30.5.09

::CONTENG MENCONTENG::

37 PENGOMEN

Hohohoooooooo
..
. Jumaat, smalam aku coti sbb ada job andaman kat Sg Buloh. Tp sebelom pegi tu jenoh gak la..memula hantar bebudak ke Taska sbb Angah + BB dah stat coti. Skolah dia buat Hari Akademi (parents dtg amik report card). Nanti aku criter result dowang ye. Tapi aku mmg syukur sesangat sbb dikurniakan anak2 yg bijak. Tak sangka aku wei, BB yg notty tu rupanya best student dalam kelas!! Alhamdullilah..nnt le aku tayang result dowang ye.

Ha..sambung, lepas hantar bebudak ke Taska, aku ngan abg kaman lepak bekpes kat kedai makan yg adap skolah Angah tu. Tepat je kul 8, kami laki bini gi ler bejalan kaki dengan gagahnya amik report card dowang. Resultnya..mmg MENGAGUMKAN! lalaaalalala..syukur! Lepas amik report card + dengar 'komen2 indah' dari teachers dowang, trus kami tuju ke tmpt keje laki aku. Drop lak dia kat sana..baru aku drive. Tp bukan ke rumah panten..aku ke Spital Selayang amik bekalan ubat aku. Ayoyooo..nombor giliran aku lak lembab nk mampos! Sib bek kul 9:40 dah dpt ubat.

Aku bukannnya apa, kalau boleh aku nk smp awal skit kat umah panten tu..biarle siap awal..takde kucar kacir. Lelagi, org kita ni bila sampai kt umah panten musti nk tengok panten tu dulu kan? Mmg konsep aku gitu. Dah siap awal..leh rilek2.

Ok, dah amik ubat..berdesup aku pegi umah CT. Aku paksa dia amik cuti utk temankan aku. keh keh..sampai umah dia kul 10:05 gitu. Tukar kete dia..(segan lak nk bawak tukun..huhuhu..) pastu berdesup lak gi opis AJ, kat Makmal Kesihatan Sg Buloh nu. Aku nk amik barang2 andaman dari dia. Yelah, buat ms skang ni aku berkongsi barang andaman ngan dia. Insyaallah, ada rezeki nnt aku nk beli yg baru..skit2 + pelan2 la..sbb brg2 tu bukannye murah..MAHAL! huhuhu..

Dah amik barang & map nk ke umah panten, aku trus tuju ke sana. Sib bek senang jumpa..makanya, bermulalah adegan CONTENG MENCONTENG...Ni ada skit sisipan (ewahhh..sisipan konon!) untuk tontotan kowang. Skit je dulu k..lelain nnt aku tayang sampai kowang muntah darah..kahhhhhhhhhh


Hari ni plak (Sabtu) nk gi andam untuk majlis persandingan lak..huhuhu..letih tapi SRONOK sangat!

Harus la ada muka aku!
Tp yg ni aku edit bagi muka aku jadi cantek oo..

kalau kowang tengok betul2 muka aku, mau kowang koma tau!

Kulit muka aku skng ni dlm proses pengelupasan..

Pedih nk mampos!
haihhh...time nk andam org le kulit ni sibuk nk terkopek-kopek!

benci tau! huh!

Me + My Vougeh Bro!

CT + AJ

WOW!!!
Ijau bijik Mata Kau!

sedang gigih menyusun barang makeup..


eeeeeee...sedapnye...sedapnyeee...
aku nk ni Shah...
Boleh la..

"Adoiii jenoh la aku melayan pompuan sengal ni!"

Shah ni pon dao our team gak..dia photoG (TERATAI PICTURES)

lupa nk amik gambar sebelum.
Ni dah tepek base..
ni pon boleh la..
nnt aku amik balik gambar sebelom dia masa sanding nnt..

conteng...conteng..conteng..
lalalalalalalalalaalala

Dah siap!

cantik tak saya???

SELAMAT MENIKAH SHIELA!
Amacam kengkawan?
ok tak aku makeupkan untuk Majlis Nikah ni?





29.5.09

::MANJE OPET + 'AYAH'::

19 PENGOMEN
Camni le Opet petang-petang balik dari nursery. Bukan nk terus balik. Dia musti singgah umah jiran sebelah aku tu. Kan dia yg bela Opet dari lepas pantang dulu. Baru tahun ni aku hantar dia ke nursery skali ngan kakak2 dia..

