampun la wei. segan makcik! keh keh..Aku tengok la Along dari atas. Ketuk pintu umah org tu. Tp tak berjawab. Pastu aku jerit suh amik trus toto tu. Keh keh..

So now, toto tu dah ade kat aku balik. Dan mmh SAH itu toto aku sebab ade kesan susu ceklat BB kt situ. Lega aku!

nampak tak?

zoom..


Tu!! tuler toto aku.. :P

Dannnn..skang aku dah tau camne toto tu leh terbang ke bawah!! nak tau sape punye keje??

Ade haritu aku cuci sarung bantal busuk anak2 aku. Aku sidai le kat tempat yg sama aku sidai toto tu. Tak sampai sejam aku sidai aku tekejut berok tengok dah ELY bawak masuk sarong bantal busuk dia! ELY ok!!! siap elok je dia biorkan penyepit tu kt lantai.! HA! kan masa memula aku sidai toto tu dia marah kan? so, betul tak dia yg punye keje?? LU PIKIR LA SENDIRI!!!

~utk kengkawan baru yg tak tau penyakit aku & duk tanye sakit apa..aku ni igAN. Buah pinggang bocor yg menyebabkan aku kekurangan imun sistem badan + antibodi. Buah pinggang aku dah rosak dan menunggu masa utk buat pemindahan. Kowang nk derma buah pinggang kowang ke? buah dada pon boleh gak! :P

11 comments:

~~ciklinn~~ said...

haiyooo poda citt...leh lak dia rembat kak ko nyer toto.... mesti sedih anak dara tu kan toto ken aamik dgn org..... kesian dier...

apapun toto telah selamat ke pangkuannn.... tapi bau keling tu tak kak??? hahhahahhhha

kak..ajar linn camner nak buat gamabr black n white tapi ada seketul gmabr yg berkaler.... ajar sikit.....TQ

eiza in the house.. said...

salam kak ai
kak, cm ner si along leh ambik balik toto tu..klu sidai cm dlm pic tu along smpai ker..hehehe

shimazahar said...

laa. tokojot aku kak.. orang ingatkan Sport toto .. no ekor.. rupanya TOTO tidur.. kelakar lah ELY nie kecik-kecik dah pandai protes ek.. hahahahha....\

kak.. kalau bab nak menderma tukan.. bab buah dada tu sanggup ker nak hak orang lain punya kak.. haaaa lu pikir laa sendiri.. hahhaa

rossysweety said...

hish kena samak toto tu lepas ni...nasib baik tak tertutup kuali2x astro tu...kalau tak kecoh satu flat tak dapat tgk tv...dah tu siap nak bakar toto tu..tak ker haru....hehehe..

Tink said...

is nasib itu spot toto jumpe balik..
klu ank2 aku ni bab toto, bantal musok klu ilang gamat umah aku. tak mmbute jwbnye!!

Tinie said...

hehehe...
nasib baek ko dpt blk toto tu..
geram kan..sesuka ati jer amik harta org..
or dia mmg sidai kat luar kut supaya ko nampak and blh amik semula harta ko tu..

hehehe

nasz said...

wakakaka, yennadeyyyy!!!

MUMMY ILA said...

gilo la! toto ni ghupenye.. suspender tol minah ni. nak kena gentik pepet tu. kahh

erm..aku xleh derma la sbb buah pinggang aku ni x sesuai dgn kategori darah ko. buah dada pun xleh sbb hak milik izz wat masa ni. wakakakaka

apisz said...

hahaha..dah naseb kan duk umah flat..susah umah camtu...tp si india ni suke aje nak amik brg2 org....semua nak kutip buat harta...adoi la....



p/s: teringin nak derma sgt2 organ sendiri...tu la cita2 dulu lagi...to mungkin org tua susah nak bagi .. =(

Big Mamma Bukhari said...

kak ai.. t dtg menziarah kak ai ari ni.. sori ye.. selalu kak ai je yg dtg singgah ke blog t.. tak aci cam tukan? biasa t ni ye? hehe... toto? t suka beli toto kalu kelik kelate.. mughoh2 hargo dio.. hehe..
kak ai mesti kuat semangat nak melawan penyakit tu ye.. untuk anak2 suami dan family khususnya.. kawan2 semua pun sentiasa mendoakan kesihatan kak ai..
selamat berhjg minggu.. muah kak ai!!

Zanna_MamaBatrice said...

aku nak gelak cam kesian plak, aku nak kesian cam kelakar plak citer ko nie kak...

nasib along ada berani nak mintak balik toto ko tu kak.....kalu tak, harus sampai lunyai ler toto kesayangan ko tu kat umah india tu kak ...ngeh ngeh ngeh...

senyap2 rupanyer si ely buat kerja yerk kak.....ha ha ha

ya betul, aku pun nak tanya soalan yg ciklinn tanya tu...camno ko buat black and white tp ada satu yg berkaler kak....

klik klik (^_^)