23.2.09

::OIAM::

Kowang tengok tak OIAM? Aku suka la tahun ni punye. Sume aku tengok mantap2. Aku ada 2 peserta yg aku minat. 2-2 pon dari genre rock. Aweera & Nine. Mmg class betol la sore dowang. Sangat mantap! Terpana aku!

Tahun ni adik aku, AJ tak join OIAM. Kawan dia, Han (BRTM) tu yg dpt top12. Biasa musti dia masuk punye. Last year punye OIAM dia ada gak masuk. Berjaya sampai top 20. Tp, takde rezeki dia....
Dah x terkira banyak mana pertandingan dia masuk. Biasa musti kalau tak Juara, paling koman pon tempat ke2 la. Sampai skang ni pon dia still nyanyi under UMNO. Dapat gak menambahkan $ poket dia selain dari kerja & andaman dia tu. Mmg dia minat la ngan nyanyian ni.. Kalau dia nyanyi mmg kuar sore jantan ngko! Sedap ooo sore dia. Kalah anuar zain! (sedang UP adik sendiri, harap maklum) :P

Dia pernah gi audition AF5. Lulus tp tak dpt masuk. Maybe masa tu penampilan dia yg agak pelik. Kalau org lain tengok ala-ala cam makhluk dari planet lain. keh keh..jgn marah arrr AJ! Tp tetap glemer sbb Trek Selebriti Interview dia lama giler! penah gak dia masuk METRO. Masa tu utk promote album sulong dia ngan group SOUL 3. Tp tak menjadi sbb management dia cam TAIK HANJING!!! sian adik aku jadi mangsa..huhuhu

Bintang RTM pon dia penah masuk. Tahun 2007. Dapat sampai ke peringkat Final. Ni aku nk criter skit. mmg pengalaman le wei. Aku gi ler support dia. Masa tu aku sarat buntingkan si Ely. Dah le aku gi naik moto cabuk opis laki aku sbb aku takut tak sempat smp RTM. Takut jem sbb dari opis. Atas moto tu aku siap usung banner lagik! mmg kelakar le time tu! terhoyong hayang laki aku bawak moto. Ngan pewot aku lagik! kahhhhhhh..

Paling aku x dpt lupa masa balik..aku ikut jalan kuching. Betul2 pas bus stop Warta tu tayar moto leh pecah lak! masa tu kami kat lane kiri skali. Apa lagi..takleh nk kontrol le moto. Moto jatuh, terseret aku laki bini sampai ke tgh jalan!! Ntah nape masa tu aku tak panik sgt, sku still leh tarik jaket laki aku sbb masa tu aku tgk mcm dia dah nk ke lane kanan. Sib bek la masa tu dah nk tgh malam. So, kenderaan dah kurang. Ade 1 van tu le yg hadang kami kt tgh jalan. Takut kenderaan lain tak nampak kami. Kene lenyek lak nnt. Sbb sebelom tu kete2 yg lalu kat laluan kami jatuh tu sume perlahankan kete, pastu brenti kat tepi. Bijak tul van tu sbb adang kami. Apa lagi..kitaorg diselamatkan org ramai le. Memula dowang tak pasan aku bunting sbb aku pakai jaket. Pas aku bukak je jaket aku, sume tepanjat tgk aku sarat! Maka ramailah yg offer bawak aku gi spital. Laki aku lak tak cedera. Aku yg teruk. Koyak abis seluar & jaket aku. huhuhu..nak dipendekkan criter, aku selamat di bawak ke Spital dan yg penting, baby aku (dak ely) pon selamat dlm pewot. Tp nk recover balik..sakit giler wei luka2 tu. Sbb daging + kulit aku tersiat!! Tp demi adikku, AKU REDHA! (cheeeeeeeh...ayat x bleh blah!)

Final Bintang RTM _ malam ni le yg aku terseret tu.
tu semua kaum kerabat aku. keh keh

Time AJ audition OIAM2
selamat sampai TOP20 je..
takde rezeki dia..

dengan geng BRTM dia..

Aku minat dowang ni le..
Aweera


Nine


4 comments:

Rafizah Nordin said...

aku mmg tak mengikuti contest nyanyi2 ni selain AF tu.tu pun tak beriya sgt la.klu aku tgk pun secara tak sengaje je.mcm semalam aku tgk final LG tu.tu pun sbb aku malas nak tuka channel.sakit jari nak tuko manual kat decoder astro tu.remote dah hancur dikerjakan menantu ko!

Tinie said...

patut ler muka adik ko nier familiar..
org mcm adik ko ..confirm sore sedap beb..upload la video dia nyanyi wei..

Bibu said...

oh ko pengikut setia ropenya..
ngeri aku citer sal jatuh moto ni kan..huhuhu lagile peknen lak tuh..
toksah nek moto le peknen nih (ckp org aku pon supe bikin ekkeke)

iena hamdi said...

ish ish aku ni kawan ngan kakak artis rupayer.. hehehhe

ish ngeri aku baca cityer ko ni.. nasib baik tak der papa

klik klik (^_^)