4.5.09

::TERHEGEH - HEGEH!::

Khamis malam jumaat tu tinggal la laki aku terkonteng-konteng! kahhhhhh..sian dia. Sian kat aku gak sbb kene drive tengah malam buta tu reramai tp sume pompuan! Aku + Iena anak branak je tau. Laki kitaorg sume duk kat umah sbb tak dpt coti hari sabtu tu.

Laki aku hari Jumaat tu mmg bertungkus lumus la basuh kain, lipat kain, vacum umah, cuci kasut skolah anak..aihhh..memacam la! keh keh..tulah banggg...org ikut la skali balik kg. Nak kejeeeeeee jugak sabtu tu. Ha..amik! hihihihi..cayang buchuk abang!

Ha..ni nk crite. Memula si Iena suh aku bawak je kete dia. Tp mana la aku brani. Aku x biasa bawak manual. Walhal dah berbelas tahun aku dapat lesen! muahahahaha..nak tak nak, kene jugak la angkut tukun aku tu. Jadi, nk mengelakkan dari berlakunya benda yg tak diingini, aku bawak giler bapak punye slow! Bukankan org yg ada dlm kete aku geram, aku sendiri pon geram sbb slow sangat! camno tu?? Kang aku presssssss je minyak kang, mau tanggal ekzos tukun aku tu! huhuhu..Kowang bayangkan la..si Angah pon leh sound tepek kat aku. "mama..apesal Angah rasa lambat sangat nk sampai umah nenek ni?" kih kih..berjaga-jaga nakkkkkkk.. :)

Bertolak kul 10mlm, sampai Alor Gajah dalm kul 12 lebih!! mak aiii...2 jam lebih kau! ngeeeee...camni le nasib si pemilik tukun. huhuhuhu..kowang beli la banyak2 tudung dari aku, untung-untung, leh aku tukar tukun aku jadik EXORA tu..muahahahahaha...



dah tengah2 pagi buta pon tak reti nk tido lagi.
AJ dah sampai awal dari kami.
aku pon apa lagi kan..UP sale la!
beli Iena wei..pilih, beli!

Adik aku si Iena ni baru je dapat Award CEO (TM)..
Congrates Sis!

ntah apa la yg si Iena gebang tu..
sampai ternganga molot Arul!

9 comments:

Maswani said...

xpe2..pandu slow jiwa selamat...kot..hehe..

☆ lieya latif ☆ said...

ooo ko lik kg w/o hubby la kakyeak....tapi kire ko berani gak drive ngan anak2 sume kan kak, lieya tak lagi kot....hi hi hi

puh kiri puh kanan, mane tau berkat ko bisnes dpt pakai exora kan kak...aku amin kan utk ko tau kak he he e h ehe

Nur Syafawati said...

boleh aku tau..ape yg si iena tu pegang???

helena's said...

heeh berape akak bawak?takpe2 pandu cermat jiwa selamat..

jay said...

kak, alor gajah kat mane?aku pon alor gajah gaks..tg. bidara..

Rafizah Nordin said...

besan,ko minat exora tu ye?aku pun minat gak.tp biler aku cakap kat laki aku dia diam seribu bahasa.huhuhuuuu

elly @ suely said...

biar lmbt asal selamat kan kak kan kan kan??? hehehe

ejea aziz said...

hehehe...samo la kita ada lesen bertahun2 tp x reti drive manual..
xpe kak, pandu cermat jiwa selamat...
jgn risau kak...ramai yg berkenan tudung..insyaallah..kita beli jgk..

Anonymous. said...

Hish takde la slow sangat, kak kalau 2 jam lebih nak sampai Melaka. Biar lambat, asal selamat ;)

klik klik (^_^)