28.8.09

::BISEKUT RAYE::

Opismate aku si Lynnda Gebus aritu ada bagi sample kueh raya yg mak dia jual.
Elok gak la tu! Aku mmg nk beli kueh raya utk bawak balik Kelantan.
Ye Puan2, tahun ni aku beraya kat kg Kaman. Mmg kami bergilir2 gitu..
Biasanya mmg aku gi kutip bisekut yg Biah buat. Tp tahun ni takpe la..
Aku belikan je utk org kelantan. Sbb kesian kat mak.
Aku rasa musti mak buat sikit je tahun ni.

Dah le x sihat. Pehtu tahun ni mmg anak2 sume balik umah
mak mentua memasing.

Tinggal AJ + Ayoi + Iena (sbb makpak mentua dia dah ninggal)

Tp aku takleh nk tahan tekak aku.
Aku nk mkn gak kueh raya skang.
Kalau beli yg jual kt Giant ke..Mydin ke..mcm tak best.
Kueh dia rasa cam biskut tin je!
So, nk memuaskan napsu serakah tekak aku,
aku order la sebalang biskut ceklat ni...

MAK AIII!!!

SUMPAH sedap nk mampos! Nampak biasa je..
Tp skali kunyah..amik! Dah le rapoh, rasa tak manis sgt.
Ada rasa pahit2 ceklat tu plak..adoii..mantop!
Balik ni x sabar2 aku nak balun lagi.
Mlm tadi dah abis separoh balang aku bedal!
sodap eeeeeeeeeee!!!



nota bontot: El, aku amik link gambar ujan tu kat SINI (utk ujan tu aku klik animated GIFs - Nature - klik gmbr mn yg kau suke, pastu copy paste je code). MEMACAM ADE!!!



5 comments:

nome said...

aku nengok gambar je...udah tertelan air liur...gluppp...mmg mantop la roper kuih tu..lom masuk tembusu tokak aku lg..sure terangkat...

Jiey^Mien said...

sama la kak..
jenis yg tak tertahan..
so baik la beli ms dekat2 ry.. :P

el said...

ok thanks ai

wahhhhh dah resmi sekut raya eh
mmg kebulur kome ye..kahhhhhh
yg simple tu yg sedap pung

cam btg buruk tu
npk buruk..tpi sedap
hehehehe

emma said...

alahaiii...meleleh air liur ni haa kak ai oii

s h u said...

tu lah rasa nk mkn beskut raya sebelum raya. ni pun dh ckp ngam encip somi. beli lebih. sbb 50 biji khas utk bln posa. hahaha

raya kelate? best tu.

klik klik (^_^)