5.3.09

::PEMILIK KETE YG MURAH HATI::

Malam tadi laki aku bawak balik lori. Semalam trip ke Pengkalan Hulu, tu sbb lambat. Tp dia takleh simpan lori tu kat rumah. Nak tak nak, kene gak hantar ke store. So, lepas laki aku siap mandi, solat bagai..kami pon bertolak ke store kat Batu Kep tu. Bukan main sonok anak-anak aku naik lori. BB je yg tak brani nk naik. So, dia jelah yg teman aku dlm kete..





nampak tak anak2 aku tu? melompat2 dak ely! hihihi

tuler lorinya..

masa ni dah sampai kat BatuKep


Lepas simpan lori kt store, kami gi makan. Mak aiii..restoren tu dari luar class oooo. Ala-ala hutan banat gitu! masuk je...HAMPES!!! Aku nak amik gambar pon tak terdaya. huh!!! dah le aku order pari bakar dah macam rupa pari hangit!!! keras kentung kau!! giler arrrr...Tp pandai le dia buat trick dari luar! eeeeeee....geram! tp takpela..dah itu rezeki aku anak branak malam tadi..huhuhu..Alhamdullilah..

......................................................


Pagi tadi masa nk turun aku laki bini jenoh carik kunci kete. Ya Allah..mana pulak aku letak ni??? Biasa kami gantung je kunci tu. Ni dalam beg pon takde. Mmg malam tadi aku yg last pegang kunci tu sbb aku bukak balik pintu kete nk amik kunci umah yg tertinggal dlm tu. Takmo bazir masa, aku ckp ngan laki aku pakai jelah kunci spare.


Elok je sampai kat kete....


Ha..kau!!! Ya ampunnnnnnnnn..elok je kunci aku melekat kat luar pintu ni!! BODOH tul la aku..ayoyo karipulayyyy. Dah le baru 2/3 hari lepas ade 2 bijik kete kene pecah org curik DVD + radio. Org lain sume hati2 jaga kete memasing, yg aku siap letak kunci lagi kt pintu tu nampak cam nk sedekah je kat penyamun! Tp aku rasa, penyamun pon takde nafsu nk tengok 'TUKUN' aku ni..keh keh..


Tp mmg nasib baik le kan. Setukun-tukun kete aku ni pon, banyak dah jasa dia..huhuhu..sayang aku kat tukun aku ni tau..Pasni akan kupastikan kelalaianku ini takkan berulang! AKU PASTI!!!

12 comments:

jiejah d'blogger said...

uikkkkkkkkkk bahaya mek oiiiiiiiii... mujur selamat .

Tink said...

ui ko tukon pon klu leh jalan org kire ape.... aku gasa ri tu penyamon cuti lah... kehkeh
hati2 kawan pas ni..

Eda said...

nasib ko baik mamek...klau tak silap2...eh mana kete aku??aku rasa aku parking kat sini... kahhhhh..pehnih jgn careless tauuu.... kang anak pun tertinggai dlm keter :P

sayang mama papa said...

fuhhhh nasib ko mmg baik lah ai kalu tak dah selamat tukun ko tu. ni kira tukun ko tu tukun bertuah lah tu

FaizAmYAirieL said...

careless nye ko kak ai...aku pon penah jgk camni kak ai..ekeke..almaklumla ingatan tu dah x bape nk elok..lg sedap aku penah tetinggal kunci kete kat kedai kasut..puas aku carik pegi2 kedai tu balik nasib die simpankan..huhuhh..

helena's said...

ha seb baik..ngeri je..

fahmi latiff said...

nasib baik..... tak ilang keta tu... kalau ilang patah kaki oiiii heheheh

~~ciklinn~~ said...

ya allah sebbaik takder penyamunn masuk kete tu.... kalu idak abis dibawak lari.... huhuhuhuh

Nur Syafawati said...

xpe..xpe..kejadian tersebut pernah ku alami gak..tapi kepada moto..bukan kereta..hehehhe...make sure lain kali x berulang yer mek!!!

nabilah_2908 said...

hrumm...nsb baik masih g menyebelahi akk..sbb tu x hilng kete tu..

so..len kali..kene xtra carefull sis..hehe.. :)

moga nasib yang baik selalu meneyebelahi akk n family..amin.. :)

elly said...

kak... skali lalai camni la buat kita sgt berhati2 pasni betul x?

Anonymous. said...

mak aihhhh!!!! saya skrg park kereta tepi jalan pi makan pun 8-10x toleh nak check kot2 kereta kena sapu ke tak huhu. akak bole relaxxx je menjemput depa masuk naaa...

klik klik (^_^)