26.3.09

::YUHUUUUUUUUUU::

Aku baru je sampai kat umah. Kehulu kehilir aku tercengkot-cengkot gi klinik pehtu gi spital lak. huh!

Aku kan demam dari smalam. Pehtu balik keje smalam giler punye tenat la! giler keras kejung kepala hotak aku. Yg tu leh tahan lagi. Tp dia tangkap otot2 ngan tulang temulang aku yg tak tahan tu! giler susah aku nk bergerak ngko! Takkan la aku nak mengensot lak kan? kang jadi cam criter hantu indon tu. Sis Ngengsot!! tp mmg giler la wei. sakit nk putus nyawa badan aku mlm td. Nk gi spital..pikir lak anak2 ni camne. Nak tinggal ngan sape. Mmg takleh nk wat apa pon. Tp mmg dah aku standby dari awal. Aku kalau demam mmg teruk camni. Aku ni kan speSIAL kes.

Pepagi tadi lepas antar anak bagai..laki aku teman gi klinik kerajaan RM1 tu. Mcm biasa gak doc suh amik darah + test urine.Apak aiii...dlm seminggu 2x aku derma dara aku ..huhuhu. Dan seperti yg telah dijangka, darah dlm kencing aku giler punye tinggi!! Result darah pon tak cantik. Dah kene jangkitan kuman. Pon tinggi gak. Paras paling tinggi normal pon 9.0. Aku punye 15.3!! Doc trus suh aku refer ke Spital utk Xray buah pinggang kesayangan aku ni. Kot2 le ade stone ke, bengkak ke..sbb jangkitan kuman tu tinggi + aku azab sakit blakang + tulang temulang. Udah le kat klinik tu aku berulang alik gi Lab & bilik doc..ni nk kene gi spital lak..adoiiii..azab wei! Nak soh laki aku tolak ngan kusi roda, cam over lak. (tp mmg aku apa2 pon over!.. ;P)

So, pegi jugak le spital tu tadi. X ray apa yg patut. Tp result tak dpt harini sbb kekurang doc katanya. Esok baru keluar. Tu pon kene tepon dulu nk kompomkan. Makanya, esok aku masuk gak la keje sambil nk tunggu result xray tu kuar. Baru aku gi spital amik, then hantar pulak ke klinik RM1 kat Rawang. JENOH!

Senin ni lak mmg aku ade appoinment ngan spital selayang. Mmg kompom la aku MC. Leh la aku rehat lagi..haihhhhhh...


14 comments:

el said...

aku pun penat bc cite ko ni..woi ai..jap amek napas...huuuuuuuhaaaaaaaa..ok...alamak ai tggi tu result dia..tu la ko asyik telan mentendarah x hengat..hehehe sekali haaa kauuuu result not cantek...dah tau nak kena cek up mkn le pada2...ni tak.. tgk blog ko je.. menu x hengat..apa2 pun ai..suke ko le yer nak mkn pe punn..aku sbg kwn just nak beringat jek..w/pun kdg2 aku x kesah...kahhh asalkan ko sihat dah semakin sihat...wallahhh ai lebiu hehehe

nabilah_2908 said...

cian akk...

sabar la yer...
get well soon... :)

sis_nita said...

dah tu ai.. bebawak berehat.. jaga kesehatan teww.. riso akak nengok ko bagai nak somput wat entry ni.. hope ko cepat sembuh yerr..

~~ciklinn~~ said...

CIANN nyer ko kak.... byk2 rehat.... jgn degill nanti aku cucuk karang...

shi3la said...

laaaaa naper sampai gitew kak ai..dahhh bebawak ler rehattt...

Tinie said...

ko dah jd pelanggan tetap kat klinik tu erk..

;( ko macam org xsakit jer...macamner ko berselindung erk??aku kalu demam pun dah nangis rindu mak tetiba;( sob sob

elly said...

bwk rehat byk2... jadual akak hari2 padat aku nengok... tp ye la, sape lak nak uruskan anak2 ko plak kan? x pe... pelan2 kayuh yer jgn gelojoh ngat ko tu kahhhhhhhh...
ape pon... ko kena kuat tau kak!

jiejah d'blogger said...

ai
iisshhkkk ko ni ,
apesal x mc lama² ?
kene rest oooo , jgn paksa diri kerja kalau x larat ..

wahhhh tetiba aku jd mak nenek hehe
apapun aku harap ko cepat sihat ok!

eLYies said...

siannya ko kak......byk tul dugaan mu kak...aku harap ko cepat sembuh yer...

MUMMY ILA said...

penatnye aku baca situasi ko ..
sian ko kak ai. tp xpela abe kaman sentiasa berada disisimu..

bawak2 la berehat ye.... happy2 sellau...jgn lupa makan ubat...

♥ Eda ♥ said...

mamek... tak kering ke darah ko asyik kena sedut..huhuhu..ko dah la mmg kering..:( sepital tu dah jadi umah ke2 nko dah..sabo la mek.. aku selalu doakan yg terbaekk utk ko :)

ppb_ppkp said...

kak ai...semoga sihat selalu.
try minum gamat healin.

saveme_zero said...

huhu..sian akak aku sorang ni. wat ever,aku doakan moga ko cepat sembuh gagah perkasa OK.

danirma said...

sian nya ko kak ai....tgklah sakit2 pon sempat hapder blog...wakakaka...dah dpt mc tu ko rest betol2 yer...aku doakan smoga ko cepat sembuh k...

klik klik (^_^)