10.3.09

::GENG PENGEMBARAAN AI BERMULA::

Hari Ahad aritu aku angkut anak2 aku gi Cineplex kat Selayang Capitol lepas bekpes. Bukan main awal kami sampai. Panggung wayang tu pon blom bukak! kih kih..semangat kau nk tgk Upin Ipin. Sebenornya aku yg over. Dari memula tu aku x sabar2 nk tengok. Tp kan ramai giler. Baik aku gi time2 cam skang ni. Giler banyak kosong tempat duduk. Kowang bayangkan lah, aku anak branak je je yg duduk kat row tepi. Boleh je nk duduk kat memana pon. Kau nk golek kat tengah jalan tu pon boleh. Sangat selesa!

Tp jenuh giler nk tunggu waktu siraan tu. Kul 1p.m. baru stat. Berpusing2 kami anak branak. Mmg betul cam pengembaraan anak branak kat Selayang Capitol tu! last2 kami lepak je kat McD makan eskem. Bebudak tu pon leh main kat situ, aku leh lepak.. Mmg best la criter ni. Bagi aku yg paling klakar si Raju tu. Keh keh..giler lawak dia ngan bapak dia! adoiiihai..aku rasa bunyik aku yg paling kuat kt dlm wayang tu. Oh ye! sampai skang ni kami panggil Ely 'Oopet', sempena nama makluk asing kaler pink tu. Kiut je..kihkih..

Jom kita saksikan GENG PENGEMBARAAN AI ANAK BRANAK!!!!!!!

see? x ramai kan? syiokkk oooo

Ai + the GENG

Laki sapa la ni wei?

Laki aku! Laki Aku!

Pengembaraan bermula!

Fuyooo...tangan Oopet masuk lam poket tu!
sangat poyos..

model itek DiGi

Beli enpon ke bang?? uhuk!!
Classic capture by Along
kau nk kalahkan mama kau ye Long???

Aloloo..chumelnyeeeee
walhal, memanjang je gaduh! huh!

suke tengok BBQitie masa ni,
Cute sangat!!

oooohhhh..kau mmg sengal!

nampak pompuan tu nguap??
kih kih

BB Qitie

QiQin

Tasha
Besen, tengok menantu kau!
sangat poyo jalan tangan masuk lam poket
..
isk kau ni Oopet! geram mama!


12 comments:

jiejah d'blogger said...

ahahahaha sgt cute ko anak banak & sgtlah seronok sbb ko ada segerombolan anak darazzzz.
i jelessssssssss ..

Nur Syafawati said...

aku suke nengok adegan korang anak banak weh!!!termasuk la laki ko yg amat sporting tu!!!huhuh...happy!!happy!!walaupun gi tgk wayang kan..hehehe
amboi ely...dah mcm dewi remaja dah posing masuk tgn dlm poket..tapi chumel..

Eda said...

selayang capitol tu idop lagik yer mek...tu tempat lepak aku zaman kanak2 tuh..muahahaha.... tapi klau nak tgk wayang kat situ mmg senang nak dapat tiket berbanding tmpt lain ... sebab tak ramai org..hehe...

dak elly kecik2 dah pandai posing maut..ni musti senior2 nyer ngajor nih..hehe kiut gilee

helena's said...

best kan cite dier..ok la hehe

saveme_zero said...

ngehngeh...amacam?? sonok tak geng?? tapi aku suka geng ko kak ai..hahaha..meriah tol.

fahmi latiff said...

tgk panggung ngan family best nyerrrrr... makan kt mcd d.... :)

lieya_latif said...

suke lieya tgk family ko kak...senangkan sume dah besar, senang nak ke mane2....ade along yg tukang amik gambar....mmg bbest....

kak, cite geng tu mmg best, aku tgk mase tu pun pecah perut gelak...mase leiya tgk tu, org2 kat panggung sporting, masing2 tak de kontrol2 gelak, tu yg kecoh panggung mase tu hi hihi

kak, aku dah buat steambot ko tu...mmg sdp....aku amik resepi dari kak shimah.....hi hi hi

shi3la said...

salam kak..im new here but i dah lamer follow ur blog.hepy bacer blog akak..sgt bes..anak2 akak mmg chomel..
hemmm anak2 akak jerk chomel yerk...akak jgn prasan chomel plak..kahhhhhh gurau jerk..

Rafizah Nordin said...

wahhh bilelah aku dpt bawak anak2 aku g nih...

ehhhh biase la menantu aku
dia ngikut kepoyoan mak mentua dia
kahhhhhh

elly said...

sonotnye gi ank banak... ely ok ke duk lam panggung tu kak?

danirma said...

bestkan citer nya.....anak2 aku pon sonok pi tgk ...

Dy said...

Amboi...berposing tak hengat anak beranak....cik abang jer control macho...cam laki ku jgk...

klik klik (^_^)