10.2.09

::RM1 JE!::


Letih yang amat!!! adohaiiii..

Pepagi buta aku dah bersiap2 nk gi keje. Planning nk bawak BB gi klinik dulu. Kami antar Ely ke nursery + Angah ke sekolah dulu. Lepas tu baru laki aku cicirkan aku + BB kat Klinik Kesihatan Rawang. Dia trus ke tmpt keje dulu. Nak mintak hantar barang area KKB & Btg Berjuntai je. (senang nk amik kami balik).

Sampai je kat sana..Umang aiii!!! Ramai giler org! Aku mmg dah agak, tp tak le seramai tadi tu. Aku dapat no. 99, walhal masa tu baru no. 14 yg dipanggil! Aku bukannye apa, selain dari Klinik Kanak2 Tan yg biasa aku pergi tu aku puas ati gak kalau bawak ke sini. Tapi mmg kene KEBAL la. Kesabaran kene tinggi kalau menunggu giliran kat Klinik Kerajaan ni. Aku bawak BB ni sbb demam on & off dia dah sebulan berlanjutan. Makan ubat pon mcm tak jalan je. Dah le 2 hari lepas aku suspen giler! BB dah kurang pendengaran. Memula tu aku ingat dia buat2 x dengar, rupanya mmg tak dengar! Smalam aku test berdiri kt blakang dia saje tanye "BB nk makan?" "BB sayang mama?" "BB nak eskem?" HARAM dia tak dengar kau!! kalau kowang musti suspen gilos kan?

Dari kul 8:30pg sampai le kul 11:45pg baru dipanggil. Aku criter sume kt doctor. Badan BB ni pon sentiasa hangattt je. Maybe sbb tu jugak telinga dia jadi kurang dengar sbb badan panas. Doc trus mintak persetujuan aku nk buat blood test. Mmg tu pon yg aku nk. Huiii..kalau klinik biasa mau kene charge $60++ kan? dah le result kene tunggu sehari dua. Kat sni w/pon kau kene tunggu berejam2, dengan hanya $1 kau akan dpt result serta merta! BB pon mmg hebat. Langsung x nangis masa misi tu amik darah dia. Aku tengok misi tu pon pandai betul amik hati dia. Lembut je dia buat. Brani betul dia nk tengok jarum tu. Lepas antar ke lab, doc bacakan aku result tu. Patut le demam BB tak ilang2, rupanya dah kene jangkit kuman. Doc kasi antibiotik dulu. Kalau antibiotik tu dah abis tp tak ilang gak demam, kene la aku angkut dia dtg ke sana balik. AKu mmg puas ati kalau doc kt sana tu rawat. Mmg bersungguh2 la..tu yg aku suke tu. :)

By the time tunggu ubat2 yg penoh seplastik tu dah nk dekat kul 1pm. Nak kene tunggu laki aku dtg amik lagi. Adoiii letih nk mampos aku! Sampaikan masa tunggu abah dia dtg amik tu pon BB boleh tido baring lagi kat kusi klinik tu. Syian dia..

Laki aku dtg, kene lak antar ayam ikan ke Btg Berjuntai dulu..pas antar tu makan pastu aku halo opis ckp aku amik 1/2 day jelah. Pagi leh pakai timeslip je. Tak larat giler aku ni..sampai umah dah pukul 3. Bagi BB makan ubat. Ngan aku skali makan 'sweets' aku, trus kami ber2 pensan!! tido sampai ke petang ni. huhuhu..LETIH TAPI BERBALOI!! Singgit je! lalalalalalalalaa...


12 comments:

kirana-ummikmal said...

oooo ade xtvt ropenye..patut la x nampak2....
patut la blog x berapdet....
huhuhu
moga bb cepat sembuh....
rerajin mkn obat mcm mama kau ye bb

Emy Omar said...

Semoga BB cepat sembuh ye..sian dia

Mama Herda said...

siannyee..musim demam budak2 le skg ni k.i..dina demam..airel aku demam..panas lak tu smpi 38.6c ank2 kitaorg ni adeiii..

ms aiman jatuh longkang kene jahit dulu pun singgit je bayor..hehehe..mahal lagi air kotak milo beli lepas kuar wad tu :))

ZiE said...

Kesiannyeee... semoga BB cepat sembuh ye. Dah sembuh leh main ngan hana nanti :D

noreen-bulan said...

SEMOGA BBY CEPAT SEMBUH...
TAHNIAH KAK AI...TINGGI KESABARAN KAMU...KALO REEN DH TAK THN DH...

miss♥wahida said...

siannye anak akak..harap2 cepat sehat erk..

~~ciklinn~~ said...

semoga BB cepat sihat yer......

Rafizah Nordin said...

baby mestilah cepat sembuh sebab baby kan HEBAT!!!

D.O.U.B.L.E...S said...

BB memang Hebat la...kalau m.tam pun takut nak ambil darah...hebat cam mak dia gak...BB mkn ubat tau.....nanti cepat sihat..

MUMMY ILA said...

la sian BB. makan obat ye. aunt ila debab doakan BB cepat sembuh. Byk2 minum air masak ye sayang.

saveme_zero said...

alahai..sian BB. hope bb cepat sihat yer...kan BB org kuat.

kasihatie said...

tabik spring la kt bb.sorang bdk yg cukup brani.tak tkt masa nak ambik darah...shabas bb...keh..keh...smoga cpt sembuh yer..sayang dia..

klik klik (^_^)