11.5.09

::MENU MALAS DIHARI IBUK::


10 pagi dihari ibuk :


"Bang...nk masak apa ayam tu?"


"masak je apa-apa"


"bakar jelah nak?"


"boleh je.."

"eeemmm..pastu buat nasik ayam"

"eh! tak payah la..nasik biasa je udah"

"tp sian lak kt anak2. mana ada lauk lain"

"tak susah ke?"

"ala..intan masak kejap je..nasik ayam 'shortcut'..ngeeee"


"ikut Yang la..abg takut Yang penat je"


muahahahahha...mmg kejap je aku masak pon. Aku masak nasik ayam sempoi a.k.a shortcut aku tu le. Dah takde benda aku nk masak. Betul2 ada ayam je tergolek. huhuhu..nk kuar pon malas. Pagi tu aku buat roti telor je utk bebudak tu. Mmg tak kuar rumah langsung! enpon aku tertinggal kt umah CT pon aku tak gi amik. huhuhu..So, Hari Ibuk Aku habiskan kat umah je..
TIDO!!


menariks bukan???
rasa pon sedap tauuuuuu...

AJ, sila jilat screen pc kau!
muahahahahahahahaa...

wow! bontot ayamku..

nasik ayam shortcut.
aku tak tumis apa pon.
masak nasik cam biasa, pastu aku campakkan
bawang putih + halia hiris + buttercup 2 sudu + garam skit
+ air sup rebusan ayam bakar tu + serbuk kunyit skit
dah!

sup rebusan ayam sekor tergolek2 tu..
aku rebus dulu baru aku marinate + bakar
Sup ni aku campurkan ngan hirisan bawang besar + bawang putih + halia
+ chicken stok

Kicapap
sup rebusan ayam + sos marinates (bbq sos, sos tiram skit, kicap manis)

malas nk buat sambal dia..
tenyeh je ayam ngan sos cili udah!

muka puas hati..
masak sempoi tp sedap!
malasssssssssssssssssssssss

pssssssttt!!! cantikkan kulit aku????
Sabtu malam tu aku buat Facial ngan CT.
FIRST TIME seumur idop!!
huhuhu..sedapnye rasa..patut la org suke wat facial ye..

BESEN!! kau pegi nant aku temankan k..don wori.

anak2 yg dah x sabar nk bedal ayam

Kowang caye tak??????
Elok je aku telan suapan terakhir, aku cuci tangan ngan air minum aku,
bom! aku tido kt tepi tikar tu tinggalkan laki + anak2 aku makan abis..
aku tido sampai ke ptg kt tepi tikar tu!!!
Mmg tak sedar apa pon.
laki aku le yg ngemas sume tu..
muahahahahahahahahahahahahahahahahaa..

HARI IBUK KAN????????? :P




....................................................................................


oooiiii!! Kenapa kau ni Long?? Pusing cepat! mama nk amik gambar.

TAKMO! Nanti mama masuk dalam blog!
PUSING!!!!!!

Ya Allah!!!!

Sape punye keje ni Long oiiiiiiii!!!!



16 comments:

iena hamdi said...

hahhahaah kelakar korang anak banak ni...

anyway yes za.. selamat hari ibuk juga utk kao

saveme_zero said...

SELAMAT HARI IBU YE KAK AI. SEDAP AYAMG GOLEK TU KO TU...MEH KASI SKIT

@e_da said...

Selamat hari ibu kak aizah...

nampak sedap tul makan ramai2 anak beranak tu ek...

Nur Syafawati said...

perghhhhhhhh..sodap sungguh ayam sekor ko tu kak ai...dah la aku pose ari ni..ko tunjuk lak ayam gitu..sabo je iman aku ni...woi along!!!!!!!!dah xde keje lain ker ha???astaga...mcm2 karenah along ni..leh masuk american home funniest video ni..ngeh.ngehh

sitione said...

tergolek2 dan tertonggeng2 aku nengok ayam ko kt ketuhar ko tu jah wehhhh..wakakakakaka

sempoiiiiiiiiiii nasi ayam ko..

Tijah said...

kahkahkahhhh!!!

ayam kau mmg nampak cam malanggggg jer terbaring ala2 kena langgar dgn stemrol kat dlm oven tu. tapi takpo..janji sodap kan???

kakngah said...

aku caye nasik aym ko sedap. psl sampai tekangkang2 ank dare ko mkn... hahhahah..

nabilah_2908 said...

wah..ngn periuk2 akk letak..huhu..nk memudhkn keja2 membauh eh..hehe..
pape pun..HAPPY MOTHERS DAY..

p/s : sy dh dpt dh kak..sabun tu tp de kt post office g..lum g amik dr ari tu..hehe..pape pun thnks yer kak..(^_^)

☆ lieya latif ☆ said...

SEDAP KAK...aku dah cube resepi ko ni...senang dan yg penting sedap hehe he he....gile bernafsu aku kak tgk ayam ko yg tergolek tu...besar la kak ayam tu....puas dok makan tuh....ko same cam aku kak, ape2 pun bontot ayam kite kejar dulu he hehehe.....

betul tu kak, dah name ari ibu, harus laa lepas mkn kite tergolek tido...biar anak2 n bapak yg ngemas hi hi hi

kak, tak dinafikan ko mmg cun, kulit ko bersih ajek...

MUMMY ILA said...

selamat hari ibu..
wakakaka..lawakla
dah x sabo dpt cucu la tu

Tink said...

ui sekso aku tengok ayam tonggeng ko tu ai!!!

♥ Eda ♥ said...

selamat hari ibu mamek cun.... kire ok la ade gak masak..aku hari ibu..takmo sentuh dapo langsung..wahhh getik tau..kahhhhh... gambo along tu bole mengundang kontroversi...jeng3...

el said...

amboi dah training ke along nk jd ibu nie...bravo

ayam tongek mmg merbeles la menu tu..sedapppp...aku jer x reti nak buat bkn susah sgt kan..hehehe

nasz said...

wakakakaka

helena's said...

ahhaaha..kelako yg along tu,jgn2...

shi3la said...

Ya Allah Along..dahh macam ghuper ko dah kak..mhuahuahua...

wehh kak ko ader wat pasal cara nak wat nasi ayam sempoi ko niekan..yg sebelum ni punya..yg n3 mula2 dolu nuhh..haku pernahh follow tau..harhar besssss....

tapii kann..haku follow ko wat sekor ayam gakk..yerlaaa ko bagik resepi sekor..haku wat la sekor..pastuuuukann jenuhh haku laki bini nakk abihh kann..kahhhh haku luper ko ramai haku bertiga jerk...huhuuu....

klik klik (^_^)