12.3.09

::BUDAK NASIK::


Lepas jem smalam, sampai je kt area umah, trus singgah kedai tomyam dulu. Isi pewot aku yg tengah menggelegak kebulur tu! Aku order tomyam campur yg malatop gadabush + kangkong blacan pedas menceler jubo. Mintak nasi 2 pinggan utk laki aku tompang sekali. Mak aiii..licin lecat! puas pewot mak makan nyah! Utk anak2 aku orderkan nasik goreng cina 2 bungkus. Sbb anak2 aku sume mintak nasik utk malam. Kadang aku masak nasik, goreng je telo. Tp smalam aku malas + x larat. Beli jelah. Kadang tu aku belikan je nasik lemak kosong utk dowang. Along je tekak lain skit. Suke nk makan mee + megi.

Dah kenyang, gi amik bebudak tu kt nursery..trus balik umah. Sampai je kt umah tgk bergelap. Aku dh agak, musti Along tido. Keletihan dia smalam. Ade ujian pastu ptg ade ko-ko pulak. Tido kejut takmo bangun. Trus tak ngaji. Keletihan sgt kot. Tp dah lama tu aku paksa bangun gak. Nak suruh makan..

sian dia keletihan..

proses bagi anak ayam makan bermula.

kami suka suap anak sbb tak bersepah + dowang akan makan banyak.

Oopet ni pulak jenis yg tak sabar.

Mmg susah nk ikut turn. Molot bising cam anak burong tu!!

'nak agi!' 'nak agi!' 'nak agi!'
- nak lagi!
mmg kene bagi makan nasi sbb dia pandai amik pinggan
pastu jerit2 'nak acikkkkk'

hui! bising oooo..
tengok semangat nganga!!
kalau nasik bagi dia is number one!

BB Qitie lak

Angah lak..
kelakar tau. aku ckp le aku belikan nasik goreng cina,
pastu Angah tanya aku,
'kenapa mama beli nasik goreng dekat org cina?'
wakakakakakakakaka..
kau ni Ngah ;P

Dah siap suap anak-anak ayam makan,
brenti rehat jap ye abahnya?

'abahhhhhhhh..kitaorg amik anggurr'

ngap!

selingan..
THE MOMOK!!!
Dah ketat pewot, amik menan lak


Turn along lak makan..

Ya Allah!!! nak jugak kacau along dia makan.
tp dia bukan main2 tau.
Dia makan sungguh!!!


Ini le BUDAK NASIK!!!


18 comments:

MUMMY ILA said...

knp la anak aku cepat nak jd ORANG BESO.. makan SENDIRI..minum SENDIRI.. XMO SUAP2 CAM ANAK KO.
SEMUA NAK BUAT SENDIRI.. BERDIKARI SANGATTTTTTTTTTTTTTT

KasiH said...

Kak Ai, konsep mkn bersuap tu memg betol..daku pun lg suka suap dak adam dr bg dia mkn sendiri..kalo mkn sendiri sure byk main dr makan..

miss♥wahida said...

sonok tengok deme makan..meriah...

Eda said...

hikhik..nasik beli kat org cineee..lawok gak..

gambo elly yg last tu macam rupee aku dah aku tgk..hak hak....suap jgn tak suap..janji kenyang...

elly said...

cepat nye ko update kak... pendek kata blog ko ni dah cam jadual harian kehidupan ko hehehe... suke suke... aku suke baca hehehe

shi3la said...

emmm tang "nak acik" tuh memang sejibik cam Danial..siap ambek pinggan yang tak tahan tuh..
tapi Danial amatlah tak soka haku suap diyer suker suap sendirik walau pon diyer tau yg haku amat lah tak soka diyer makan sendiri..*err haku agak jerk diyer tau..huhuuu*

Bibu said...

bile mase ko ade mase upload n update nih!!adoi!aku tekejar2 kadang lom abis smepat baca entry lepas..tup2 ade lagi ..aish! gear 10 betul!

saveme_zero said...

aku suka dua2..sama ada suap sendiri or disuapkan. klu aku rasa alya nak mkn sendiri...aku kasi tp sepah la kan..hahaha.

Tink said...

geram aku tengok bdk nasik tu.
badan kental je...

ieda said...

bagus kak kalo anak2 mkn bersuap..kenyang pun kenyang pastu x bersepah...amsyar pun sama jugak nasi no 1 menda lain kira no2 lah...

~~ciklinn~~ said...

akak linn pun suka suap anak...diorg mkn byk..n kita tak payah mengemas balik nasi yg bertaburan...

tapi aku sungguh kagum dgn mamt tutup bdn dgn tuala tu..tekun menyuap anak mkn.. kalu laki aku mau menjerit2 nak nasikk sbb byk masuk kemulut bapak dier... hahahhha

FaizAmYAirieL said...

kak ai aku suke kalau suap budak..aku kat umah mmg suap Airiel tp aku geram giler kalau die x mo nganga beso2 n habiskan nasik die..mmg aku sumbat2 mulut die tp die luih balik..kahh..geram haku..tp kat luar mmg aku suh die mkn sendiri sbb aku pon nk mkn gakkan...so bagikla die can makan sendiri n kalau die buat sepah pon bkn aku yg kemas..kaaaaahh..sungguh selfish aku ni kan..ekekkeee..rajin abg kaman tu suap anak2 erk..betuah la ko kak aiza..kalau amy aku suh tgk airiel kejap pon die x tertengok..hangin je haku..ekeke..sungguh kuat makan itu budak bam bam erk...aku suke budak suke makan...sbb aku pon amat suke makan..eekekekee

D.O.U.B.L.E...S said...

kak...
anak2 dak ok ke tinggal kat taska tu la nie...budak nasik tu mcm mana?siannya kalau kat taska tu tak dapat mkn nasi yek...tapi nampak dia dah bamm..bammm sikit la...

Emy Omar said...

seronok tengok budak2 tu makan especially yang bam2 tu kak Aii anak2 kita berpaksa suruh makan kadang2 tu sampai naik merajuk kita dibuatnye..ye la masak penat2 pastu suruh makan tak nak..hampeh tu budak2 ni

iena hamdi said...

haha
aku pun sama lagi suka suap anak aku makan walaupun farid dah nak 7 thn... peduli apa org kata.. janji aku suap anak aku sendiri...

bukan apa sampai sekarang pun aku masih mandikan anak2 aku.. hehheh

kasihnyer IBU... hehehhe

Usagi Tsukino said...

laaaaa xtau plk kuat menlantak upenye cik bongsu tu.. tp xpe.. ttp cute....

kasihatie said...

suka nengok si opet tue makan nasi...bersungguh dia makan...

rossysweety said...

kelakar tgk yang tukang suap pulak yang kena pakai bib...hehehe...

klik klik (^_^)