31.3.09

::HARI KELUARGA BLOK KENANGA 2009::


Hari Ahad 29-03-09 aritu ade Hari Keluarga + Mesyuarat Agong kat blok umah aku.

Sronok giler bebudak. Aku pon sronok gak, tp kalau dah dari pagi bawak sampai ke petang, sangap gak kepala hotak aku ni. Ngan tak sihatnye..keras kepala hotak aku. Dah le nk kene handle bebudak ni lagi. Nak minum la, nak kencing la, nak tido la, nak susu la. Adoiiiiiiiiiiiiiiii..letih makcik!. Abg kaman ade gak tolong2. Tp dia kebizian sbb dia AJK. So, lebih ke arah majlis le.

Banyak gambar2 kat bawah ni pon laki aku + along yg amik. Aku dah tak larat. Sebelom stat mesyuarat, aku balik naik atas bawak bb + Opet. Mandi kan dowang, pastu trus tido..SELAMAT. Angah + Along mengedik nk main kat tkt bawah..lantak pi la kowang. Main sampai lebam!! ;P

FLET MURAHKU, SYORGAKU!!

Sabtu malam, gigih prepare utk majlis.
tp aku tak turun. masa ni aku still demam lagi.
laki aku jelah yg turun.
meroyan.
eh! merewang...

'Ayah' + Pak Ya gigih goreng mihun.
Pak Ya ni kagum oooo..
2-2 bini dia duk kat flet yg sama, tp tingkat lain.
Cam bapak aku le..duk negeri yg sama, tp lain Taman. ;P

hasil kerja mereka

testing..testing..
auwwwwwwwwwwwwwwwwhhhhhh
(dah le tu Zack oiiii..gi la naik tido!)
time ni dah tgh malam tau. gigih betol dowang ni..

'Ayah' test power mic.
Bagi yg blom kenal, meh aku kenalkan..
'Ayah' ni duk kat sebelah umah aku je.
Bini dia la yg bela Opet dari lepas pantang sampai le ujung tahun lepas.
Sampai skang ni pon Opet still manja ngan dowang.
Kalau kowang tengok, Opet saling tak tumpah rupa dia cam dowang tau.
kat bawah nnt ade gambar bini Ayah ni, Ema.

Va..Va..Va!!
Siap ade uniform utk AJK tu..
ni laki aku..tengah control macho..ngeh ngeh

Laki aku tgh kumpul nama utk aktiviti

sape nk masuk isi air dalam botol????
mari isi nama..

baru aku nk posing, tu pon payah!
Opet ni mmg baran bila Along pegang camera aku tu tau.
eeeeeeeee...budak ni!
Agak-agak kowang apa yg buatkan Opet aku ternganga???

hihihi..Opet suke tengok org main kompang ni ha..!!
cuba try carik aku di mana? ;P

standby main isi air dlm botol

Angah + BB + Aina

Apehal lak kau ni Opet!!!
adoiiiiiii...merajuk lak kau!
camne lak elok je kasut tu kau susun kat tepi tu??
isk budak ni!
laki aku yg gigih menunaikan tanggungjawab..
kih kih

cepat perah BB!!!
kau ni mcm tak berperasaan je..isk!
org lain bertungkus lumus..dia relax je..kahhhhhhhh
turn along lak..

bawak pingpong dlm sudu

berlenggang kangkong kau long!
mana tak kalah? keh keh

Angah masuk kusi berirama

kengkaum ibu



pusing...pusing...
Along lak..

BB punye game, rebut sweets.


Futsal pun ade..

team yg menang..

En Chairman, Zaki sedang menunjukkan cara berjalan atas batu bata..
Camni ye bebudak. kowang jgn nk ngelat ok!
aku hempok ngan batu ni kang!
Gigih!!


nampak tak Opet aku?
baju merah tu la Ema, yg jaga Opet dari kecik dulu.
Sayang betul dia ngan Opet tau.
Ni pon dia yg gigih beraturkan Opet nak dptkan jajan.
cute je aku tengok dia beratur, paling depan.
tengok la tu..gaya riak dia dapat jajan dulu..hihihi
baling bang..balingggg

brape dapat tu?

turn aku lak..
mak aiiii..bersungguh!!
tp aku sendiri tak tau apa yg aku balingkan. kahhhhhh
asalkan elok terpacak kt board tu udah.
sbb ramai yg jatuhkan dart tu.
keh keh..
result aku ;P

main apa lak aku tu??
jangan memain ooooo...