Hui...sayang betul tau dia ngan 'ayah' dia ni. Manja dia ngan org tu kalah manja dia ngan abah sendiri..kowang tengok la camne dia ngan 'ayah' dia..'ayah' pon rajin melayan. Ikatkan rambut la..pakaikan cekak la..isk..cuba aku yg ikatkan. Kejap je dia dah bukak getah tu tau! Ni, bila 'ayah' dia yg ikat, xcited lari2 masuk umah nk tengok kat cermin. Siap jerit2 lagi 'antek...antek..antek..'. keh keh..


tengok tu...
tu 'ayah' dia la yg ikatkan rambut dia..

Abang dia pon rajin melayan dia tau..
Kadang tu kalau hari sabtu..bila abg kaman gi keje,
time aku nk masak tu, 'ayah' dia amik gi sebelah umah..
senang aku buat keje..hihihi

nak gak buat peace dia tu..!

Ni Echah..kakak sebelah umah Opet.. kami berjiran sebelah ni pon dah mcm 1 family dah.. anak kau, anak aku.. sib bek bukan laki kau, laki aku! kahhhhhhhhhhh...


28.5.09

::TAG POMPUAN::

4 PENGOMEN


Syarat menerima award ini :

1.Pastikan jantina anda adalah perempuan


- Jap aku selak spender nk cek…


2.Copy badge sebagai award anda

- Dah..


3.Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

- Pompuan leh branak, hapus dosa! Muahahaha..


- Boleh conteng2 muka.


- Banyak jenis pesen baju.


- Spender pon banyak pesen gak..ada ropol2, ada yg selit je..lelaki? sepesen je!


- Biasa org sebut ‘Ladies First’ takde pon sebut ‘Guy First’..


- Biasa org sebut ‘Ibu’ dulu baru ‘Bapa’


- Apa2 pon anak-anak musti carik mama dulu.. kaum pompuan sememangnya adalah BEST!!!!



4.Pass kan award ini kepada girl-friends anda :


- sapa yg rasa-rasa kau tu kaum sejenis aku, amik la tag ni..buat. Kasi UP kaum pompuan seantero donia!!!!!

::POMPUAN MERAH MENYALA::

17 PENGOMEN

MERAH MENYALA
aku gi keje smalam!!! kahhhhhhh..Tuler, skang ni saje je aku pakai kaler2 yg sebenornya tak kene ngan kulit aku yg agak tak cerah ni (takmo gak sebut golap yo!). muahahahaha. Lemari aku dari dulu baju semua gelap2 je tau. Hitam,ceklat,hitam,ceklat,hitam,ceklat..takde kaler lain! Kali ni lantak pi le! Aku nk gak rasa pakai kaler yg terang2..lalalalalalalalalala..


dah macam rupa kepala penyu plak..


ewahhh..berposing pulak pompuan ni!

Meh aku nk criter pasal baju aku ni..
Jumaat lepas aku turun gi pasar malam kt umah aku tu.
Ingat mmg le nk carik baju comel2 kedut2 camni..
jalan punye jalan..terpana jap mata aku tengok
baju comel bunge2 merah ni..
aku pon tanye la rege baju tu kt pompuan muka cam tak tido 5 hari yg berdiri kat situ (pembantu gerai baju)

AKU: Dik, baju ni brape hengget ni?

POMPUAN TU: Yang ni $28.

AKU: (uik! $28 ok la..lawa..murah..) Er..$25 boleh?

POMPUAN TU: Boleh. Gi bayar kat sana (sambil tunjuk kat ada kakak tu (tokei)


aku pon gi ler jalan lenggang kangkong kat kakak tu..sebelum tu aku ada amik baju lining utk along. rege $15.
So aku ingat nk bayar skali le $25 + $15.
.


AKU: Kak..ni boleh dpt $25 kan? (sambil tunjuk bj merah tu)

KAKAK TU: ehhh! mana dapat dik. Yang ni $38. Paling kurang pon akak leh kasi $36.

AKU: Hah??!! Bukan rege dia $28 ke? Orang tu ckp $28 kak..

KAKAK TU: haihhh dia nih! (sambil jeling pembatu yg macam tak tido dia tu). Sori la dik, mmg rege dia $38..Dia tu mmg camtu. Tak reti apa! bla bla bla bla bebel bebel bebel...

AKU: (jalan seret kaki sbb sedey, frust tak dpt nk beli. $38 tu mahal la bagi aku..huhuhu, then aku gantung balik baju tu, aku jalan balik kat kakak tu nk bayar baju lining along kt dia..) - sambil buat muka sedey nak mampos - Kak..ni $15 nk bayar baju lining budak ni.. :(

KAKAK TU : (pandang sayu je muka keliwon aku yg mcm tak dapat isap darah 2 minggu) hrrrmmm, takpe la dik..amik la baju tu. Akak kasi $28..Tp lain kali bukan tu harga dia ye dik. Ni sbb salah dia tu.

