27.3.09

::RESULTKU::

HOSPITAL SELAYANG ni dah jadi cam umah kedua aku. Selain dari sbb kidney aku ni, aku penah gak branakkan BB Qitie + Ely kat sini. Alhamdullilah, sepanjang aku dapat rawatan kat sini tak penah lak dapat yg burok. Layanan dowang bagi aku tip top! Makanan pon best. Bersih. Aku x pernah masuk wad 1st + 2nd class. Aku mmg duduk kt wad yg tak berClass. Tp cantek + selesa je aku rasa. Tak yah masuk bilik ekon tu pon takpe.

Tghari tadi aku gi sana amik result x-ray aku..




Dan keputusannya ialahhhhhhhh..jeng jeng jeng...


SAH! Takde batu karang dlm pewot aku. Aku dah khabarkan pada doktor klinik $1 tu. Kencing aku berdarah + protien sbb kidney aku bocor. Dia tetap gak kata nk tengok kot2 ade batu karang. See? takde ok. huhuhu..aku ingat dia nk x-ray kidney aku skali. Rupanya TIDAK! mmg semata-mata X-ray utk tengok batu karang je. Huh! Letih aku tau sbb result ni mcmana pon kene gak hantar ke Klinik Rawang tu..mmg letih tahap gaban la aku harini. Neway, syukur gak takde batu karang tu. Kalau tak, tambah lagi 1 le penyakit aku!!! huhuhu

13 comments:

ppb_ppkp said...

alhamdulillah kak ai...
semoga sihat hendakNYa...amin...
dugaan dari Nya...mcm imah gak..dugaan DIA x bagi zuriat lagi...

My Blog said...

berdoa jelah ya... mcm saya gak

☆ lieya latif ☆ said...

sykur takde batu karang kak ai....mesti berdebar result tu nak kuar kan kak .....ape2 pun aku kagum ngan ko kak, sebab ko tabah ....semoga ko sihat sentiase.....

T.u.Y.a said...

alhamdulillah kak ai x kena penyakit batu batan tu...
tuya doakan kak ai sentiasa sihat..byk lagi ilmu nak nuntut ngan kak ai nih,jgn le biarkan ank murid x berdaftar ni terkial2 sorg2..heheheheh

kirana@eja@ummikmal&irfan said...

aku pun x penah masuk ward ade ekon kak...wakakakaka

moga ko terus sihat tau!!!
dan ttp mantain cun...;P

Rafizah Nordin said...

alahai besan aku...nasib baik xde batu karang klu tak udah kene tambah cekelet...

danirma said...

alhamdulillah kan.....mintak2 ko cepat sembuh...

~~ciklinn~~ said...

alhamdulillah takder..... jaga kesihatan tau kak.....linn doakan akak sentiasa sihat..

kakngah said...

klnk singgit rwg belah mana ek??? aku nmpk klnk haiwn jek..

suhida said...

kak ai,bpk saya buang batu karang kat melaka,cara tradisional..doc tak caya..siap masuk OT da na operate.tp diorg xray lagi sekali sblm operate,n tengok mmg batu karang bapak saya dah takde dah...hahaha...ingat balik,lawak..kitorang ni yo yo oo gi tengok abah kat spital selayang tu.gaya abah memang macam org baru lepas operation ar..malam tu baru dia pasan,takde pun luka lubang kena tebuk.tanya nurse,nurse cakap tak operate pun sebb batu takde.gaya dia mmg macam sakit betullah..padahal tengah mamai sbb ubat bius.lawak lawak..

sis_nita said...

amin.. semoga adik havoc aku ni sentiasa sehat.. dan meriahkan blog ni.. dgn gambo2 menu yang menyeksakan mata akak.. muehehehe!

el said...

syukur alhamdulilah xde pape...abis tu jgn ko cekik segala alam kat dunia lak..jg pemakanan..tpi ko aku tau mn nak dgr nasihat org..lantak ko lah..asalkan ko bahgia sihat ....kahhhh

♥ Eda ♥ said...

sesuka je doc tu buat tuduhan melulu..kahhhhh..nasib la takdak kan..werh bile ko tunjuk gambo taman tingkat bwh kat sepital selayang tu..teringat aku..dulu aku paling seram nak lalu taman tu n turun ke tingkat bwh tu..sebab kat situ dekat ngan bilik mayat... huhuhu... ade satu kali tu aku dah cuak sebab sunyik je... lekas2 la tekan lift nak naik..bole tak time tu lift takmo tutupp...wtf!!!!!~huhuhu

klik klik (^_^)