13.3.09

::AKU SUKE!::


Smalam bersempena Hari Buah Dada tu kan aku dok menayang muka sakit aku yg agak jelita tu? Boleh lak adik ipo aku sichumellotey, CT TEMAH nk tau baju apa yg aku pakai. So, dengan rela hatinya aku tayang le baju smalam tu. Alah...tukang amikkan gambar aku ni pon bukan org lain pon. Laki dia gak!! a.k.a adik jantan aku, Sam. Kami kan seopis. Maka harus la dia jadi pak turut sbb bini dia yg nk tengok sangat baju aku tu. keh keh..Aku mmg suke permintaan yg camni tau. Sbb leh gak aku jaja muka aku kat blog sendiri ni. :P


Baju smalam. Baju ni aku selesa giler pakai sbb aku tak payah nk kaber2 pewot. Mcm baju org peknen kan? tp sgt chumell! Peratus peningkatan org ngorat aku smalam agak tinggi. wakakakakaka..harus UP di situ. Oooi, kowang ingat aku x laku lagi ke? Laku oooo..(sayang sgt ngan abang..tetiba! ;P)


Baju ni ade criter dia tau. Aku beli tak jauh. Kat depan opis aku ni je. Kat CentreMart ni le. Kat kedai baju yg aku beli ni sume baju chumel2 ala2 baby doll gitu. Yg aku beli ni dia sangkut kt depan skali siap ade pelekat 50% diskaun. Aku bab2 diskaun ni mmg cukup minat le. Trus aku masuk. Sensorang je hihihi..berikut dialog antara aku ngan salesgirl yg cun tu:


SG : Kak..amik la kak, murah je. Ade diskaun.

Aku : Ni harga yg dh siap potong ke blom ni? (aku tgk kt tag RM32)

SG : Yang tu dah siap diskaun kak..

Aku : Aik! takkan harga baju ni RM60 lebih? Bukan ke bulan lepas aku tengok dlm RM40 lebih je?

SG : Erk..ye ke? (sengeh cam kerang busuk!) Ala kak, kat sni tak ramai customer. Kitaorg takleh nk kasi harga murah sangat. Rugi..

Aik..baru nk terus terang ye?? ooooo nk menipu konon!

Aku : Aku nk beli baju ni tapi kau kasi la aku kurang lagi..

SG : eeeeermmm, saya bagi akak RM28 la.

Aku : RM28?? Aku amik kalau kau kasi aku beli RM25

SG : Jgn le camtu kak. Kalau ade tokey maybe dia bleh bagi la kot.

Aku : Alaaa..ntah2 kau le tokey kedai ni. Kau ni dek..RM3 je kurang lagi. Ujung bulan ni akak beli lagi kt kedai kau ni.

SG : Saya ni adik tokey je kak. hrrmmmm..boleh la. Tp ujung bulan ni akk datang beli kat sni lagi tau.

Aku : Sama la jugak, adik bradik tokey. Yelah..kau bagi aku RM25, ujung bulan ni aku dtg lagi.

SG : Ok..

Ha...Dapat! wakakakakakaka...


Dah alang-alang tayang baju smalam, aku nk tayang gak kebaya aku harini. Biasala aku ni, kalau tak hari jumaat, mmg payah nk pakai kurung. Bukan apa, tuntutan kerja aku tak menggalakkan aku memakai baju kurung sangat. Kang elok2 je aku duk nyangkung nk lipat drawing, nampak lak spender RM1 yg aku beli kat Sakan ni kang! Lagi pon aku mcm kurang selesa ngan baju kurung. Aku ni ganas skit orgnya. Tu sbb bila aku sarung je baju kurung, aku rasa dah macam nk gi kenduri lak! keh keh..lagi 1, laki aku cukup suka kalau aku pakai kurung. Kalau hari biasa dia poji2 aku cantek 15 kali, kalau pakai kurung Ribu-ribu kali dia puji cantek! (yg ribu tu aku tipu! kahhhhhhhh) Ala...aku pakai apa pun, makeup lebih kurang pon ramai gak yg ngorat aku! :P (lagi up) yg penting aku selesa..lalalalalalalala


Kebaya yg dah lama aku tak sarung sbb pewot buncit.
Tp skang tidak lagi..
(ok, aku tipu lagi sbb masa amik pic ni aku tahan napas! :P)
ala..kowang pon slalu gak buat taktik ni kannnnnnnnn

sedang kontrol

ni baru betol..
nampak Taring Keliwon aku!

peace !!










~Untuk kengkawanku sekalian yg kusayang buchuk-buchuk acemmmm, selalunya aku tak hapdet entry Blog aku ni kat opis. Aku create new post kt umah, then aku AUTO PUBLISH kan ia. Sbb aku kat opis tu pon kengkadang takleh nk adap sangat tenet ni. Kejap kang 'toooot' intercom nak itu, nak ini. Kejap kang, Aizah, tolong carikkan surat ni..Aizah tolong itu, Aizah tolong ini. Semua tu dah mmg tugas aku utk sediakan document. Document Controller itu jawatanku diopis ini. hihihi..Harap maklum ye.. ai lebiu alls!

26 comments:

kasihatie said...

lebiu tue kak ai...muah...