AKU: Ha??!! ye ke kak?? saya beli ye?? mekaseh!!!

SONOK AKU NYAH!


Dan, dapat la smalam aku pakai baju merah bunge2 bereben tu..lalalalalala..


dah baju merah, mata pon harus la merahhhhhhhhhh!!!!

::EPI BESTDAY CT!!!

4 PENGOMEN






Semoga Hidup Kau Sentiasa DiRahmati Allah S.W.T..


27.5.09

::BILA SI JAKUN BERSOPIN::

17 PENGOMEN

YE! Aku tau!! kowang musti heran aku tayang benda yg aku sopin neh. huhuhu..yelah, aku ni bukan cam kowang. Sesado je bersopin bagai. Aku laki bini mmg payah le nk sopin2 ni. Melainkan bila nk raya je. Baju keje aku yg 12 thn sudah pon aku still pakai elok lagi tau..sedeykan?
mmg sedeyyyyyy...

Smalam time lunch aku lari sengsorang gi JJ Wangsa Maju jap. Eh! Kejap ke? aku sampai opis balik dlm kul 3 gak lah..keh keh..Saje je aku nak carik kasut nk ganti kasut aku yg dah nazak tu. Tup2 sampai sana rupanya ada sale. Kebetulan smalam ada rezeki aku masuk. Gaji ntah bila. Sib bek aku ada dpt claim. Tp aku skang mmg syukur sangat. Rezeki utk aku Insyaallah sentiasa ada. Tak macam dulu..sengkak je tau. Nak-nak lagi time ujung2 bulan. Skang ni Alhamdullilah..adalah la skit rezeki aku anak branak. Tu yang jadik jakun tu. Tp berpada-pada gak la..huhuhu.. Aku beli barang2 aku + Abg Kaman je sbb anak2 aku dah belikan aritu. Dah..jom tengok apa yg si jakun ni beli smalam..


hohoho..sonoknya sopin!
Jakun sungguh aku wei...

muka jakun yg sangat teruja bersopin
walaupon lom bergaji..!

apakahhhhhhhh???

ya! sesungguhnya aku adalah tersangat jakun ye kengkawan.. :P

Baju rege $15 je!
pestime beli baju kaler gini..
dulu aku takmo pakai kaler2 camni sbb aku itam.
skang ni PEDULIKKK!

Ni lak nk buat baju gi keje..
Scarlet. $19 aje!
murah kan? baju ni sweet je..

Tambah koleksi eyeshadow haritu..
yg ni kaler terbaru elianto. dia pekat skit.
pehtu aku beli eyeliner putih + consiler (x reti nk eja)
consiler tu pon pestime gak aku nk pakai.
aritu kan aku ckp nk beli kt bodyshop sbb AJ ckp yg kat sana bagus..
tp aku dah terjumpa yg Offer ni kat Sinma pulak. Aku sambar jelah!
rege betol dia $40++, smalam aku dpt $20++ je.
nanti aku tayang sebelom + selepas guna binatang ni ye..

kasut baru aku.
aku beli kat Vinci. sampai2 je kat sana, trus aku tuju ke belakang skali.
kan dia biasa longgok2kan kasut murah kt belakang tu.
rezeki aku, dpt yg cantik ni..
rege betul $59, aku beli $29 aje!!
harap2 leh la kau bertahan ye kasut. Paling kurang pon 2 tahun la ye..
aku ni mmg jenis bukan ada banyak kasut.
Kalau sepasang, sepasang tu jelah aku pakai sampai lunyai!!
muahahahahaha..tak caye?


Ni kasut aku tahun sudah!
hari2 aku tibai kasut ni je tau.
Nampak cam normal kan? Tapiiiiii..TIDAK ok!!
sebenarnua kasut ni tali dia bukan 3, tp 4!!
memula putus sebelah, aku gunting skali ngan yg sebelah tu.
Kononnye nak bagi nampak sekata la..
org mmg tak pasan..keh keh..
baru2 ni lak, terputus lagi!!
Kali ni dah takleh nk sorok dah..mmg dah lunyai..

nampak? ni tali yg ke2 tau..memula putus dulu aku gunting trus..
so, tak pasan la kasut tu rosak sebenornya

nampak tak kesan aku gunting tu? keh keh..
lega skang dah ada kasut baru..lalalalalalala...

T-shirt ni plak utk laki aku..
murah gilos! $9 je..

