6.3.09

::PRODUK KECANTIKANKU::

Tajuk giler poyos!!!


Entry aku kali ni special utk SURI yg mintak aku tayang produk apa yg aku guna. Dah aku khabarkan kat kau kan Suri, barang2 makeup aku sumenya bukannya ade jenama mahal2 pon. Aku pakai sume yg murah-murah. Yang free pon ade gak! Kau jangan tak caye lak..ha, tengok ni Cik Suri ku sayang...


PENCUCI MUKA
aku baru je pandai pakai pencuci ni,
sebelum ni aku basuh muka pakai sabun mandi tu je!

TONER
ni aku guna sebagai pembersih makeup aku,
tu pon adik ipar aku, Naemah yg ajar.
rupanya lps basuh pon, still kotor lagi kulit muka tau.
so, aku guna ni la..murah je, RM5 lebih (yg kecik)
PELEMBAB
aku guna ni stat dari aku pantang branakkan BB
tp aku tak guna seharian, aku sapu waktu malam je..

SYAMPU
sebenornya aku guna HEAD&SHOULDER
pakai syampu ni berkerak rambut aku! (kelemumur)
tp dah ini je yg ade kat umah skang ni,
aku lumurkan jelah..
Syampu ni dpt free beli Olay tu..kih kih

MANDIAN
Biasa aku guna sabun mandi Dettol tu je.
Ni sbb ade org baik hati kasi free kat aku.
wangiiii, tp pas abis nnt aku sambung pakai sabun buku balik!
pakai ni senang aku bawak bila aku masuk wad..
LOSYEN KAKI & TANGAN
Mmg dari dulu aku suka pakai losyen sbb kulit kaki aku kering.

LOSYEN PEWOT
aikkk!!!! untuk pewot pon ada??
keh keh..dah pewot buncit, kene la aku sapu benda ni.
Tp mmg best ooo sbb dia panas, sedap je rasa pewot

PERFUME
keh keh keh..leh ke benda ni aku kategorikan sebagai perfume?
aku mmg tak pakai yg mahal2 tu.
ntah nape, mmg tak minat.
dari aku anak dara dulu pon aku x penah kuarkan
duit ratus2 nk beli perfume.
Sembur yg ni pon boleh la..asalkan lepas mandi tu bau segar udah!
benda ni aku share sembur ngan Along.

LIPSTIK
Buat masa ni aku guna SILKYGIRL punye.
Murah je dlm belas2 ringgit je.
Kalau dah abis nnt tak tau le nk beli brand apa pulak
sbb aku ni tengok pada kaler. Aku suke yg natural.
Kalau aku ternampak kaler tu cantik, aku beli.

BEDAK
huiiii..ni le nyawa aku.
Aku suke giler ngan bedak ni..nampak natural je.
tp kalau aku sapu 6 inci tu yg nampak cam tepong gomak tu! kahhhh
Sebelum ni kau jgn tak caye lak aku guna bedak apa..
Aku guna BEDAK NYONYA (bekas merah)!!!
kau tau bedak apa tu? bedak tu biasa jual kt kedai2 mamak, psr malam..
ntah nape, bedak tu je yg sesuai ngan aku sebelum ni.
MASCARA
Ni pon ibarat nyawa aku gak
Sbb skang ni aku tak bape nk makeup gi opis.
Aku pakai bedak + mascara + lipstik je.
Yg ni aku beli SILKYGIRL punye gak..
masa aku beli tu siap ade offer ooo, beli 1 dpt 1!!
RM15.90 je..keh keh
Sebelom ni aku beli yg Maybeline. Bagus..sekata je

EYELINER
Dulu aku rajin tenyeh eyeliner ni.
Skang ni aku malas nk cuci.
Itam cam belukang muka aku!
Aku pakai bila aku rajin je..
menjadikan mata kita tampak chumel gitu! :P
yg ni aku beli kat MYDIN je!
tak ingat brape hengget..dlm RM5.90 je kot.
No brand! tp cantekkk...smooth je..

EYE SHADOW
Aku punye ni nampak mcm gah je kan?
hakikatnya benda ni dah terkopak-kopak dah! keh keh
Lama nk bagi benda ni habis sbb aku skang jarang pakai.
Ni pon takde brand sbb aku beli kat MYDIN je..
kwang kwang kwang
EYEBROW PENCEL
Kalau aku takde ni pon aku rasa cam tak idup.
Musti aku nk gak kalerkan bulu kening aku ni,
bagi lagi nampak lebat + berbentuk..
Yg ni aku beli kat pasar malam..


Ha! dah puas ati kau Suri? Kau ingat, aku ni kakak pada Pak Andam Rock tu guna makeup yg mahal2 ke? TIDAK ok...TIDAKKK...! keh keh..

AJ mmg guna krayolan + MAC utk andaman. Mmg le idaman aku kalau aku dpt beli makeup yg mahal2 tu. Tp aku rasa sama je. Buat apa nk beli yg mahal2. Yg penting kretif. Lagi pon aku bukannye jenis berduit. Baik aku leburkan duit2 tu untuk anak2 aku..tp cam kowang yg berkemampuan boleh la..kalau kowang nk belikan aku pon boleh jugak! keh keh..


AJ, bila kau nk banje Kak Ngah kau ni Lipstik MAC yg mcm aritu tu?? aku suka la kaler tu. Kalau kau terbuka hati nk belikan aku, beli kaler yg sama gak ye??? lalalalalalalalalala


16 comments:

Tinie said...

amboi banyak nyer brg mekap ko..
hik hik..

helena's said...

bedak ngan losen perut tu same!!haha

iza iziana hasan said...

i pelanggan setia SILKY GIRL..
murah ....hehehehe....
ye ke dulu pakai bedak nyonya je?
pastu cuci muka ngan sabun mandi?
ganas...ehhehehe

kasihatie said...

hehe..kak ai banyak benda makeup kiter nie sama la.olay,bedak miami tue...pastu perfume tue...losyen perut tue..keh..keh..atie pun mcm kak ai beli yg murah jer...heheh

iena hamdi said...

agak agak kalau krim perut dah habis meh order kat aku tau... http://mamamiabeauty.com.. spsesl rege aku bg siap pos
jejehhehehe

lieya_latif said...

kak, lipstik kite same....lieya suke pakai silky girl ngan maybeline jek, sebab yg lain kalo lieya pakai bibir lieya menggelupas...

kak ko same cam aku....aku pun tak pakai barang branded2 nie...aku lagi la...krim aku, aku pakai krim temulawak tu ajek...pencuci muke, yg jenis susu kambing...aku mmg tak leh pakai mahal2...siap leeee naik jerawat....best kan muke aku...maintainance tak mahal!!! he he he

ummu_hanis said...

hai yang, hihihi. ko ni kan, very the menceriakan idopku. eh akak pon dulu pakai sabon mandi jek basoh muka. akak rasa lagi bersih. pastu kan, idong akak cam ngelupas ngelupas, teros akak pakai pencuci muka bebetol. tu pon yg murah. pakai cosway jek. tu pon beli bebanyak masa buy one free one. hihihi. sepandai adikku bukan???

suhida said...

kak ai,wlupun pakai brg2 murah je.tp kak ai tetap maintain cun gitu..ni mesti ada petua ni.syer ar ckit..hehe..
okla tu kak ai,anak da 4 pun still jaga lagi.saya time rajin je.gi opis pun tak mekap da skg ni.haru~

Usagi Tsukino said...

huhuhu dh try scrub pki sbn serbuk???

TuYa : said...

walopun barang mekap kak ai x branded bagai..akak tetap vouge gitu..kelasssssssssssss!!!

shimazahar said...

banyak-banyak barang ko tu kan kak.. tang losyen tu yang sama... hahaha.. orang pun pakai gak losyem MUSTAJAB tu.. best kan.. hahahha

Eda said...

tak mahal ko kater...bag aku olay total effect tu dah kategori mahal dah..lain la fair n lovely..aku dulu berkire2 nak amik yg tu..kahhhhh

kirana-ummikmal said...

sama la kak...aku pun mende alah ni sume yg murah2 ajek...
tapi sama la mcm aku...bedak MIYAMI itu adalah nyawaku jua...muahhaaa
kalo xde edak tuh rase mcm mayat idup pun yek gak...huhuhuhu

elly said...

sempoi ah... lebih kurang cam aku je... nanti aku tepek lak barang2 aku ye kak...

saveme_zero said...

banyaknyaaaaaaa...aku takde la byk mcm ko ni..hahaha. nti ada masa aku tayangkan ok. skrg bzzzzzz

hanumHae said...

hehe sama la sy pakai bedak miyami gak. nyawa tuuuh! dpt tepek sikit2 pun jdi la. ada konpiden gak nk jmpa org ramai..ehehehe ;p

klik klik (^_^)