27.5.09

::BILA SI JAKUN BERSOPIN::


YE! Aku tau!! kowang musti heran aku tayang benda yg aku sopin neh. huhuhu..yelah, aku ni bukan cam kowang. Sesado je bersopin bagai. Aku laki bini mmg payah le nk sopin2 ni. Melainkan bila nk raya je. Baju keje aku yg 12 thn sudah pon aku still pakai elok lagi tau..sedeykan?
mmg sedeyyyyyy...

Smalam time lunch aku lari sengsorang gi JJ Wangsa Maju jap. Eh! Kejap ke? aku sampai opis balik dlm kul 3 gak lah..keh keh..Saje je aku nak carik kasut nk ganti kasut aku yg dah nazak tu. Tup2 sampai sana rupanya ada sale. Kebetulan smalam ada rezeki aku masuk. Gaji ntah bila. Sib bek aku ada dpt claim. Tp aku skang mmg syukur sangat. Rezeki utk aku Insyaallah sentiasa ada. Tak macam dulu..sengkak je tau. Nak-nak lagi time ujung2 bulan. Skang ni Alhamdullilah..adalah la skit rezeki aku anak branak. Tu yang jadik jakun tu. Tp berpada-pada gak la..huhuhu.. Aku beli barang2 aku + Abg Kaman je sbb anak2 aku dah belikan aritu. Dah..jom tengok apa yg si jakun ni beli smalam..


hohoho..sonoknya sopin!
Jakun sungguh aku wei...

muka jakun yg sangat teruja bersopin
walaupon lom bergaji..!

apakahhhhhhhh???

ya! sesungguhnya aku adalah tersangat jakun ye kengkawan.. :P

Baju rege $15 je!
pestime beli baju kaler gini..
dulu aku takmo pakai kaler2 camni sbb aku itam.
skang ni PEDULIKKK!

Ni lak nk buat baju gi keje..
Scarlet. $19 aje!
murah kan? baju ni sweet je..

Tambah koleksi eyeshadow haritu..
yg ni kaler terbaru elianto. dia pekat skit.
pehtu aku beli eyeliner putih + consiler (x reti nk eja)
consiler tu pon pestime gak aku nk pakai.
aritu kan aku ckp nk beli kt bodyshop sbb AJ ckp yg kat sana bagus..
tp aku dah terjumpa yg Offer ni kat Sinma pulak. Aku sambar jelah!
rege betol dia $40++, smalam aku dpt $20++ je.
nanti aku tayang sebelom + selepas guna binatang ni ye..

kasut baru aku.
aku beli kat Vinci. sampai2 je kat sana, trus aku tuju ke belakang skali.
kan dia biasa longgok2kan kasut murah kt belakang tu.
rezeki aku, dpt yg cantik ni..
rege betul $59, aku beli $29 aje!!
harap2 leh la kau bertahan ye kasut. Paling kurang pon 2 tahun la ye..
aku ni mmg jenis bukan ada banyak kasut.
Kalau sepasang, sepasang tu jelah aku pakai sampai lunyai!!
muahahahahaha..tak caye?


Ni kasut aku tahun sudah!
hari2 aku tibai kasut ni je tau.
Nampak cam normal kan? Tapiiiiii..TIDAK ok!!
sebenarnua kasut ni tali dia bukan 3, tp 4!!
memula putus sebelah, aku gunting skali ngan yg sebelah tu.
Kononnye nak bagi nampak sekata la..
org mmg tak pasan..keh keh..
baru2 ni lak, terputus lagi!!
Kali ni dah takleh nk sorok dah..mmg dah lunyai..

nampak? ni tali yg ke2 tau..memula putus dulu aku gunting trus..
so, tak pasan la kasut tu rosak sebenornya

nampak tak kesan aku gunting tu? keh keh..
lega skang dah ada kasut baru..lalalalalalala...

T-shirt ni plak utk laki aku..
murah gilos! $9 je..

Ni plak Tshirt utk jenjalan..
Wow!! RENOMA tu..
jgn memain oooooo
Ingat org bawak lori ikan takleh pakai baju branded ke???