Ni plak Tshirt utk jenjalan..
Wow!! RENOMA tu..
jgn memain oooooo
Ingat org bawak lori ikan takleh pakai baju branded ke???


Wow!! RM110 tu!!
tapiiiiiiiiiiiiiiii....dah kalau ada tag merah apa maknanya tu kengkawan??

70% diskaun ok..! kih kih

$33 je aku bayar..lalalalalalallaaaaaaaa


hepi betul dia..


Mekaseh Yang...

opps!! Gambar 30SX!!

LALALALALALALAAAAAAAAAAAA....

::RUMAH KE NURSERY NI??::

10 PENGOMEN


CAMNI LE KEADAANNYE KAT UMAH AKU..MACAM KAT NURSERY!!!



video

::AWARD CUM TAG DARI NAS + AKMA::

3 PENGOMEN

Ayoyoooo
! Dah lama gak award cum tag ni aku kutip. Tp baru skang aku nk jawab...keh keh..bebanyak sori tau NAS + AKMA. Aku bizi gilos skang ni. Tension wei..huhuhu..takpe, sebab malam tadi aku tengok si EL yang pemalas nk mampos hapdet belog dia tu jawab tag dengan gigih, makanya aku pon harus menggigihkan diri jugak. Kahhhhhhhhh....


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :



:: 1 :: AKU KENAL NAS NI MASA SIBUK BERFORUM KAT M.COM

:: 2 :: DIA SEORANG POMPUAN YG AGAK SOPAN DAN BERTATA SUSILA ;P

:: 3 :: DIA TENGAH BUNTING 7 BULAN ++ TAPI TET
AP NAMPAK AYU JELITAS

:: 4 :: LAKI DIA NGAN LAKI AKU KAMPONG YG SAMA, MAT KELATE


:: 5 :: ADA ANAK CANTIK, BULU MATA LENTIK + CERDIK (dah macam pantun lak!)





:: 1 :: MEMULA KENAL AKMA MASA DIA BELI TUDUNG NGAN AKU. AKU PANGGIL DIA AKMA AF.

:: 2 :: SKANG AKMA DAH JADIK GENG BLOG GOBLOG AKU

:: 3 :: SORE DIA CAM SORE BUDAK SKOLAH. (sore aku cam petir!)


:: 4 :: SKANG NI PENOH MUKA DIA KAT BLOG TU TAYANG TUDUNG YG DIBELI DARI AKU. (bila kau nk beli lagi ni wei? beli laaaaaaaaaaa :P)


:: 5 :: ADA REZEKI NANTI KITA JUMPA YE..LEH LAGA2 TETEKS..MUAHAHAHAHA



Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :


KENE KE?? HAIHHHHHHHHHHHH....


:: 1 :: HOBI SAYA ADALAH MENGOREK LOBANG IDONG SECARA RAKUS!


:: 2 :: SORE AKU BILA MARAH ANAK-ANAK LEH SAMPAI SELANG 4 BLOK UMAH FLET MURAH AKU NI TAU.


:: 3 :: TAK BOLEH TENGOK BENDA KOTOR/BERSEPAH. RASA CAM NK MEROYAN KEPALA HOTAK AKU.


:: 4 :: BERPENYAKIT KRONIK. KATA DOCTOR, BUAH PINGGANG AKU BOCOR. TAPI AKU RASA, YG BOCOR BUKAN BUAH PINGGANG, TAPI OTAK AKU!


:: 5 :: AKU KASAR, TP NGAN LAKI AKU MANJA. meowwwwwwwwwwwwwww..


:: 6 :: AKU BIOL


:: 7 :: AKU SRONOK ADA BISNESS SKANG NI. ALHAMDULLILAH REZEKI AKU TAK PUTUS. (dulu selalu je sengkak :( huhuhu )


:: 8 :: AKU ADA LAKI YG BEST!!


:: 9 :: AKU SAYANG GILER NGAN KELUARGA AKU + KELUARGA LAKI AKU


:: 10 :: AKU SAYANG GILER GAK NGAN KOWANG. PENCERIA HIDUP AKU!! AILEBIU ALLS...


Tapi aku takmo la tag sesapa.. lalalalalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

MEKASEH YE PADA NAS + AKMA AF.. AILEBIU!! muahhhhhhhhhhhhhs



26.5.09

::SABUN MAGIK::

1 PENGOMEN
Ni plak untuk KEDAI aku..
lalalalalalalala

SABUN MAGIK!!

CEPAT-CEPAT!!! SAPE YG NK CANTEK???
JOM KITA SAMA-SAMA TENYEH SABUN NI!!


(mekaseh ye Faiza)



klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei