29.5.09

::MANJE OPET + 'AYAH'::

Camni le Opet petang-petang balik dari nursery. Bukan nk terus balik. Dia musti singgah umah jiran sebelah aku tu. Kan dia yg bela Opet dari lepas pantang dulu. Baru tahun ni aku hantar dia ke nursery skali ngan kakak2 dia..

Hui...sayang betul tau dia ngan 'ayah' dia ni. Manja dia ngan org tu kalah manja dia ngan abah sendiri..kowang tengok la camne dia ngan 'ayah' dia..'ayah' pon rajin melayan. Ikatkan rambut la..pakaikan cekak la..isk..cuba aku yg ikatkan. Kejap je dia dah bukak getah tu tau! Ni, bila 'ayah' dia yg ikat, xcited lari2 masuk umah nk tengok kat cermin. Siap jerit2 lagi 'antek...antek..antek..'. keh keh..


tengok tu...
tu 'ayah' dia la yg ikatkan rambut dia..

Abang dia pon rajin melayan dia tau..
Kadang tu kalau hari sabtu..bila abg kaman gi keje,
time aku nk masak tu, 'ayah' dia amik gi sebelah umah..
senang aku buat keje..hihihi

nak gak buat peace dia tu..!

Ni Echah..kakak sebelah umah Opet.. kami berjiran sebelah ni pon dah mcm 1 family dah.. anak kau, anak aku.. sib bek bukan laki kau, laki aku! kahhhhhhhhhhh...


19 comments:

saveme_zero said...

amboi..klu laki kau laki aku,meroyan ko kak ai...wakakkaakakk

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

manja sungguh si opet ni..hiks

nasz said...

mcm tu pulak halnye si opet ye. mau jugak la opet ikat rambut. apsal anak aku tak nak lgsg org sentuh kepala dia??

fazilzura said...

mmg besh ada mak dgn ayah angkat ..

* ayah angkt ku dh 3thn arwah... tingal mumy angkt ku

Rafizah Nordin said...

anak kau anak aku,laki kau laki aku?aje gile besan!

AieZa said...

hahaha ayat ko nih ai.. xbole blah laaa.. ade2 je ko nih..

el said...

ko pun nak gak ke laki "ayah" si opet tu..berdekah3..sian lakimu...wakakakaka

eh kiut le opet pki gaun cam gitu..kiut sgt...

*syafinaz*me,my self and i... said...

opet ngan 'ayah' dia same2 comel..kekekekeee

syok arr opet ade 2 ayah kan..

Nur Syafawati said...

wahh..manjenyer elly ngan "ayah" dia...abg kaman x kecik ati ker..hehehe..aku sgt suke mulut si opet ni..mcm burung..runcingg tul..hehhe

☆ lieya latif ☆ said...

mmg best kak kalo dpt jiran baik camtu...seronok ..... kalo dpt jiran yg jenis pedengki tu susah tu...nak kuar umah pun kite malas kan.....manje betul opet ngna ayah nye tu....

FaizAmYAirieL said...

manjenye opet dgn ayah die...comey btol la wat camtu..ehehee..tp elly kire ok la peace ade jgk 2 kalau airiel 1 jerk..ehehe

~~ciklinn~~ said...

manja nyer dier.....

peaceee opet..sungguh kiut gambo tu

strawberi said...

best ye dok berjiran ni..
anak jiran pun dah macam anak kita.
anak kita pun dah di anggap anak diorang...
yg best nye x de nak gaduh2..dengki2.. nak minta tolong pun senang..
(cthyen tingal jap gi masak2..)

cam aku ni..jiran pun x kenal aku..
aku pun x kenal jiran..
uwaaa..sobs..3x.sebak

iena hamdi said...

ai jgn lupa esok

helena's said...

kalo laki ko laki aku..aahhaa jgn2..

ummu_hanis said...

bagos camtu. mak akak slalu kata jiran jiran tak bagos. die mmg tak campo org. asal kawan je jahat. tapi akak takmo ikot cakap die tu. jiran ialah org yg paling rapat dengan kita kan?

Jiey^Mien said...

Abg Kaman tak syahdu ke tgk anakanda terchenta ada 'ayah' lain neh?

ctm-cak'on said...

wah opet pandai kamu cari 'ayah' ek? ekekek...

best ar k.ai dgn jiran pun dah mcm 1 family, snng pe2 hal kan!?

take care ek ;)

elly @ suely said...

kahhhhhhhhh meroyan la kalo laki ko laki aku laki aku laki ko kahhhhhhhhh

klik klik (^_^)