Bowling tu!!!
kahhhhhhhhhhhhhh..
HEBAT bukan??
Ha...!
ni le Cik Ema + 'Ayah' Opet.
kalau dowang bawak Opet memana,
memang sume percaya Opet tu anak dowang..
Ya Allah!!!!
wakakakakakakakakakaka..
Kau kenapa Bob???
Stim ke wei?? mana bini kau? Apesal x join skali?
kahhhhhhhhhhhhhhhh
sian laki aku,
kitaorg dapat masuk 1 acara je..
'pecahkan belon atas telo'
lucah ooo game tu. tp aku suke.
Along lak x sempat nk amik gambar.
time ni patut kitaorg pon masuk..
tp Opet lak buat hal..MELALAK! huh
sronoknye tengok dowang ni..

Org tak abis lagi main game,
laki aku dah 'curik' nasik.
nak kasi Opet makan.
kalau lapar lagi kuat dia meragam..huhuhu
sumpit pulak...


Hadiah-hadiah
Tp tahun ni mmg takde rezeki la..
1 pon aku x dapat..

petang ade meeting lak..

masa untuk mengemas..
syukur majlis berjalan dengan lancar.

20 comments:

*HeRdA* said...

adoiiii..seperti diriku di lokasi tersebut..kahhh k.ai..ko ni sesuka je dok tanda merah kt org tu..hahahahaha..adehhhh..bestnyeeeee..meh2 buat family day mehhhhhhh..

oYa said...

bestnya....bestnya..huhuhuhuhu

Dy said...

wohohoho...meriah giler...best nyer ....comel jer si opet tu merajuk...

Aduhhhh sakit perut aku gelak nengok jiran kau si Bob tu....wkakakaka

nasz said...

amboi, meriah kak ai oi...

Bibu said...

sonok nye..kira muhibbah le jiran2 sume nih

elly @ suely said...

besnye kowangnye persatuan penduduk... bersatu padu... mcm ni la bagus kan?...

aTan and JuLies @ aYu said...

bestnyer... pelbagai xtvt...

☆ lieya latif ☆ said...

seronok kak aku bace n tgk semue pic ni....aku gelak tgk pic menguap ngan tarik zip suar tu...ko ni kalah mamarazi tau, sempat jek snap...bahaye laa dok ngan ko ni he he he he

baguskan kak komuniti blok ko ni...rajin buat bendealah camni....takleh jadi jiran sebelah umah pun tak kenal....jarang aku rase org2 dok umah flat wat camni.... makin erat laa silaturahim ....senang kalo ade nak mintak tlg ape2 nanti...

apesal ely kuat melalak plak ari tu...mooody jek die...penat kot....kalo si mija pun same peel cam ely, tapi kes die takleh tgk org ramai2...mule la datang meroyan moody die...tak paham aku, tak mcm mia, mmg pandai bersosial cam maknye ha ha ha ha ha

ppb_ppkp said...

wah..memang pakat ek kat sana....
mcm kampung laks...

kasihatie said...

meriah betul la kak ai...best jer atie tengok...si opet tue comel jer kalau ngajuk yer...

MUMMY ILA said...

BESTNYEEEEEEEEEEEEEEE....X NGAJAK AKU PUNGG!! KALAU X MAU AKU NGAN APIS BOLOT SEMUA HADIAH TU~

Big Mamma Bukhari said...

bagus ye buat aktiviti cam ni.. boleh kenal sesama jiran dgn lebih rapat dan mesra lagi.. bab makan.. hadiah tu yg syok tu! hehe..
tq bagi nasihat kat t pasal pelajaran anak2 t tu ye!! tq.. :)

green apple said...

ada tak game pecahkan telo di atas telo?

aku selalu main game tu ngan En Wan.

Rafizah Nordin said...

meriah sungguh besan oiii
blok aku ni buat mesyuarat agung & family day lain2.mesyuarat agong dah lepas hari tu.bulan 5 ni nanti insyaAllah baru buat family day....

♥ Eda ♥ said...

wah ade plak hari keluarga mcm tu eh...bagus la komuniti blok ko..aktiviti kemasyrakatan...elok la ..eratkan lagi hubungan ngan jiran2 kan...hehehe

saveme_zero said...

bagus la komuniti ko ni kak ai..semangat kejiranan tol

lyana said...

waahhh..meriah sungguh....

Zanna_MamaBatrice said...

meriah blok ko kak
mcm2 xtvt ada..
cuba ler taman aku nie buat xtvt cam blok ko nie kak
nie tak...time2 cuti...memasing memerap jer dlm rumah
jiran pun x kenal...keh keh keh

helena's said...

bestnye kwsn tu buat hari keluarge..tmpt sy tak penah pun..huhu

peej said...

gile meriah..syok eyh..sgt sepakat..dulu time taman ni ade ajk..selalu la ade benda2 ni..sekarang dah xde..hampeh betul..

tang bobo itu kelakar ok..haha ;p

klik klik (^_^)