Wow!! RM110 tu!!
tapiiiiiiiiiiiiiiii....dah kalau ada tag merah apa maknanya tu kengkawan??

70% diskaun ok..! kih kih

$33 je aku bayar..lalalalalalallaaaaaaaa


hepi betul dia..


Mekaseh Yang...

opps!! Gambar 30SX!!

LALALALALALALAAAAAAAAAAAA....

17 comments:

Anonymous. said...

kak ai nampak makin cengkung, teruk sangat ke menjadi keliwon di malam hari, kak?

oo sama la macam saya, jarang shopping. malas la nak mengirai duit tak tentu hala ni hahaha (padahalllll ;p)

kasihatie said...

auww.....gambar last tue paling hot.....heheheh

Tink said...

soping time murah la bagus tau...
tak de makne nye nak beli tegah2 mahal tu kan.kan.kan

suked8787 said...

Wei...apa ni Kak Ai...lucah tul la..miawwwwwwww

fazilzura said...

ALAMAKKKK KAK MON..
gambo yg last tu bikin daku jeles..

mak aii banyak nye soping.. nape ko x g SOGO kak mon...
sure ko bkn soping terus beli bangunan SOGO kut

Zanna_MamaBatrice said...

ko mmg bijak membeli kak
beli time sale baru rasa cam org kaya kak...ha ha ha...berbondong2 beg plastik ko ngangkut balik tu hah !

uuu....laki aku pun x mampu nak pakai renoma kak.....cayolah ko....

giler save ko nie kan...
kalu aku...kasut dah putus....
mmg cari alasan nak membli baru jer lah gamaknyer...tp xde ler kasut2 aku yg harga beratus2 kak....pd aku yg RM50 tu pun dah mahal giler kak

mamadira said...

wei..aku suka baju scarlet RM19 tu?? ada lagi tak?..nak juga sambar satu...

amboi romantis sakan korang ye..

el said...

wahhhh sejak jdi tokeh ni..ada je brg nak sopin..alhamdulilah lah aku hepi jer tgk ko pun dah makin sng..tuk aku xde ke...hehehe

Jiey^Mien said...

Wahhh dapat kiss lagi tuh.. itu yang kak Ai tempek kat sini.. Ntah2 ade lagi adegan sambungan yang Kak Ai simpan dalam kamera.. kui..kui..kui..

irma said...

wah kak ai...bagus lah ko....ni baru pengguna yg bijak....kehkehkeh...betul jujur aku ckp bkn bodek ko yer..haha...uppsss...kak ai...aku tertengok lah gambor kat bawah tu...ko ckp 30sx...aku lom masuk 30 lagi....patot aku xleh tgk tu.....wakakaka

Tijah said...

kau mmg pengguna bijak. cam aku jugak. pitam!

dah lama siut aku tak soping sakan. cam best lak ulang alik pegi asb dr gi JJ.

wakakakkaa....

FarHa said...

waaa...bestnye...nak shooping gak..tp memandangkan duk umah je kann hehe so duit pon tarakk haha..

saveme_zero said...

sonok aku tgk ko soping katak camni..hehehe. ewahh...saje tayang 18sgx wei...hahahha tapi aku tau,ko & abg kaman very loving couple. moga bahagia keakhir hayat k.

MUMMY ILA said...

woi comolotttt!! agak-agak laaa! kurang PAHALA pada aku yang BERPUASA ni!! KAHHH

memang UNTUNG ORANG RAMAI bila time SALE cenggitu.. apa salahnya sopin sekali sekala... tol x?

helena's said...

romantiknye...

Nur Syafawati said...

ishhhhhhhh..aku tertinggal entry ni ler..sgt malas menjenguk blog!!!!woiiiiiii..gambo 30sx!!!self timer ke aper..kahhh...byk nyer ko soping kak...geram lak aku tgk!!!nape x tgu jumaat ni jcard day weh!!!lagi gilo babss nyer sale!!

AkMa said...

amboi..romantiknye kak ai..jeles haku..

klik klik (^_^)