16.3.09

::SABTUKU::

~Aku sebenarnya ada kat umah ni. Aku x larat nk keje. Badan aku tetiba x sihat dari lunch smalam. Campur lak ngan jubo aku cirit birit ni. Adoiiiiiiiiii...ntah2 sebab aku balun petai smalam kot. Ntah le..aku nk gi klinik kang mau kene $30. Mmg le kompom dpt mc. Tp bazir lak duit yg dah nk susut ni. So, aku amik EL jelah..huhuhu
****SABTUKU****

Harini stat coti skolah seminggu. So, mmg dari awal dah rancang nk antar Along + Angah kat Melaka, umah mak aku. At least, takde la along keseorangan + keboringan kalau duk kat umah ni. Elok kalau aku antar je ke Melaka. Lagi pon mmg Along suka duk sana pon. Manje giler dia ngan nenek dia tu!

Pepagi lagi aku dah buat kek kokos utk iena. Dia tingin nk rasa bila aku tayang kat sni aritu. Takpela, bukannye susah pon. Leh gak aku bawak balik Melaka skali. CT Temah & adik bradikku, utk kowang nnt ade rezeki aku buatkan ye..(ayat memujuk.. :P)

Along yg gigih memukul adunan sehingga lebam!

bekpes yg simple sbb aku malas nk masak.
utk lunch pon aku goreng ikan je pastu buat cili kicap.

dlm perjalanan ke Melaka..

muka aku yg pucat mcm mayat!!!
tp nk jugak tayang sbb pakai tudung baru yg aku beli kt psr mlm tu..

nampak tak kuku jari Opet aku ni berinai??
ni cikgu nursery dia punye keje la ni! huh...

dah lalok nk tido

abah pon cam ngantuk je drive, tambah lak ujan..huhuhu

dah tido dah budak Opet ni!

tak duduk diam!
sep sep sep
tom tom tom

Along tak pedulik keadaan sekeliling!!
tido is the best..
jem sebab ade banjir kat area Bangi

Abah tengah pujuk Oopet yg sibok nk ngikut aku gi kencing..

dah sampai...wahhhhhhhhh ada rainbow la!!

sampai je, trus terjah dapo!! keh keh

Aku mmg tak heran ngan bubur kacang tu, baik aku bedal nasik!! huh! malatop!!! telo asin + leher ayam grg b'lado + rendang kerang + lemak cili api ikan parang dgn pucuk paku.. SODAPPPPPPP

13 comments:

shi3la said...

wahh ely pakai jam pink calor ooo...tergoda you..!!

sodappnyer masak lemak pucuk paku..kecur air liur haku kak..huhuu

eLYies said...

adui kak ai..lauk kamo makan tu betul2 membuat aku teringin..lagi2 pucuk paku tu ngan rendang kerang..adui..lelehhhhhhhh

Tinie said...

sedapnyer lauk pauk tu..selera kampung betul..

Nur Syafawati said...

wah..balik melaka mmg best yerk!!!mesti mak ko masak sodap2!!!!huhuh...ape2 pun masakan mak is the best kan kak ai!!!!

lieya_latif said...

laa kak, anak2 ko dah takde la nie yak....takpe la bagi dieorg cuti2 kat kg....teman nenek nyoooo...heh eh heheeh

kak ko cuti yeak ari nie.....get well soon yea kak!!!

shimazahar said...

ko sesuai laa kak pakai tudung cam gitu.. kena dengan muka ko tu.. kalau orang pakai.. alamak cam makcik tuo laaa... hampesss... (nagku muko tak cantik.. heheh)..

sodap nya nasi dengan lauk cam gitu.. nak lagi makan time hujan.. perghhhhhhhhh slurppppp

sis_nita said...

tak perr.. pucat2 pon tetap menten kiyutt..

MUMMY ILA said...

bestnye balik melakeee..mak masak sedap2.. aku balik shah alam..aku jugak masakkkk.... huhuhu
nak pinjam mak ko jap laaa!!!!

nasz said...

tergoda tgk lauk pauk dlm pinggan tu kak ai...

syok kan balik kg? aku dah lama tak jejak kaki kat kg, sbb kg aku dah pindah kat ampang. nak tunggu kampung laki aku, jauh, lambat lg nak balik nye tu...

♥ Eda ♥ said...

sonoknya ko sefamili balik kampung..mcm nak balik raya dah aku tgk..bukan main baking cake bagai... hehe..

nabilah_2908 said...

moge cpt sembuh yer kak.. :)

kakngah said...

ko pakai tudung tu.. dah basuh lom???

elly said...

sonoknye balik kampunggggggg... mati2 aku igt ko org melake kak wakakaka... ampunnnnnnnnnnn

klik klik (^_^)