18.8.09

::AUTA BB - HANTU!::

PAGI semalam BB temankan aku makeup kt dlm bilik...Kononnya aku nk test le makeup ala-ala smokey eyes tu. Yg BB ni sampai nganga2 molot tengok aku tepek eyeshadow itam tu kat mata..tetiba,

BB : Mama, hari Jumaat tu kan...Teacher ajar le BB dancing-dancing. Tiba2 kan mama, kuar sorang pompuan. Pompuan tu sama dengan yg dalam TV3 tu. Dia pakai tudung sama je ngan mama ni. (TV3 tu..keliwon! :P)

MAMA : iye?? sapa pompuan tu? (aku melayan jelah auta dia. Dia kan mmg selalu camtu. Musti ada benda yg dia nk ckp. tapi dia kene PUTAR ALAM dulu..ekekekeke)

BB : Pompuan tu kan mama..muka pon sama je ngan mama ni. Dia HANTU!!

MAMA : hah? sama ngan mama? la...burok ke mama makeup camni BB?

BB : Mana ada burok...Tp muka mama ni macam hantu la!

MAMA : Hantu??!! (dh pikir nk padam balik..tp dah lambat plak..)

BB : A'ah..betol macam hantu. Tp muka BB pon macam hantu jugak... (nk jaga hati aku balik la tu sbb dia tgk muka aku dah macam tapir..hihihi)

MAMA : Takpe la, hantu pon hantu la..jom! dah lambat...

Hantuuuuu!!!



11 comments:

Reena said...

hantu dia ckp..entah sape datang dari tv3 tu...muka akak just look like tired n not enough rest..

nome said...

kahhhhhhhhhh..lawak la auta bb tuh k.ai...ok jerk ko make up smokey...cantek di mataku...ala2 arab gitew...

PTK said...

salam kak ai..sihatkah kamu.... aku baru habis meronda blog ko yg aku tertinggai2 tu... huhuhuhuhu'

sori lama tak dtg sini...aku dilanda kemabukan tahapp dewa skrg.... huhuuhuh ni pun aku menahan pening2 lalat aku ni semata2 kerinduan nak tgok blog ko kak... hhehehehhe

~~ciklinn~~ said...

eh salah akaun da..... tu laki aku gatai nak buat blog tak jadi.. hehehe

ratna said...

tak patut..tak patut dia kata gitu.. tp pandai pulak nak amik hati balik.

anyway..cantik mata you..

afsal_8281 said...

hantu pun hantu la kak ai
janji lawo!!
ikhlas neh...cantik make up tu

biasa la budak2 kan jujur je
jgn amik hati ye kak
tp jujur mereka kdg2 buat kita kecik ati dlm diam
hiiii3X

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kihkih.. dia control tue kalo nak cakap terus terang..
sabo jer la..xper, bila cakap mcm tue, sejuk sikit ati kite..

elly @ suely said...

hahahaha kahhhhhhhhhhh bedekah dekahhhhhhh.....

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

wei ko ni kurang vitamin c
ekekekkee

gcproperties said...

pandai sungguh dia auta ya kak..yer la nak jaga hati mama diakan...hehehhehehe

shah-ila-ain said...

pandai betul bb jaga hati ko kak...
tp nape tak pakai lipstiknyerr...

klik klik (^_^)