16.2.09

::PETANG SABTU::

Antara XTVT kami di petang sabtu. Tak kemana-mana pon. Tingin giler nk angkut bebudak ni tgk Upin & Ipin. Tp musti ramai giler kat panggung wayang tu skang ni. So, aku dicide nk bawak ujung bulan ni jelah. Mintak2 masa tu dah tak ramai org.

Camni le kami kalau duk terperap kat umah ni..Selain dari dengar bunyik nyaring sore aku menjerit bila bebudak ni bergaduh bagai, begini la kami. Bila petang cam aman skit la kalau nk banding waktu pagi. Sbb time pagi aku berperang kat umah ni. Nak cuci jamban, nak cuci kasut skolah, nak vacum, nak buang sawang, nak cuci langsir yg dah nk setahun tergantung kt tingkap, nak masak, nak bagi anak2 makan..hui..tak tantu arah! Lepas time tgh hari baru aman skit umah. Tp sore bebudak ni mmg tak sunyi la..kejap2

"mama...Angah buat BB"


"mama..BB buat Angah"


"mama..Adeq pukul BB"


"mama..Along nk main kasut tinggi mama"


"mama..adeq panjat meja"


mama..mama..mama..

Cam langau!! Ngan bunyik gelak..bunyik nangis..bunyik bercakap..bunyik nyanyi..tp bila abah dia ada kat umah, mmg sure kene sound le bebudak tu kalau asyikkkkkkkk la ter mama...mama..mama... keh keh..padan muka kowang! :P

dapor ku yg ciput berubah wajah..
cantekkk (sendiri puji)
aku letak karpet yg asalnya kat ruang melepak.

sbb kat tempat melepak ni aku bentang karpet beso ni.
oh ye! karpet ni aku cilok dari umah mak aku..
jadi, sila contohi saya ye puan-puan sekalian..
cilok je reta benda kat umah mak kowang tu,
mak kowang musti rela punye.
err..mak rela kan intan amik karpet mak ni???

katil yg dah takde rupa katil sbb anak2 aku men pondok2 kat atas katil ni!
kan inilah satu2nya tempat kt umah aku yg tak penah nk berkemas..
lantak kau le bebudak oiiiii..

bakul menan ni pon dah tonggang langgang dah..

Along yg tgh training nk jadik blogger! keh keh

mana nk tumpah kuah kalau tak ke nasik!!

aik!! sape yg disebalik timbunan kain ni?

sangat menimbun!!

ooooooo..lakiku sayang ropanya..

keh keh..dia tau musti masuk belog punye.. takyah kaber la bang ooii muka kau dah glemer dah kat blog ni! ngeh ngeh ngeh

12 comments:

eLYies said...

hahahahhaha..abg kaman..lawak tul...

yies suspek la kat kak ai..walaupun tak sihat..RAJIN update....kemas umah...daku??? MALAS GILER>.kahhh

MUMMY ILA said...

wakakaka..cantik umah ko! umah aku yg x bape beso ni pun x terhias aku. kahhhhhhhhhhhh

helena's said...

cantik umah kak ai..

Rafizah Nordin said...

eiiii aku ade sekeping je kapet yg trbentang.itupun bercinta aku nak menyapu.ko kalau boleh satu umah nak bentang kapet. huh, mmglah rajin melampau kau ni ai oiiii

D.O.U.B.L.E...S said...

wei cantiknya dapur tu..aku pun nak gak cantikkan dapur ku...

Emy Omar said...

Wah..rajin la hubby kak Aii..caiyok!caiyok!

lieya_latif said...

kemas umah ko kak...kire tahap kemas sangat laa tu ngan ade anak2 kecik cenggitu...tapi lieya tgk care akak pun mmg dah dpt rase akak ni pembersih n pengemas org nyer.......

suke plak bace entry ko kali ni kak...sebab lieya terbayangkan bile laa lieay ade ade anak 3-4 org...kalo yg 2 ni pun dah kepoh....mesti jiran sebelah umah dok dengar jek time aku jerit2 kak....heheheheehehe....

dan yg paling penting...kite punye hubby yg rajin dan suke bantu kite...mari same2 kite bangge!!!!!!!!!!!!!

Nur Syafawati said...

kahhhhhhhhhh..x leh blah..ko ni kak ai..cian abg kaman mu itu..dia nak lipat kain pun x senang!!ko dok snap2 pic dia!!whkakaka..lawak wehhh

Bibu said...

ko ni mmg sgt pembersih!haku suka!

elly said...

bile la aku nak sampai umah ko nie kak hehehe...

saveme_zero said...

hahaha...sakan korang anak banak.

Eda said...

laki ko mmg sebati bab 2 lipat kain eh..klau en somi aku la...aku plg tak suker result dier lipat kain..serabai..kahhhhh

klik klik (^_^)