Usagi Tsukino said...

ske n sonok follow blog ni. gile2 la ayat... xcm bini org n mak org... bezz giler.. tabik spring rrr

lieya_latif said...

kak, aku suke tgk ko n family ko..sebab pada mate aku ko idup harmoni jek...anak deret2 pun ko leh manage, lagi satu aku suke laki ko sebb same2 tlg wat keje umah....tu yg aku ckp...harmoni ajeeeeeeeeeeekkk he he he

dan lagi satu yg aku tak puas ati, ko anak dah deret2 pun , tapi pinggang ko ramping lagi kak, bile aku ko pakai shirt yg ketat sikit tu, lemak ko takde tergelebeh...heheheh tu yg aku suek, nak kate ko kontrol makan , aku tgk ko makan leh tahan gak rakus nye....hi i hi hi hi.....

yg penting....i lebiu to la kak....hari2 update okeey!!!

iena hamdi said...

lawa hari jumaat pakai kebaya...

eh ai.. ko tak jawab soklan aku.. pasal ko ngan restu tu?.. ko sekolah mana dulu eh?

jiejah d'blogger said...

amboiiiiii sakan ko jaja muka ehhh?
nasib baik muka mmg comey wakakaka.

aku yg x berapa nak comey pun selalu jaja muka sendiri hahahaha

saveme_zero said...

lawanyaaaaaaaaa

FaizAmYAirieL said...

kak ai aku pon sukee kalau beli barang tawar menawar ni...ekekee..pandai ko erk..ekeke..same la dgn aku sgt tidak selalu pakai baju kurung n pakai baju kurung utk pegi kenduri saje..ekeke...ko caye x kak ai kalau aku cakap dah sethn aku keje kat company yg aku keje skrg ni sekali pon aku x penah sarung baju kurung..kaaaaaah..sampai ade dak opis tego suh pakai baju kurung..bkn ape..satu payah nk bergerak lagik 1 malas seyy nk gosok baju..kaaaaaaaahh..

~~ciklinn~~ said...

kak ko mmg comeilah... geramm aku tgok... linn takleh pakai baju baby doll tu..sbb kan aku ni rendah jerk..dah mcm apa ntah apa2...tgok akak pakai cantikk jer ha....

pakai kebaya tu pun tip top lah ko kak..... langsung taknampak anak dah berderet.. hehehheh

nasz said...

tak kisah la kan kalo kita pakai baju murah ke mahal kan? yg pntg kita selesa...

tp kan kak ai, aku nak menuntut ilmu tawar menawar ni kat ko la. aku tak reti nak tawar mcm ko buat tu. suke la!!

Tinie said...

ko mmg lawa k.ai..i am not deny!!! wakakaka..
awet muda..mcm lebih muda drpd aku..hik hik..

elly said...

wahhh cam ayam dare ko ye kak! melaram sakan! wakakaka... ms memula aku nengok gambo ko kat m.com pon aku igt ko ngandung ank sulong, upenye anak ke 4 ko ha amik! kahhhhhhhhhh....

MUMMY ILA said...

amboii..amboiii

TuYa : said...

kakak ai ku yang vouge..biar la peyot kak ai buncit ke..ade taring keliwon ke..yang penting kak ai besttt kuasa nambelas..hehehehe..bodek ada makna nih..tgguuuuu!!!

shi3la said...

hermmm betul ler ckp derang sume kak..walau anak dah empat tp bdn ko manitain jerk kak..kalau haku laaaa kannn....*uishh baik takyah bygkan ...kang migrain lak..*

apisz said...

tomeynya..anak sape ni...heee...

D.O.U.B.L.E...S said...

betul la kak..ko nie tak nampak langung anak 4.

Nur Syafawati said...

peweettttttttttttttt...
lawo baju ko!
lawo body ko!
lawo jubo ko!eh..jubo la..taring ko!
aku suke semuanyerrrrrrrrr...ko dah slim eh..x tembun2 mcm dulu..satu peningkatan yg sihat...aminn..jaga kesihatan baik2 yerk..jgn dok nak pasan je 24jam!!!kahhhhhhhhhh

ai said...

Ciss kau syapa!!! mana boleh aku tak pasan 24 jam!! dah itu mmg rutin & makanan aku nk perasan + riak. Hobi org panggil! wakakakakaka ;P

Rafizah Nordin said...

aku amik yg last je la...
i lebiu tuuuu
kikikikkkkk

iena hamdi said...

oooo icc... sebab baby restu tu classmate aku... hehehe

tu yg konpius kot aku satu sekolah ngan ko..hehehe

shiemz said...

wah...mcm anak dara..tayang body..ramping siout... anak dah 4,5 org...aku nie anak baru sorang...mcm anak 3,4 org...hehehe

helena's said...

tahan napas tu taleh blah..ekeke

ieda said...

kak ai ni awet muda betul lah...

F A R Y N said...

kak,pakai la gincu merahhhhhhhh...
baru la meriah...hahahaha...
pastu muncung2 sket mulut tu...

♥ Eda ♥ said...

amboi bukan main mahal harga asalnye..mengalahkan MNG..muahahaha..nasib baik ko tere menawar ..klau aku..oh ok..cabutttt tak yah beli...kahhhhhhhh

Big Mamma Bukhari said...

nampak sopan akak ngan kebaya itue!! ehhe..
i lap u jugak kak.. muaxssss!!
keje rajin2 tau!!

klik klik (^_^)