11.3.09

::AUTA SI BB QITIE::

Petang smalam aku tak bape nk sihat badan. So, laki aku suh le aku berehat kat dlm bilik. Tp, aku takmo tutup pintu sbb aku nk baring je..BB + Angah main kat ruang tamu tu. Biasalah kan bebudak kalau main terjerit2! Tetiba je si BB sound Angah :

"Angah, MOUTH SLOWLY! Mama nk tido!"


kih kih kih..sebenarnya dia nk suruh Angah cakap pelan-pelan..


Lepas aku kuar dari bilik, laki aku criter la balik. Aku panggil BB ckp ngan dia,


"Pandai BB speaking. Tp BB ckp tu tak betul la sayang..tu macam ckp bahasa melayu je! Mouth Slowly = Mulut Perlahan"


"Patutnya BB ckp le Angah, quiet please. Silent pon boleh.."


dia gelak je...eeeee geram aku budak chumell ni! Auta sungguh dia!


12 comments:

fahmi latiff said...

"Pandai BB speaking.....

ok la tu.... heheheh.. :)

ZiE said...

cute je BB ckp mcm tu... tak pe le belajar dri sekrg ye BB dah besar nanti bole le speaking ye

elly said...

hahaha... x pe,bajar sket2 ya bb...

helena's said...

skipping la anak kak ai..ok la tu!

miss♥wahida said...

g00d girl BB...KECIK2 dah pndai ckp ongputih walaupun bercampur aduk hehhehehe

lieya_latif said...

bijak anak ko kak....walau pun salah tapi die pandai nak cari ayat....kire okey la tuuuu

sitione said...

kekekeke

speechless aku jah oii..

x per learn from a mistakes..

MUMMY ILA said...

cute jek dak BB ni

nasz said...

tak pe kak ai, elok la tu dia ringan mulu tnak speaking. bg galakan lg, pasni memang terrer la budak tu speaking. mau nye mama dia pon tak faham. hahaha

D.O.U.B.L.E...S said...

pandainya bb...speaking...kalah m.tam no...

nabilah_2908 said...

comei ah ank akk.. :)

ppb_ppkp said...

EHEEEHEHEEHE..SERONOKNYA ADA ANAK..PANDAI PLAK...
RE: KAK AI....IMAH AKAN SLOW2 BELAJAR DARI BLOG KAK AI.,HEEHEEH
CUMA MASIH TERTANYA2 MCM MANA NAK BUAT BACKGROUND N MUSIC

klik klik (^_^)