4.5.09

::HIDUP LAMA ATAU PANJANG::




Hihihi..Along kan suke buat kejutan kat aku ngan abg kaman. Ari Khamis lepas masa balik dari keje tu along tanye kt aku, ada tak nampak apa2 surat kt dlm bilik. Macamana mama nak nampak nak oiiiiiiiiiiii...! Lampu bilik mama tu sampai skang ni bapak kau tak tukarkan lagi lampu. Mengagai aku dlm gelap tu. (agaknye tu sbb la laki aku tak tukar kan? :P muahahahahaha)..

Pastu dia gi amik & bagi kat aku sendiri 'surat' yg dia ckp tu. Mak aiii...siap bergam bagai! nak tak nak, kene la koyakkan skit kertas tu bila nk baca isi dalam. E'eh! bila masa lak anibersari mama ni Along ooi? Kami punye anibesari bulan 11 la. kih kih.. dah le kelakar dia tulis. Aku rasa sbb dia nk buat cepat2 le tu. Yg tak boleh blah tu ayat yang 'Along harap mama n abah akan hidup lama dan panjang' . keh keh..adohai anak mama ni.. Patutnya Along tulis semoga panjang umur la.. :P

Anyway, mekaseh tau Along. Dalam keadaan 'ribut2' pon nk gak buatkan utk abah + mama. Sayang Along..muahhhhhhhhh


~malam khamis tu aku balik kg ngan anak2 dan iena anak branak. laki kami tinggal sbb dowang keje hari sabtu. lepas keje tu baru dowang balik melaka. nanti aku crite lagik ye..tenet kt opis aku ni sengal ooo! kejap o.k, kejap k.o! huhuhu..mlm td aku x sempat nk hapdet blog.

Aku melawat chat box aku yg hangat tu je..hihihi..nk membalas salam 'kengkawan'. huhuhu..Alhamdullilah..biar le apa org nk kata kat aku. Asalkan aku tahu apa yg aku buat, dah aku tau jaga keluarga aku. Kadang manusia ni tak boleh tengok kita bahagia. Ade je yg mendengki. Apa-apa pon, walaupon molot aku ni mcm puaka, aku bukan manusia yg senang2 nk 'menyial' kan org lain. Biar la nk ckp apa pon. Kalau boleh aku mmg takkan melayan org2 yg hipokrit camni. Alhamdullilah...


K..jap lagi aku sambungbalik ye kengkawan..ngeeeeeeeeeeeeee


7 comments:

helena's said...

hehe comel gile dia tulis..suka!

☆ lieya latif ☆ said...

terharu kak aku bace....along ni pangai die same cam aku mase kecik, dulu aku rajin gak buat suprise tu mak n abah aku kak...camni laa, tulis2 surat laa....buat anak patung kertas laaaa he he he

psst, tu tak tukar lampu tu ade sebab....sebabnye, senang nak terkam ko hik hik hik

shi3la said...

harharhar..haku pon harap ko ngan abg kaman idup lamer dan panjang..

*peace Alongg..*

Nur Syafawati said...

whakkaka...lawak gak along ni...tersasul2..anniversary ko utk tahun depan ni kak ai..dia wat kan..in advance..ngeh.ngehh

elly @ suely said...

bagus la along... xkire la hari ape pon, kalo rs nak luahkan kat mama n abah tu... buat jer... sonok tau mak pak dpt kata2 smgt camtu dr anak! i likeeeeee

Anonymous. said...

haha saya nak gelak lebih-lebih, rasanya karangan saya pun lebih kurang je dengan Along tu hihi ;p

sungguh anak yang baik Along tu, pandai kak ai didik dia ...

saveme_zero said...

nak nangis leh...huhu..sadis aku. so cute along ni..

klik klik (^_^)